Роден е во Скопје, 1952 година

1997 год. дипломирал на Педагошката Академија во класата на проф. Димитар Кондовски

1980/86 работи како илустратор и графички уредник во весникот “Бирлик“.

Од 1979 прави сценографии, костими и плакати за престави во театрите во бивша Југославија, Македонија и Турција.

Од 1993 живее и работи во Истанбул, починат 2004 година.

Има преку 40 самостојни изложби. Учесник на повеќе групни изложби.

НАГРАДИ:

Награда за Најдобра слика на ДЛУБ, 1987 год.

Награда за најдобар плакат на Игрите В.Черн. во Прилеп 1990

Награда за најдобар плакат на Игрите В.Черн. во Прилеп 1991

Награда за најдобар плакат на Игрите В.Черн. во Прилеп 1992

Награда за најдобра сценографија на Истанбулските градски театри “Големиот Бехаат“ , 1998 год.

САМОСТОЈНИ  ИЗЛОЖБИ

1979 год. Битола, Уметничка Галерија

1980 год. Пирот, Дом на ЈНА

1983 год. Скопје, Дом на млади

1983 год. Сараево, Галерија ЦЕДУС

1983 год. Битола, Дом на култура

1983 год. Битола, Дом на култура

1984 год. Скопје, Клуб на новинари

1985 год. Белград, Арс галерија

1985 год. Битола, Ликовен салон

1986 год. Ниш, Галерија СКЦ

1988 год. Скопје, Клуб на новинари

1989 год. Битола, Уметничка галерија

1990 год. Прилеп, Дом на култура

1990 год. Скопје, Галерија Зограф

1990 год. Тетово, Дом на култура

1990 год. Штип, Дом на млади

1991 год. Скопје, КИЦ

1991 год. Истанбул, Општински театар

1991 год. Битола, Ликовен салон

1992 год. Скопје, КИЦ – продажен

1993 год. Скопје, КИЦ – продажен

1993 год. Битола, Уметничка галерија

1993 год. Чорлу, Општинска галерија

1994 год. Текирдаг, Културен центар

1994 год. Малкара, Палата на култура

1995. Истанбул, Таксим Ум.Галерија

1997 год. Анкара. Мега Резиденс

1997 год. Анкара, Ум. гал. Илајда

1997 год. Истанбул Текел ум.галерија

1997 год. Битола, Уметничка галерија

1997 год. Скопје, КИЦ – продажен

1997 год. Малкара, Палата на културата

1998 год. Анкара, Ум. галерија Валер

1998 год. Анкара, ВАКО ум.гал.

1999 год. Истанбул, ВАККО ум.галерија

1999 год. Измир, Томер салон

1999 год. Истанбул, Емланбанка у.г.

2000 год. Текирдар, Државна ум.гал.

2000 год. Едрене, Државна ум.гал.

2000 год. Измир, Музеј на слики и скул.

2000 год. Анкара, Ум. галерија Дали

2001 год. Истанбул, Ум, галерија Пера

2001 год. Истанбул, Ликовен саем

2001 год. Тиреболу, Уметничка галерија

2001 год. Анкара, Зираат Банкаси, Ум.гал.