Награда Балтон за Георгиевски
Ликовниот уметник Душан Георгиевски е годинешниов добитник на наградата Никола Иванов Балтонн која Друштвото на ликовните уметници на Македонија ја воведе од оваа година на Ревијалната годишна изложба. За ова признание одлучуваше публиката преку 30-дневно гласање по електронски пат и во канцеларијата на ДЛУМ. Георгиевски е роден во Скопје, во 1964 година, дипломирал на Факултетот за ликовни уметности 1996 година. Досега неговите многубројни самостојни изложувања се на релација Македонија-Кувајт поради неговиот тамошен долгогодишен престој.