Нагиб Фејзие роден 1959 година во Гостивар и на 28-годишна возраст, поточно 1987, решава да замине за Италија.

Во 2002 година  решава да инвестира во неговото родно место, бидејќи условите за започнување сопствен бизнис биле многу подобрени. Еден дел од семејството се вратил назад и сега сите работат во семејната фирма за млекопреработка насловена исто како и римската “Caseficio Cesarina”, а се наоѓа во село Беловиште – Гостивар.

Во палетата на производи значајно место зазема и надалеку познатото сирење Моцарела, а неговите артикли имаат широк пласман низ Македонија.