ПОДАТОЦИ ЗА БИЗНИСМЕНОТ
Име и Презиме
Мајк и Мариан Илич
Место на живеење
Detroit, Michigen, USA
 

ПОДАТОЦИ ЗА КОМПАНИЈАТА

Име на компанијата
Detroit Red Wings
Адреса
Fox Office Centre
2211 Woodward Avenue
Detroit, Mi 48201, USA
Телефон
+ 1 313 983 6600
Web adress
E-mail
Дејност
Спортски клуб

Македонските иселеници Мајк и Мариан Илич во 1982 година стануваат сопственици на хокеарскиот клуб Detroit Red Wings. Со голем напор на семејството Илич и извонредниот работен персонал Detroit Red Wings е трансформиран во еден од најпрофитабилните и најконкурентските клубови во професионалниот спорт.

До 2009 година Detroit Red Wings имаат освоено многу победи и трофеи и тоа: 8 победи на divisional championships, 4 President`s Trophies (клуб со најдобар резултат во сезоната меѓу сите NHL тимови), 5 Champion Bowls и 11 Stanley Cups. Detroit Red Wings 18 последователни години  одиграл најмногу натпревари надвор од сезоната (меѓу сите професионални спортови), што претставува добра причина весникот Financial World Magazine да го рангира како најскапоцена франшиза во Националната Хокеј Лига, а TURNKEY да го прогласи Господинот Мајк Илич како број еден сопственик во сите професионални спортови.

Со формирањерто на компанијата Илич Холдинг, Detroit Red Wings станува дел од овој Холдинг.