Име на компанија ЦЕРМАТ
Сопственици Борис и Зоран Ристевски

Компанијата ЦЕРМАТ е основана во 1994 година. Основна дејност на компанијата е производство и промет на производи од прехрамбената индустрија.

Производниот асортиман на компанијата се состои од следните видови на производи:

  1. сладолед со различни вкусови и различни пакувања и тоа: единечно пакување, пакување за домашна употреба од 1000 мл. и 2000 мл. и сладолед за потребите на хотели и ресторани во пакување од 4750 мл.
  2. кондиторски производи и тоа разни видови на торти во пакување од 500 – 1600 грама, кремини биње, повеќе видови на преливи за сладолед и десерти во пакување од 450 – 1000 грама и топло чоколадо за една употреба во пакување од 25 грама.
  3. Замрзнат зеленчук и тоа: грашок, пченка, морков, мешавина, зелена боранија и жолта боранија.
  4. Производи од лиснато тесто и тенки кори.

Сопственици на компанијата ЦЕРМАТ се господинот Борис Ристевски и неговиот син господин Зоран Ристевски  кои пред да ја основаат компанијата живееле во Швајцарија.

Тел + 389 47 226 671
Факс + 389 47 237 671
Веб страна www.cermat.com.mk
E-mail contact@cermat.com.mk