ПОДАТОЦИ ЗА БИЗНИСМЕНОТ
Име и Презиме
Илија Узуноски
Место на живеење
Sydney, Avstralia
Година на емигрирање
1988
Место на раѓање
Смилево, Република Македонија
 
ПОДАТОЦИ ЗА КОМПАНИЈАТА
Име на компанијата
Uzun Pty.Ltd.
Адреса
52 Beach Street, Kogarah NSW 2217,
Sydney Australia
Телефон
+ 61 2 9588 1161
Факс
+ 61 2 9029 3492
Web adress
E-mail
Лице за контакт
Илија Узуноски
Дејност
Art Студио
Art Студио Uzun Pty.Ltd е предводена од страна на македонскиот иселеник Илија Узуноски основана во 1990 година од кога се занимава со професионална фотографија. Како професионален фотограф има учествувано на голем број групни но и индивидуални изложби во Австралија и низ целиот свет. Неговата прва индивидуална изложба била инсталирана во 2000 година во Гала галеријата (Gala galleries) во Brighton Le Sands во Сиднеј. Во 2004 година е поканет да направи изложба во Република Македонија.
Како член на Австралискиот Институт на Професионални Фотографи (Australian Institute of Professional Photographers (AIPP)) има освоено медали од кои еден златен во 2000 година и четири сребрени медали.

Неговите неодамнешни лични успеси се постигнати во областа на науката. Имено тој магистрирал на Колеџот за Уметност College of Fine Arts(COFA)како најдобар студент на катедра за сликарство и скулптура. Во моментов тој се занимава со издавање на својата книга за сликартство и уметност.