Ресторан Острово

локација: св. Наум, Охрид

Тел: ++389 46 283-090

веб сајт: www.restoranostrovo.com.mk

е-mail: ostrovo_svetinaum@t-home.com

дејност: Туризам и угостителство

Ресторанот Острово се наоѓа во прекрасната природа на охридското крајбрежје е во сопственост на семејството Ристески. Во овој ресторан се служи традиционална македонска храна, посебно се издвојуваат специјалитетите од риба. Најдобар период за посета на овој ресторан е периодот од април до октомври кога е туристичката сезона.

Ресторанот располага со 150 седишта внатре и 400 седишта надвор