1932 Роден во Кичево (Македонија)

1950 Матурира отсек електроника при средното техничко училиште во Скопје

1956 Емигрира во Турција

1959 Почнува со студии на Ликовната академија во Истанбул

1962   Пет месеци патува низ Турција заедно со Ергин Колбек и Октај Аниланмерт. Извесни импресии од ова патување го инспирираат при креацијата на неговите платна ( на пример: чобаните).

1965  Ги завршува студиите на Ликовната академија во Истанбул (класа на Бедри Рахми). Се преселува во Париз каде и денес живее и работи

 Самостојни изложби

 1963  Истанбул, Галеријата Роберт Колеџ

1964  Истанбул, Галеријата на градот Истанбул
Анкара, Германски  културен центар
Белград, Галерија на Културниот центар
Скопје, Центарот за култура и информации

1967 Хаг, со Нурај  Атаџ, Галерија Сфинкс

1969  Приштина, Културен центар

Скопје, Центар за култура и информации

1975  Истанбул, Музеј на слики и скулптури
Анкара, Француски културен центар

1976  Париз, Културен центар 17

1981     Париз, со Ѓул Дерман и Ѓунер Семтурк,

Галерија Редин Лисан

1984  Истанбул, Галерија Бараз

1985  Анкара, Уметничка галерија Артизан

1986  Истанбул, Галерија Т.Е.М.

1987  Анкара, Галерија Ми – ГЕ

1988  Париз, Културен центар Анадолија
Истанбул, Уметничка галерија  Т.Е.М
Анкара, Галерија МИ – ГЕ

1989 Париз, Туристички Сојуз на Турција

Ремс, со Абидин Дино, Селим Туран и Кемал Бастуји

1990  Анкара, Уметничка галерија Санат Јапим
Истанбул, Уметничка галерија Т.Е.М.

1991  Анкара, Уметничка галерија Санат Јапим

Париз, Галерија АРТ 50

Париз, прикажување на десет платна во УНЕСКО, по повод Француско-турската тркалезна маса – Јунус Емре

1992  Анкара, Галерија Халкбанк

1993  Истанбул, Уметничка галерија Т.Е.М
Париз, Галерија АРТ 50

1996     Скопје, Музеј на град Скопје

……. и многу други кои следуваат потоа.