Етно фолк фестивал

Во организација на Македонското културно друштво „Св. Кирил и Методиј“ Крањ, на 17.06.2018 се одржа дваесетти по ред Етно фолк фестивал на кој учесниците автентично ја презентираа својата култура и традиција низ песни и танци.
Покрај македонските културно-уметнички друштва од Словенија, на Етно фолк фестивалот во Крањ, учествуваа словенски, српски фолклорни друштва, а како почесен гостин на Фестивалот беше Фолклорниот Ансамбл Китка од Истибање од Република Македонија.
Програмата на Етно фолк фестивалот беше збогатено со фолклорните друштва:
МКД Св.Кирил и Методиј од Крањ
МКД Охридски бисери од Нова Горица
МКД Илинден од Јесенице
МКД Кочо Рацин од Копер
КД Брдо од Крањ
СКПД Свети Сава, Крањ
Меѓумурско фолклорно друштво Љубљана од Љубљана
ФС Преддвор од Преддвор
ФА Китка од Истибања, Македонија

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hey there!

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…