ПОДАТОЦИ ЗА БИЗНИСМЕНОТ

Име и Презиме
Крсте Крис Георгиевски
Место на живеење
Sydney, NSW, Australia
ПОДАТОЦИ ЗА КОМПАНИЈАТА
Име на компанијата
Marco Polo Foods Pty. Ltd
Адреса
7 Elizabeth St, Campsie,
Sydney, NSW, Australia
Телефон
+ 61 2 9718 8922
Факс
+ 61 2 9718 7335
Web adress
E-mail
Лице за контакт
Крсте Крис Георгиевски
Дејност
Трговија со прехрамбени производи
Marco Polo Foods Pty. Ltd е успешна австралиска компанија за увоз, дистрибуција и продажба на прехрамбени производи. Компанијата е основана во 1976 година, а денес е предводена од страна на македонскиот иселеник Господинот Крсте Крис Георгиевски. На самиот почеток компанијата била препознатлива по брендовите Марко Поло, Подравка, Витаминка, Европа, Кракус, Нова, Раденска и Мараска.
Денес Marco Polo Foods Pty. Ltd располага со поширока палета на брендови и производи кои ги дистрибуира низ цела Австралија и Нов Зеланд. Главното претставништво на компанијата се наоѓа во државата New South Wales и три претставништва во државите South Australia, Queensland и Victoria. Компанијата во New South Wales, South Australia и Queensland тргува под името Marco Polo Foods а во државата Victoria тргува под името Royal Kerry International Foods.

Слоганот под кој настапува компанијата е “Fine foods from across the sea”.