Иселеникотвори фабрика за не газирани сокови производство во Тетово

Иселеникот Бислим Саити од с. Слатино во Тетово, над 20 години на привремена работа во Германија во соработка со сопствениците на компанијата ‘Традинг Берлин’ донесе инвестиции на родното место повеќе од 1.5 милиони евра и вработува 15 лица. Фабриката се наоѓа во с.Слатино на Општина Теарце.
Според претставникот на ‘Плус Компани’, Сали Јонузи, средствата што ги собра од работата во Германија и неговата желба како да инвестира во родното место ја остварува со изградба на објектот за не газирани сокови производство и без алкохолни пијалоци на соработка со германската компанија. Според инвеститорите, целата технологија за преработката на сокови беа донесени од Германија, Бугарија и во Македонија. Со работа ‘Плус Компани’ почна на 10 декември годинава.