ПОДАТОЦИ ЗА БИЗНИСМЕНОТ
Име и Презиме
Томе Трапановски
Место на живеење
New York, USA
Година на емигрирање
1967
Место на раѓање
Село Брусник, Битола, Република Македонија

ПОДАТОЦИ ЗА КОМПАНИЈАТА
Име на компанијата
Mikat Corporation
Адреса
737 Park Ave. Rochester NY, USA
Телефон
+ 1 585 461 1546
Факс
+ 1 585 461 9824
Web adress
E-mail
Лице за контакт
Сопственик: Томе Трапановски
Дејност
Трговија со Spa центри, козметички салони и медицинска опрема
Mikat Corporation е компанија чија основна дејност е увоз и дистрибуција на Spa центри, козметички салони и медицинска опрема. Активностите на компанијата се насочени кон консалтинг, обука и маркетинг на опремата која ја увезува и дитрибуира. Mikat Corporation е основана во 1987 година од страна на македонскиот иселеник Томе Трапановски кој е активен во овој бизнис повеќе од 30 години. Потврда за успешноста на компанијата е сертификатот за квалитет издаден од страна на BBB (Better Business Bureau). Во компанијата се вработени 6 лица.

Mikat дејствува во индустријата за убавина снабдувајки ги професионалците со најнова иновативна опрема. Компанијата располага со целосна линија на опрема за салони за убавина, козметички салони, Spa центри, опрема за фризерски салони, педикир, маникир и медицинска опрема. Опремата се увезува од реномирани производители од Кина, Тајван, Северна Кореа, Јапонија и Германија.