ПОДАТОЦИ ЗА БИЗНИСМЕНОТ
Име и Презиме
Мајк и Мариан Илич
Место на живеење
Detroit, Michigen, USA
 
ПОДАТОЦИ ЗА КОМПАНИЈАТА
Име на компанијата
Olympia Entertainment, Inc.
Адреса
Fox Office Centre
2211 Woodward Avenue
Detroit, Mi 48201, USA
Телефон
+ 1 313 471 2300
Факс
+ 1 313 471 3259
Web adress
E-mail
Дејност
Забава – култура – спорт
Olympia Entertainment, Inc. е реномирана компанија за забава која работи во рамки на Илич Холдинг кој е во сопственост на македонските иселеници Мајк и Мариан Илич. Компанијата се занимава со различни типови на забавни настани кои се случуваат во Детроит. Имено, Olympia Entertainment, Inc. го поседува и управува Fox Theatre. Fox Theatre е еден од најстарите театри во САД изграден во 1928 година, станува сопственост на семејството Илич во 1987 година. Театарот, по целосното реновирање, официјално е отворен во 1988 година. Fox Theatre кој располага со 5.000 седишта , во својата класа, е прогласен како еден од најдобрите театри во светот.

Olympia Entertainment, Inc. се занимава и со управување и резервирање на настани во Joe Louis Arena, Comercia Park, Cobo Arena, Masonic Temple Theatre и City Theatre. Активностите на компанијата се насочени кон резервирање на термини за различни настани кои се случуваат во Детроит.