Турнеја на директорот во Република Италија од 21 – 25.06.2018

Кратката турнеја на директорот на Агенцијата за иселеништво на Република Македонија, Никола Шалваринов во Република Италија продолжи со посетата на неколку градови со цел директна средба со иселениците и иселенички организации. Директорот Шалваринов имаше можност да се сретне со претставници на Асоцијацијата „Мост” („IL Ponte”) во Р. Италија и средба со оџата Емро Ајдаровски. На […]

Неколку дневната посета во Италија

Директорот Никола Шалваринов во неколку дневната посета во Италија со цел остварување на директни средби со иселениците од Република Македонија, го посети Македонскиот Генерален Конзулат во Венеција, а потоа општината Пиеве ди Солиго, провинција на Тревизо, каде живеат голем број на иселеници од Република Македонија. Македонската делегација воедно беше пречекана од градоначалникот Stefano Soldan. На […]

Животот на иселениците во Република Италија

Директорот на Агенцијата за иселеништво, Никола Шалваринов заедно со делегацијата од Република Македонија во состав од Медат Куртовски, градоначалник на општина Маврово Ростуше, Самир Ајдини, директор на Националниот парк Маврово и Фатон Асани, директор на Агенцијата за одземен имот, заеднички остварија средба и со градоначалникот на Равена Michele de Pascale и со советникот на општината […]

Hey there!

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…