Наталиа Наумоф, ќерка на министерот без ресор во македонската влада Џери Наумоф, е најновото име на списокот на женската фудбалска репрезентација на Македонија.

Наталиа се најде на листата на селекторот Добре Димовски и треба да дебитира за Македонија на квалификациските дуелите за СП, кои ќе ги играме со Естонија и Чешка.

Наталија (23), која живее во Илиноис, настапува во средниот ред. Својата фудбалска кариера таа ја изградила во САД, каде што настапувала во американските фудбалски колеџ-лиги.

Подготвила: Д. А.