ПОДАТОЦИ ЗА БИЗНИСМЕНОТ
Име и Презиме
Марија Росенгрен
Место на живеење
Kavlinge, Sverige, Europe

        

ПОДАТОЦИ ЗА КОМПАНИЈАТА
Име на компанијата
L & T Hygienutveckling AB
Адреса
Gransgatan 10
24439 Kavlinge, Sverige
Телефон
+ 46 730 425
Факс
+ 46 710 244
Web adress
E-mail
Лице за контакт
Марија Росенгрен
Дејност
Системи за одржување на хигиена во прехрамбена и фармацевтска индустрија

 

Hygienutveckling е шведска компанија основана од страна на македонскиот иселеник Марија Росенгрен. Главната дејност на компанијата е воспоставување на системи за одржување на хигиена во прехрамбената и фармацевтската индустрија. Од 2006 година компанијата воспоставува деловни односи со финската компанија Lassila & Tikanoja од кога станува нејзина фирма ќерка со 350 вработени лица, а Госпоѓата Марија Росенгрен станува генерален менаџер. Денес компанијата работи во склоп на компанијата L & T Hygienutveckling AB која има претставништва низ целиот Скандинавски полуостров, Латвиа  и Русија.
Компанијата во своето работење ги има имплементирано системите за квалитет во работењето ISO 9001:2000 и ISO 14001.

L & T Hygienutveckling AB има за цел да биде силно конкурентна на пазарот и флексибилен партнер во работењето.