Неколку дневната посета во Италија

Директорот Никола Шалваринов во неколку дневната посета во Италија со цел остварување на директни средби со иселениците од Република Македонија, го посети Македонскиот Генерален Конзулат во Венеција, а потоа општината Пиеве ди Солиго, провинција на Тревизо, каде живеат голем број на иселеници од Република Македонија. Македонската делегација воедно беше пречекана од градоначалникот Stefano Soldan. На оваа средба оствари позитивна дискусија од која произлегоа голем број на теми за идна соработка помеѓу двете држави со цел поддршка на македонските иселеници.

Leave your vote

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Leave a Reply

Hey there!

Forgot password?

Don't have an account? Register

Forgot your password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Close
of

Processing files…