ПОДАТОЦИ ЗА БИЗНИСМЕНОТ
Име и Презиме
Бошко Добревски
Место на живеење
Mongaguá, São Paulo, Brasil
Година на емигрирање
1967
Место на раѓање
Џепчиште, Тетово, Република Македонија

 

ПОДАТОЦИ ЗА КОМПАНИЈАТА
Име на компанијата
Sorveteria Kapile
Адреса
Praça Fernando Arens 215, á, São Paulo, Brasil CEP 11700 – 000
Mongagu
Телефон
+ 55 13 3448 1202
E-mail
Лице за контакт
Бошко Добревски
Дејност
Производство и продажба на сладолед
Sorveteria Kapile е реномирана Бразилска компанија за производство и малопродажба на сладолед основана од страна на македонскиот иселеник Ристо Добревски во 1967 година во градот Итањаем во Сао Паоло. Денес компанијата респолага со три малопродажни места во Сао Паоло кои се наоѓаат на најфреквентни места, предводени од наследниците на Господинот Ристо Добревски:
1.              Бошко Добревски кој го предводи малопродажното место во Монгагва на плоштад Фернандо Аренс 215,
2.              Љупче Добревски Кој го предводи малопродажното место во Перуибе на авенија Сао Жаон бр. 300 и
3.              Здравко Цветаноски која го предводи малопродажното место во Итањаем на плоштад Насизо де Андраде бр.156.

Sorveteria Kapile располага со современа опрема и технологија со која се произведуваат над 80 видови на сладолед. Целокупното производство и малопродажба се врши со 40 вработени лица.