Игор Киров е македонски балетан, танчер и кореограф. Цели петнаесет години живее и работи надвор од земјава каде што го  доусовршува своето знаење. Поголеми успеси има постигнато во Кина, САД, Куба и Германија.
Во Кина заминал како кореограф за претставата On The Edge.
Игор Киров има сопствена танчерска група „Киров Денс Компани“.
Во неговата кариера има неколку сопствени кореографии и одиграно во три незавнисни продукции. Неговите кореографии се одиграни во  Сеул-Кореа, Остин-Сад, Келн и Берлин – Германија, Хавана – Куба.
Сопствениот имиџ на Игор Киров се темели во текот на неговата кариера , поминувајќи низ многу земји. За враќањето во Македонија  тој вели дека би сакал некоја од своите кореографии да бидат изведувани во некоја од нашите сцени.