Родена во Скопје во 1963 година. Дипломирала на факултетот за Ликовна уметност во Скопје во 1989 година, а потоа ‘Mixed Media Arts‘ на Westminster универзитетот vo London vo 2001.

Живее и твори во Лондон, Велика Британија, а од неодамна својот творечки мир го пронаоѓа во Whitstable, Kent.

Член е на ДЛУМ, како и на Асоцијацијата на уметниците во Westminster, London.

Самостојни изложби

Лондон – Tullo Marshal Gallery 2002

Лондон – Sound Gallery 2001

Кентербери – Chaucer Heritage Centre 2001

Лондон – Going Loco Art Club 2000

Лондон – Bonjour Vietnam Media Club 2000

Скопје – Уметничка галерија ‘Даут Пашин амам‘ 1996

Амстердам –Gallery A’pert 1991

Скопје – Македонски народен театар 1990

Скопје – Галерија ‘Компас‘ 1989

Групни изложби и манифестации

Велика Британија – видео проекции со Raya 2001 – 2003

Лондон – Институт за современа уметност,Raya видео проекции 2000

Лондон – Chats Palace 2000

Лондон – Art Club 1999 – 2001

Лондон – Институт за современа уметност 1999

Вилтшир – Raya ,The Big Chill Festival 1999

Скопје – Музеј на современа уметност 1999

Скопје – Трет Зимски салон, Уметничка галерија 1994

Скопје – Четврто Младинско биенале, Музеј на современа уметност 1993

Лондон – Улица Gt. Ormond, од традиционалното до бизарното 1993

Сараево – Олимписки центар Скендерија, Југословенски документи 1989

Скопје – Второ Младинско биенале, Музеј на современа уметност 1989