Животот на иселениците во Република Италија

Директорот на Агенцијата за иселеништво, Никола Шалваринов заедно со делегацијата од Република Македонија во состав од Медат Куртовски, градоначалник на општина Маврово Ростуше, Самир Ајдини, директор на Националниот парк Маврово и Фатон Асани, директор на Агенцијата за одземен имот, заеднички остварија средба и со градоначалникот на Равена Michele de Pascale и со советникот на општината за имиграција Lina Taddei. На средбата се разговараше соработката помеѓу државите и двете општини, како и за животот на иселениците од Република Македонија во Република Италија. Во разговор меѓу претставниците на двете држави произлегоа голем број на теми и идеи за идна соработка.

Leave your vote

1 point
Upvote Downvote

Total votes: 1

Upvotes: 1

Upvotes percentage: 100.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Hey there!

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…