АВСТРАЛИСКИ ШАМПИОН ВО БОКС

Петар Митревски, Македонец по потекло е еден од многуте нашинци кои како деца заминале од роднокрајното огниште заедно со своите родители во далечната Австралија. Тоа се случило во 1970 година од кога живее и работи во Сиднеј. Деновиве тој за прв пат дојде со својот 15-годишен син Петар во Македонија и при тоа ја посети и Агенцијата за иселеништво на РМ.