Пицерија Ла Гондола

локација: Скопје

сопственост: Дејан Марковски

Адреса: ул. Димитрија Чуповски б.б.
нас. Драчево, Скопје, Македонија, 1000

Тел: +389 2 2791 063

веб сајт: http://www.lagondola.mk/

Пицерија „Ла Гондола“ се наоѓа во населбата Драчево само на неколку километри од Скопје. „Ла Гондола“ е во сопственост на Дејан Марковски кој има работено во Шведска, каде што престојуваат сеуште неговите родители. Желбата за враќање во родниот крај доведе до идеја да ја разобнови и да инвестира во ресторанот-пицерија „Ла Гондола“.

Од 2005 година пицеријата „Ла Гондола“ е целосно реновирана, а веќе во 2009 го воведе ХАСАП системот. Пицеријата располага со капацитет од 100тина места каде што половина се во пицеријата, а половина во летната бавча. „Ла Гондола“ располага со врвни специјалитети каде што се пици, тортелини, лазаљи и др. Во пицеријата се вработени 10тина луѓе.