LAJME

12.11.19 - 8:13

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#SHBAN J O F T I M
Me rastin e festave të nëntorit dhe të fundvitit, kryesia dhe kryetari i Qendrës Kulturore Shqiptaro – Amerikane në Riverdell të Nju Xherzit, ka paraparë disa aktivitete kulturore dhe shkencore, për të cilat anëtarët e Qendrës do të informohen me kohë. Kështu më 22 nëntor 2019, ora 19, do të përkujtohet viti jubilar i 110 vjetorit të Abetares së parë pas Kongresit. Kjo tryezë e rrumbullakët do të mbahet në lokalet e bibliotekës së re të Qendrës. Më 22 nëntor të vitit 1908 përfundoi punimet me sukses Kongresi Historik i Manastirit. Dita përfundimtare e Kongresit të Manastirit, 22 Nëntori është shpallur festë zyrtare për shqiptarët në Maqedoni. Mësuesja e Popullit Parashqevi Qiriazi, shkroi dhe botoi Abetaren e parë më 1909, disa muaj pas Kongresit të Manastirit. Viti 2019, është vit jubilar i 110 vjetorit të botimit të Abetares, e cila u botua në Manastir më 1909.
Për Abetaren e Parashqevi Qiriazit do të flasë prof. dr.Bexhet Asani, i cili ka mbi tridhjetë vjet që merret me Kongresin e Manastirit si dhe me veprimtarinë e familjes së Qiriazëve, kontribues të shquar për kulturën, arsimin dhe historinë shqiptare.
Pjesëmarrësit do të kenë rastin ta shikojnë nga afër Abetaren 110 vjeçare. Ne struganët duhet të krenohemi se origjinali i Abetares (1909) së Parashqevi Qiriazit ruhet në Strugën tonë pitoreske. Abetare 1909 dhe Abetare 1911, të Parashqevi Qiriazit, gjenden në arkivin e studiuesit Bexhet Asani, i cili do të bëjë të mundur që disa kopje të abetareve të ruhen dhe në fondin e bibliotekës së Qendrës.
Këtë takim, këtë ngjarje të rëndësishëm historike, do ta përshëndesë kryetari i Qendrës Kulturore Shqiptaro – Amerikane z. Burim Zhuta, përgjegjësja për arsim znj. Gonxhe Meta, anëtarë të tjerë të Kryesisë dhe studiuesit pjesëmarrës në këtë ngjarje të rëndësishme kulturore.
Mirë se të vini…!

Me nderime
Burim Zhuta
Kryetar i Qendrës Kulturore Shqiptaro - Amerikan
... Види повеќеВиди помалку

#SHBA

Shoqata Kulturore Sportive "Veleshta" në Vjenë organizon mbrëmje festive për Ditën e Flamurit, ku fton të gjithë Veleshtarët me qëndrim në Austri #Evropë ... Види повеќеВиди помалку

Shoqata Kulturore Sportive Veleshta në Vjenë organizon mbrëmje festive për Ditën e Flamurit, ku fton të gjithë Veleshtarët me qëndrim në Austri #Evropë

08.11.19 - 6:44

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#SHBASa Festa të bukura ka Kombi jonë, por më e bukura nga të gjitha është Dita e Pavarsisë . Ju ftojmë të merrni pjesë në Manifestimin tonë ku do të prezantojnë fëmijët e Shkollës Shqipe “ Kongresi i Manastirit” me një program shumë të bukur !

Ju Mirëpresim !!
... Види повеќеВиди помалку

#SHBA
#Evropë

 

Коментирај на Facebook

A pranojni arsimtar, në zvicer në gjuhën shqipe

02.11.19 - 7:43

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Ми беше чест и задоволство вечерва да се обратам на отворањето на првата Регионална конференција за вмрежување на дијаспората по потекло од Република Северна Македонија.

Конференцијата ни дава можност да се доближиме еден до друг. Ни дава можност да разговараме и соработуваме за прашања од заеднички интерес, а на нас како претставници од владините институциите, ни претставува насока за градење на идни планови и политики на раководење.

Длабоко сум уверен дека заедничката и несебична соработка, во интерес на државата, не прави сплотени во едната иста цел – градење на демократска и европска земја, со исти можности за сите. 🇲🇰

Kisha nderin dhe kënaqësinë që sonte të kem fjalën në hapjen e Konferencës së Parë Rajonale për rrjetizimin e diasporës nga Republika e Maqedonisë së Veriut.

Konferenca na jep mundësinë që të afrohemi me njëri tjetrin. Na jep mundësinë të flasim dhe bashkëpunojmë për çështje të interesit të përbashkët, ndërkaq, neve si përfaqësues të institucioneve qeveritare na jep material për ndërtimin e planeve në të ardhmen.

Thellë jam i bindur se bashkëpunimi për interesin e shtetit, na bashkon në një synim të përbashkët- ndërtimin e shtetit demokratik dhe europian, me mundësi të njëjta për të gjithë.🇲🇰
... Види повеќеВиди помалку

25.10.19 - 7:07

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#EvropëJu mirëpresim në Raiffeisen Arena në Hägendorf
Të shtunën 02.11.2019 nga ora 18:00 h
... Види повеќеВиди помалку

#Evropë

15.10.19 - 15:28

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Mërgimtari nga Zvicra, Nasir Sulajmani jep donacion për Spitalin e Gostivarit.65 shtretër të rinj në Spitalin e Gostivarit, donacion nga mërgimtari Nasir Sulejmani nga Strajani

Spitali I Gostivarit pajiset me 65 krevatë të rinj. Bëhet fjalë për një donacion që vjen nga banori I Strajanit Nasir Sulejmani që punon në Zvicër.
“Pas organizimeve të shumë donacioneve për spitalin tonë, me kënaqësi të madhe prezentojmë edhe donacionin e radhës, 65 krevatë spitalorë të kompletuar me çarshafë dhe dyshekë ,i cili ksaj radhe u donua nga bashkëatdhetari ynë i cili vepron dhe punon në Bazel të Zvicrës, zotëri Nasir Sulejmni nga fshati Strajnan - Gostivar.Ne si drejtori falemenderojmë familjen Sulejmani për kontributin e dhënë”, njoftojnë nga Spitali I Gostivarit.
... Види повеќеВиди помалку

Në organizim të Agjencisë së Emigracionit nga 1-3 nëntor 2019, do të realizohet Konferencë rajonale.
#Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

 

Коментирај на Facebook

pse mungon Shqipëria dhe Kosova

13.10.19 - 18:25

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#SHBASonte në Qendren Kulturore Shqiptaro Amerikane u mbajt evenimenti Sofra Shqiptare ! 🇦🇱 Faleminderit të gjithave për pjesëmarrjen 💃💃 Kaluam një natë të mrrekullueshme ! Mirë u takofshim në evenimentet e rradhës ! 🇦🇱🇺🇸 ... Види повеќеВиди помалку

02.10.19 - 14:35

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#EvropëTakim i rradhës i Sh.K.K me bashkëvendasit dhe nxënsit që vijojn mësimin në gjuhën Shqipe ... Види повеќеВиди помалку

01.10.19 - 18:07

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#SHBASa kënaqësi kur shikon klasat tona të mbushura përplot me fëmijë 🙏🙏 “ Të mësojmë gjuhën Shqipe “. (Fotografi të bëra të Dielën) ... Види повеќеВиди помалку

27.09.19 - 11:03

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Kryesia e Shoqates Përshefca e udhëhequr nga Kryetari z. Fadil Asani mori pjesë në takimin në Bern të organizuar nga Agjensioni për Migrim z. Nikolla Shallvarinov, ku morën pjesë edhe Ministri i diasporës së RMV z. Edmond Ademi, Ambasadori i RMV z. Kenan Ramadani, dhe shum veprimtarë e Shoqata që veprojnë në Zvicër. Poashtu Kryetari z. Fadil Asani ka shoqëruar Ministrin Ademi edhe gjatë vizitës së Shtëpisë së religjioneve gjegjësishtë Xhamisë në Bernë ku u priten nga Imami i kesaj qendre Ef. Mustafë Memeti. ... Види повеќеВиди помалку

27.09.19 - 10:23

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#NjoftimMbreme në Bernë në takime me përfaqësuses të diasporës nga qyteti i Bernit dhe rrethinës saj. Ndërtojmë ura bashkëpunimi dhe komunikim në interes të bashkëqytetarëve tanë. 🇲🇰🇨🇭

Синоќа во Берн на средби со претставници на здруженија на нашата дијаспора во Берн и околината на Берн.
Градиме мостови на соработка, и комуникација во интерес на нашите сограѓани. 🇲🇰🇨🇭
... Види повеќеВиди помалку

26.09.19 - 13:39

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Доцна синоќа на средби со претставници и членови на здруженија и асоцијации од Лозана и Ешалон.

Mbrëmë në takime me antarë dhe përfaqësues to shoqatava dhe asociacioneve nga Lozana dhe Eshalon.
... Види повеќеВиди помалку

Më 24 shtator 2019, Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov ka relaizuar takim me z. Jumni Selmani, mërgimtarin nga fshati Pallaticë e Tetovës në Zvicër .
Tani më katër vite me radhe, z. Selmani është pronari i Restorantit Rosli në Bubikon, dhe tani është duke jetuar në Cyrih për 33 vite. Restoranti i tij është i vizituar nga qytetarët zviceran, si një vend ku takohen dhe shoqërohen edhe mërgimtarët nga Republika e Maqedonisë së Veriut, në mes tjersh, restoranti i tij është frekuentuar nga shumë njerëz, si rezultat i cilësisë së lartë të ushqimit.
Z. Selmani i ka ndihmuar çdokujt që ka pasur nevojë për ndihmë në vendlindje, ai ka ndërtuar një shtëpi në Tetovë, ku po planifikon të kthehet pas daljes në pension.
Drejtori Shallvarinov, ka falenderuar për takimin dhe i ka uruar z. Selmanin për suksesin e arritur. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Më 24 shtator 2019, Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov ka relaizuar takim me z. Jumni Selmani, mërgimtarin nga fshati Pallaticë e Tetovës në Zvicër . 
Tani më katër vite me radhe, z. Selmani është pronari i Restorantit Rosli në Bubikon, dhe tani është duke jetuar në Cyrih për 33 vite. Restoranti i tij është i vizituar nga qytetarët zviceran, si një vend ku takohen dhe shoqërohen edhe mërgimtarët nga Republika e Maqedonisë së Veriut, në mes tjersh, restoranti i tij është frekuentuar nga shumë njerëz, si rezultat i cilësisë së lartë të ushqimit.
Z. Selmani i ka ndihmuar çdokujt që ka pasur nevojë për ndihmë në vendlindje, ai ka ndërtuar një shtëpi në Tetovë, ku po planifikon të kthehet pas daljes në pension.
Drejtori Shallvarinov, ka falenderuar për takimin dhe i ka uruar z. Selmanin për suksesin e arritur. #Njoftim

Vizitë në Konfederatën Zvicerane

Më 21 shtator 2019, drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov ka ralizuar takim me përfaqësuesit e Qendrës Islamike Hëna e Re në Burgdorf të Zvicrës. Në një atmosferë pozitive u realizua takimi me përfaqësuesit e qendrës, ku patën rast që të ndjekin pikat e rendit të ditës nga delegacioni i Agjencisë, ku dhe përfaqësuesit shprehen interes për vizitën. Njëherit përfaqësuesit e xhamisë e njoftuan delegacionin e Agjencisë për aktivitete fetare dhe mbajtjen e mësimit plotësues në gjuhës shqipe.
Drejtori i falënderoi për pritjen dhe u bëri ftesë për të vizituar në zyrat e Agjencisë së Emigracionit në Shkup. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Vizitë në Konfederatën Zvicerane 

Më 21 shtator 2019, drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov ka ralizuar takim me përfaqësuesit e Qendrës Islamike Hëna e Re në Burgdorf të Zvicrës. Në një atmosferë pozitive u realizua takimi me përfaqësuesit e qendrës, ku patën rast që të ndjekin pikat e rendit të ditës nga delegacioni i Agjencisë, ku dhe përfaqësuesit shprehen interes për vizitën. Njëherit përfaqësuesit e xhamisë e njoftuan delegacionin e Agjencisë për aktivitete fetare dhe mbajtjen e mësimit plotësues në gjuhës shqipe.
Drejtori i falënderoi për pritjen dhe u bëri ftesë për të vizituar në zyrat e Agjencisë së Emigracionit në Shkup. #Njoftim

23.09.19 - 15:44

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Vizitë në Konfederatën Zvicerane

Më 20 shtator 2019, Drejtori i Agjencisë së Emigracionit, Nikolla Shallvarinov, filloi me vizitën e organizatave të mërgimtarëve në Konfederatën Zvicerane në Burgdorf, ku ka zhvilluar takim pune me përfaqësuesit e shoqatës maqedonase të Mak-Mel në Burgdorf, FC "Maqedonia" nga Berni dhe me Organizatën e grave nga Maqedonia në Zvicër.
Gjatë takimit, Drejtori Shallvarinov i informoi pjesëmarrësit për programin e punës së Agjencisë për Emigracionin dhe për qëllimin e turneut në Zvicër.
Pjesëmarrësit me kënaqësi të madhe prezantuan aktivitetet e tyre, kryesisht për ruajtjen e gjuhës, kulturës dhe traditës maqedonase. Gjatë këtij takimit, përfaqësuesit e mërgimtarëve propozuan ide për shqyrtim e tyre në programin e ardhshëm të Agjencisë së Emigracionit, si dhe për mënyrat tjera për tejkalimin e problemeve me të cilët ballafaqohen ata në mërgatë.
Për këte arsye mërgimtarët tanë, gëzojnë një përkrahje të fuqishme nga autoritetet zviceran në promovimin e atdheut dhe identitetit të tyre, duke organizuar manifestime multikulturore, organizatat tona në Zvicër kanë nevojë vetëm për materiale promovuese me të cilët do të paraqesin veçoritë dhe vlerat maqedonase para nacionaliteteve tjera. Githashtu, ne takim të pranishmit theksuan se kanë nevojë vetëm për mbështetje logjistike në ekskursione tematike që është me interes mjaft të madhe nga populli zviceran për njohjen e vendit tonë.
Anëtarët e të tri organizatave theksuan se kjo vizitë është rëndësishme sepse pas një kohe të gjatë, po vizitohen dhe u dëgjuan nga një institucion i vendit amë, i cili është përgjegjës për emigracionin.
Drejtori Shallvarinov shprehu mirënjohjen të madhe për mundësinë e mbajtjes së takimit, me shpresë për përmirësimin e mëtutjeshëm të komunikimit dhe bashkëpunimit të ndërsjellë në të gjitha fushat. #NjoftimПосета на Швајцарската конфедерација 20-ти Септември

Посетата на иселеничките организации во Швајцарската конфедерација од страна на директорот на Агенцијата за иселеништво започнаа во Бургдорф на 20 септември, каде се одржа работна средба со претставници на Македонско друштво Мак-мел, Бургдорф, ФК „Македонија" од Берн и Организцијата на жените од Македонија во Швајцарија.
На средбата директорот Шалваринов ги информира присутните за Програмата на работа на Агенцијата за иселеништво и за целта на Турнејата низ Швајцарија.
Присутните со големо задоволство ги презентираа своите активности претежно во насока на чување на македонската култура, јазик и традиција. Истовремено предложија нови идеи и согледувања за идната програма на Агенцијата за иселеништво, како и начините како да се надминат проблемите со кои се среќаваат.
Поради силната подддршка која ја добиваат нашите иселеници од швајцарските власти во насока на промовирање на својата татковина и идентитет преку организирање на мултикултурни манифестации, организациите имаат потреба од промотивен материјал со кој ќе се претстават пред другите националности и ќе ги презентираат македонските вредности и посебности. Исто така присутните истакнаа дека потребата од логистичка поддршка на тематски екскурзии е доста голема бидејќи самиот швајцарски народ има голем интерес да се запознаат со македонските знаменитости.
Членовите на трите организации истакнаа дека е од големо значење оваа посета бидејќи после долго време работа за првпат се посетени и слушнати од институција од матичната држава која е задолжена за иселеништвото.
Директорот Шалваринов искажа голема благодарност за можноста за остварување на средбата, со надеж за натамошна унапредена комуникација и взаемна соработка во сите области.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

23.09.19 - 13:24

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Mërgimtari tetovar në Danimarkë, z.Mixhait Latifi i dhuron Njësisë Teritoriale Kundër Zjarrit në Tetovë, dy automjete të reja për shuarrjen e zjarrit. #EvropëZ. Mexhait Latifi nga Sllatina e Tetovës, me punë në Danimarkë ka dhënë si dhuratë dy automjete zjarrëfikësve në Tetovë. Z.Mexhaiti ka dhuruar edhe më parë automjete zjarrfikësve të Tetovës. Ai gjithashtu ka dhuruar edhe 2 autoambulaca për spitalin e Tetovës.
Z. Mexhait Latifi me profesion eshte anesteziolog, por është i angazhuar edhe në politikë në Danimarkë. Z. Mexhait është i zgjedhur dhe ushtron detyrën për herë të tretë në mandatin si këshilltar i partisë Socialdemokrate të Danimarkës në Regjionin e Nordjylland’it në Danimarkë. Përndryshe z.Mexhaiti është edhe anëtar i kryesisë së partisë Socialdemokrate të Danimarkës.
Diaspora shqiptare në Danimarkë dhe bashkatdhetarët e tij në atdhe ndjehen krenar që kanë një njeri zemërgjërë me gjithë këto resurse. Jemi gjithë krenar që z. Mexhait përfaqëson shqiptarët në mënyrë të denjë në shoqërinë daneze por edhe kontribuon në atdheun e tij.
... Види повеќеВиди помалку

17.09.19 - 14:13

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Vizita e Konfederatës Zvicerane
Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov, në shoqërim të udhëheqëses të Sektorit për mirëmbajtjen dhe përparimin e lidhjeve me mërgimtarët, Biljana Kostova, do të realizojnë vizita dhe takime me individët dhe organizatat e mërgimtarëve në Zvicër, në periudhën nga data 20 deri më 27 shtator 2019.
Qllimi i vizitës është prezantimi i Programit për punë gjatë vitit 2019/20 të Agjencisë së Emigracionit dhe thirrje për propozimet dhe kërkesat tuaja sipas nevojave të krijimit të progameve për në të ardhmen në kuadër të kompenecave ligjore. #NjoftimПосета на Швајцарска Конфедерација
Директорот на Агенцијата за иселеништво, Никола Шалваринов, во придружба на раководителот на Сектор за одржување и унапредување на врските со иселениците, Билјана Костова, ќе остварат посети и работни средби со индивидуалци и иселенички организации во Швајцарија, во периодот од 20-27 септември 2019 година.
Посетата е со цел презентирање на Програмата за работа 2019/20 година на Агенцијата за иселеништво и повик за ваши предлози и барања според потребите, за понатамошно креирање на програмите во рамки на законските надлежности.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

Vizita e Konfederatës Zvicerane
Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov, në shoqërim të udhëheqëses të Sektorit për mirëmbajtjen dhe përparimin e lidhjeve me mërgimtarët, Biljana Kostova, do të realizojnë vizita dhe takime me individët dhe organizatat e mërgimtarëve në Zvicër, në periudhën nga data 20 deri më 27 shtator 2019. 
Qllimi i vizitës është prezantimi i Programit për punë gjatë vitit 2019/20 të Agjencisë së Emigracionit dhe thirrje për propozimet dhe kërkesat tuaja sipas nevojave të krijimit të progameve për në të ardhmen në kuadër të kompenecave ligjore. #NjoftimImage attachment

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion z. Osman Shukriu priti në një takim mërgimtarin që jeton në Melburn, Australi, z. Myxhail Emini dhe biznismenin mërgimtarë në Ohajo, SHBA, z. Tode Spirovski. Gjatë bashkëbisedimit me ta, zëvendësdrejtori Shukriu i njoftoi për punën e Agjencisë së Emigracionit, si dhe për projektet e ralizuara deri më tani dhe për projektet tjera që do të realizohen në të ardhmen. Mërgimtarët u falenderuan për mikëpritje nga ana e zëvendësdrejtorit Shukriu dhe u theksua se është nder dhe kënaqësi që patëm mundësi të bisedojmë për jetën dhe aktivitetet e mërgimtarëve tanë në mërgatë. Zëvendësdrejtori Shukriu i falenderoi për vizitën dhe u shpreh se Agjencioni për Emigacion është i hapur për bashkëpunim me të gjithë mërgimtarët nga Republika e Maqedonisë së Veriut. ... Види повеќеВиди помалку

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion z. Osman Shukriu priti në një takim mërgimtarin që jeton në Melburn, Australi, z. Myxhail Emini dhe biznismenin mërgimtarë në Ohajo, SHBA, z. Tode Spirovski. Gjatë bashkëbisedimit me ta, zëvendësdrejtori Shukriu i njoftoi për punën e Agjencisë së Emigracionit, si dhe për projektet e ralizuara deri më tani dhe për projektet tjera që do të realizohen në të ardhmen. Mërgimtarët u falenderuan për mikëpritje nga ana e zëvendësdrejtorit Shukriu dhe u theksua se është nder dhe kënaqësi që patëm mundësi të bisedojmë për jetën dhe aktivitetet e mërgimtarëve tanë në mërgatë. Zëvendësdrejtori Shukriu i falenderoi për vizitën dhe u shpreh se Agjencioni për Emigacion është i hapur për bashkëpunim me të gjithë mërgimtarët nga Republika e Maqedonisë së Veriut.

 

Коментирај на Facebook

Ju përshedes Kalofshi mir

Zoti Mane dhe djali i Enverit mue më emacionon dhe më jep gëzime në ecurinë e zhvillimit të negociatave me përsona dhe ndërkombëtare! Përsh..Gjok Gjoni

11.09.19 - 9:39

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Shkolla shqipe“Naim Frashëri” fillon me mësimin plotësues në gjuhën shqipe për fëmijët shqiptarë në Osjek dhe Gjakovë. #EvropëNjoftim

Të nderuar prindër, të dashur nxënës dua të Ju njoftoj se mësimi plotësues në gjuhën shqipe fillon këtë javë edhe atë:

- Ditën e mërkurë 11.09.2019. në ora 16:00 në Shkollën fillore "Svete Ane" në Osijek;

- Ditën e shtunë 14.09.2019. në ora 9:45 në Shkollën fillore "Vijenac" në Osijek

- Ditën e shtunë 14.09.2019. në ora 13:15 në Shkollën fillore "Ivan Goran Kovačić" në Đakovo.

Ditën e parë të mësimit do të kemi vetëm një orë mësimore dhe nxënësit nuk kanë nevojë të marrin librat.

Ju dëshiroj shëndet dhe suksese në vitin e ri shkollorë.

Na prift e mbara! 🇦🇱🇦🇱🇦🇱

Me respekt
Mendu Imeri
... Види повеќеВиди помалку

Shkolla shqipe“Naim Frashëri” fillon me mësimin plotësues në gjuhën shqipe për fëmijët shqiptarë në Osjek dhe Gjakovë. #Evropë

09.09.19 - 11:26

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#SHBAJu dëshirojmë fillim të mbarë dhe shumë suksese fëmijëve të shkollës.
Një falenderim të veçantë për Z. Vullnet Dervishin për dhurimin e çantave për fëmijët. Gjithashtu falenderojmë shoqatën “Valët e Liqenit” për organizimin e piknikut 📚📖🏫 Mëso Shqip 🇦🇱🇦🇱🇦🇱
... Види повеќеВиди помалку

08.09.19 - 10:14

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Gëzuar ditën e pavarësisë! #NjoftimЧестит ден на независноста!
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

Gëzuar ditën e pavarësisë! #Njoftim

29.08.19 - 10:29

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#SHBAFTESË
Keshilli i Qendres Kulturore Shqiptaro Amerikane në Riverdale NJ , ju ftonë të jeni pjesë e përurimit të Librarisë së Qendrës që do të mbahet më 14 Shtator ( e Shtunë) në ora 1:30 mbas dite. Gjithashtu ju njoftojmë që në të njejtën ditë është fillimi i vitit Shkollor .

Adresa: 📍90 Riverdale Rd
Riverdale NJ 07457

Pjesëmarrja juaj është e rëndesishme për ne !
... Види повеќеВиди помалку

#SHBA

26.08.19 - 10:39

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#SHBARegjistrimi online për vitin shkollor 2019-2020 është i hapur. Kliko linkun për t’u regjistruar.

bit.ly/2HqeKoq

JU MIRËPRESIM
... Види повеќеВиди помалку

#SHBA

24.08.19 - 18:15

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#Evropë🇦🇱🇦🇱Mirëdita të gjithëve 🇦🇱🇦🇱
Ftojmë bashkatdhetarët tanë të regjistrojnë fëmijët nga 5 - 15 vjeç në klasat e gjuhës shqipe 🇦🇱🇦🇱
Mësimi do të jetë Falas 🇦🇱🇦🇱
Nëse nuk mund të kontaktoni me numrat e mëposhtëm mund të kontaktoni direk në faqen tonë ose në Whatsapp 3290855489.
Faleminderit
... Види повеќеВиди помалку

#Evropë

23.08.19 - 20:13

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#SHBAPrindër të dashur, ju lutem shkoni në webfaqen tone për të regjistruar fëmijët tuja në "Shkolla Shqipe në DFW" për vitin shkollor 2019-2020. Ju lutemi vini re se shkolla do të jetë për fëmijët 6-17 vjeç. Faleminderit dhe mezi presim të shohim të gjithëve në Shtator.

Dear parents, please go to our website to enroll your children in the "Albanian School at DFW" for the 2019-2020 school year. Please note that the school will be for children 6-17 years old. Thanks and look forward to seeing you all in September.

Kliko ketu, click here: aacctexas.com/albanian-language-school/
... Види повеќеВиди помалку

#SHBA

Z. Shaban Rustemovski nga fshati Trebishtë të Komunës së Mavrovës dhe Rostushës, i cili jeton dhe punon mbi 25 vjet në Itali. Në spitalin e specializuar për sëmundjet e mushkërive të bardha në Leshkë, ka donuar një kolektor për pastrim të ujrave të zëza. Gjatë vizitës te Spitalit, z. Shaban Rustemovski ishte i shoqëruar me drejtorin e Agjencisë për menaxhimin e pronës të konfiskuara, z. Faton Asani dhe ministrin e shëndetësisë, z. Vanko Filipçe. Ai u falenderua për pranimin dhe theksoi se ky donacion do të jetë në shërbim të spitalit. #Evropë ... Види повеќеВиди помалку

22.08.19 - 14:39

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Suzana Gjorushevska, poete mërgimtare në Geteborg të Suedisë është fituese e çmimit “Stojan Hristov” për poezi më të mirë nga diaspora në Mbërmjet Strugane të Poezisë për vitin 2019, me librin “Gërvishjet e shpirtit” #NjoftimДобитник на наградата „Стојан Христов”, награда за најдобра поезија од дијаспората на Струшките вечери на поезијата за 2019 година е Сузана Ѓорушевка, иселеник од Гетеборг, Шведска, за нејзината книга „Гребнатини на душата". Таа е родена во Скопје 1963 година, а со пишување се занимава од нејзиното најрано детство.
Пишува пoезија и проза, на македонски и шведски јазик. Се занимава со ликовна уметност, изработува модерни слики и икони.
Има објавено три книги: „Вистина на сеќавањето и иднината”, „Пред вратата на сонот” и „Лажната сенка на тагата”, воедно е учесник и во книгата со Групна автори, „Симфонија на срцето 2” и „Симфонија на срцето 3”. Сузана Ѓорушевска е член на поетското друштво „Дениција” во Гетеборг, Шведска.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

Suzana Gjorushevska, poete mërgimtare në Geteborg të Suedisë është fituese e çmimit “Stojan Hristov” për poezi më të mirë nga diaspora në Mbërmjet Strugane të Poezisë për vitin 2019, me librin “Gërvishjet e shpirtit” #NjoftimImage attachmentImage attachment

SHKA "Duflla”-Raçe për Festën e mërgimtarëve e nderoi me mirënjohje, zëvendësdrejtorin e Agjencisë për Emigracion, z.Osman Shukriu. Me këtë rast, në Festën e mërgimtarëve z. Shukriu mori pjesë dhe mbajti fjalim para mërgimtarëve. Përfaqësusi i SHKA“Duflla”, z.Rexhep Haxhiu, në hapësirat e Agjencisë, ndau mirënjohje zëvendësdrejtorit Shukriu për kontributin, përkrahjen dhe mbëshetjen e dhënë në realizimin e Festës të mërgimtarëve në fshatin Rashçe të Komunës së Sarajit. Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, z.Osman Shukriu, falenderoi përfaqësuesin e Shoqërisë Kulturore Artistike “Duflla” për vlerësimin e traguar, duke shtuar se Agjencioni për Emigracion edhe në të ardhmen do të jep mbështetje në idetë dhe vlerat që janë në interes mërgimtarëve tanë kudo janë në vend dhe jashtë vendit. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

SHKA Duflla”-Raçe për Festën e mërgimtarëve e nderoi me mirënjohje, zëvendësdrejtorin e Agjencisë për Emigracion, z.Osman Shukriu. Me këtë rast, në Festën e mërgimtarëve z. Shukriu mori pjesë dhe mbajti fjalim para mërgimtarëve. Përfaqësusi i SHKA“Duflla”, z.Rexhep Haxhiu, në hapësirat e Agjencisë, ndau mirënjohje zëvendësdrejtorit Shukriu për kontributin, përkrahjen dhe mbëshetjen e dhënë në realizimin e Festës të mërgimtarëve në fshatin Rashçe të Komunës së Sarajit.  Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, z.Osman Shukriu, falenderoi përfaqësuesin e Shoqërisë Kulturore Artistike “Duflla” për vlerësimin e traguar, duke shtuar se Agjencioni për Emigracion edhe në të ardhmen do të jep mbështetje në idetë dhe vlerat që janë në interes mërgimtarëve tanë kudo janë në vend dhe jashtë vendit. #Njoftim

Takimi i zv. Drejtorit për Emigracion Shukriu me mërgimtarët nga Australia

Më 14.08.2019, zëvendësdrejtori i Agjencisë së Emigracionit, z. Osman Shukriu, ka realizuar takim me mërgimtarët tanë, të cilët jetojnë dhe veprojnë në Australi. Gjatë takimit me mërgimtarët u bisedua për çështje të rëndësishme që kanë të bëjnë në lidhje me organizimin dhe zhvillimin e jetës kulturore, arsimore dhe ekonomike në Australi dhe në vendëlindje. Në veçanti biseda u përqëndrua për kontributin dhe investimin e mërgimtarëve në vend tonë. Dy palët u shprehën të kënaqur nga bashkëpunimi i deritanishëm duke shprehur dëshirë që ky bashkëpunim të thellohet edhe më tepër. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Takimi i zv. Drejtorit për Emigracion Shukriu me mërgimtarët nga Australia 

Më 14.08.2019, zëvendësdrejtori i Agjencisë së Emigracionit, z. Osman Shukriu, ka realizuar takim me mërgimtarët tanë, të cilët jetojnë dhe veprojnë në Australi. Gjatë takimit me mërgimtarët u bisedua për çështje të rëndësishme që kanë të bëjnë në lidhje me organizimin dhe zhvillimin e jetës kulturore, arsimore dhe ekonomike në Australi dhe në vendëlindje. Në veçanti biseda u përqëndrua për kontributin dhe investimin e mërgimtarëve në vend tonë. Dy palët u shprehën të kënaqur nga bashkëpunimi i deritanishëm duke shprehur dëshirë që ky bashkëpunim të thellohet edhe më tepër. #NjoftimImage attachment

Më datë 12.08.2019 (e martë), Agjencionin për Emigracion e vizitoi z-ri Zoran Velkov, kryetari i Shoqatës së qytetarëve "Ilinden" në Tuzlla, Bosnjë dhe Hercegovinë. Kjo ishte vizita e parë të përfaqësuesit të shoqatës në Agjenci. Takimi u realizua në një atmosferë konstruktive dhe treguan gadishmëri për bashkëpunim më të gjërë në të ardhmen. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Më datë 12.08.2019 (e martë), Agjencionin për Emigracion e vizitoi z-ri Zoran Velkov, kryetari i Shoqatës së qytetarëve Ilinden në Tuzlla, Bosnjë dhe Hercegovinë. Kjo ishte vizita e parë të përfaqësuesit të shoqatës në Agjenci. Takimi u realizua në një atmosferë konstruktive dhe treguan gadishmëri për bashkëpunim më të gjërë në të ardhmen. #Njoftim

13.08.19 - 16:00

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Agjencioni për Emigracion për hërë të parë ka realizuar projektin Kampi Sportiv, ku është kushtuar për të gjithë fëmijët nga diaspora, i cili kishte për qëllim që të njihen me shkathtësitë sportive që ka të bëjë me hendbollin, basketbollin dhe futbollin. Agjencisë së Emigracionit nga ana e SHKM Shën. Kirili dhe Metodi ju nda mirënjohje për organizimin e suksesshëm të kampit sportiv. Drejtori i Agjencisë për Emigracion, z. Nikolla Shallvarinov, së bashku me ekipin e Agjencisë iu falenderua për nderin e treguar. Për një akt të këtillë për Agjencionin praqet motivë për realizimin e numri më të madh të ideve dhe projekteve të cilët do të jenë në interes të të gjithë mërgimtarëve në diasporë. #NjoftimАгенцијата за иселеништво, за првпат оваа година го реализираше проектот Спортски камп, посветен на сите деца од дијаспората кои имаат за цел да се запознаат со спортските вештини поврзани со ракометот, кошарката и фудбалот. На Агенцијата за иселеништво од МКД Св. Кирил и Методиј од Трентино и беше доделена Благодарница за успешна организација на Спортскиот камп. Директорот на Агенцијата за иселеништво, г-дин Никола Шалваринов, заедно со тимот на Агенцијата, се благодарни за укажаната чест. Ваквиот чин за Агенцијата претставува мотив за реализација на голем број на идни проекти кои се во интерес на сите иселеници во дијаспората.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

Agjencioni për Emigracion për hërë të parë ka realizuar projektin Kampi Sportiv, ku është kushtuar për të gjithë fëmijët nga diaspora, i cili kishte për qëllim që të njihen me shkathtësitë sportive që ka të bëjë me hendbollin, basketbollin dhe futbollin. Agjencisë së Emigracionit nga ana e SHKM Shën. Kirili dhe Metodi ju nda mirënjohje për organizimin e suksesshëm të kampit sportiv. Drejtori i Agjencisë për Emigracion, z. Nikolla Shallvarinov, së bashku me ekipin e Agjencisë iu falenderua për nderin e treguar. Për një akt të këtillë për Agjencionin praqet motivë për realizimin e numri më të madh të ideve dhe projekteve të cilët do të jenë në interes të të gjithë mërgimtarëve në diasporë. #NjoftimImage attachment

13.08.19 - 15:02

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Me rastin e pjesëmarrjes të fëmijëve nga diaspora për herë të parë në Kampin Sportiv dhe në realizim të Agjencisë për Emigracion, të cilët morrën pjesë dhe u ndanë mirënjohje për pjesëmarrje dhe medalje për pjesëmarrje aktive në aktivitetet sportive. #NjoftimПо повод учеството на првиот Спортски камп во реализација на Агенцијата за иселеништво, децата од дијаспората кои учествуваа, добија благодарници за учество како и медали за активно учество на спортски активности.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

13.08.19 - 14:14

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Fëmijët pjesëmarrës nga diaspora në Kampin sportiv 2019 në Strugë. Në organizim të Agjencisë për Emigracion, fëmijët e diasporës patën mundësi me sportistët profesional të luajnë basketboll dhe të marrin njohuri teorike dhe praktike për basketbollin, si dhe të njihen me bukuritë e Strugës. Në vazhdim pjesa e atmosferës të kampit. #NjoftimДецата учесници од дијаспората на Спортскиот Камп 2019 година во Струга во организација на Агенцијата за иселеништво, имаа можност со професионални спортисти да спортуваат, практично и теоретски да се запознаат со кошарка како и да ги запознаат убавините на Струга. Во продолжение дел од атмосферата од Кампот.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

Takim pune i zv. Drejtorit Shukriu me Ambasadorin e Shqipërisë z. Fatos Reka në Prespë. Dje, Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu, zhvilloi një takim pune me Ambasadorin e Republikës së Shqipërisë, z. Fatos Reka. Gjatë takimit u diskutua për raportet të bashkëbunimit në fushën e diasporës ndërmjet dy vendeve tona. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Të nderuar bashkatdhetarë, Agjencioni për Emigracion i Republikës së Maqedonisë së Veriut ju uron të gjithë bashkatdhetarëve të fesë islame festën e Kurban Bajramit, duke ju dëshiruar shumë shëndet, mirëqenie dhe gëzim. Gëzuar festën e Kurban Bajramit! Me respekt, Agjencia për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Të nderuar bashkatdhetarë,                              Agjencioni për Emigracion i Republikës së Maqedonisë së Veriut ju uron të gjithë bashkatdhetarëve të fesë islame festën e Kurban Bajramit, duke ju dëshiruar shumë shëndet, mirëqenie dhe gëzim.          Gëzuar festën e Kurban Bajramit!          Me respekt,                                 Agjencia për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut #Njoftim

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu, në zyrën e tij ka realizuar një takim pune me Tefik Abdullai, drejtuesi i programit tё Shkollёs Shqipe “Kongresi i Manastirit” pranё Qendrёs Kulturore dhe Islamike nё Chicago. Gjatë këtij takimit zv/drejtori Shukriu dhe z. Abdullai shkëmbyen mendime dhe informacione për projektet e Agjencisë së Emigracionit që ju është kushtuar për mërgimtarët e Maqedonisë së Veriut, si dhe u bisedua edhe për edukimin dhe arsimimin e fëmijëve të mërgimtarëve në shkollën shqipe të Chicagos në SHBA. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu, në zyrën e tij ka realizuar një takim pune me Tefik Abdullai, drejtuesi i programit tё Shkollёs Shqipe “Kongresi i Manastirit” pranё Qendrёs Kulturore dhe Islamike nё Chicago. Gjatë këtij takimit zv/drejtori Shukriu dhe z. Abdullai shkëmbyen mendime dhe informacione për projektet e Agjencisë së Emigracionit që ju është kushtuar për mërgimtarët e Maqedonisë së Veriut, si dhe u bisedua edhe për edukimin dhe arsimimin e fëmijëve të mërgimtarëve në shkollën shqipe të Chicagos në SHBA. #NjoftimImage attachment

08.08.19 - 14:54

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Në ditën e dytë, pjesëmarrësit e kampit sportiv patën rast që të marrin njohuri teorike për hendboll dhe të realizojnë shoqërim me anëtarët e klubit hendbollistik për femra "Struzhanka", ku të gjithë pjesëmarrësit kishin mundësi që të diskutojnë për hendbollin dhe jetën e shëndetit. Fëmijët e diasporës në diskutim me sportistët profesionistë fituan disa këshilla në lidhje me hendbollin. Fëmijët kohën e lire e plotësojnë me sport. #NjoftimНа вториот ден од Спортскиот камп учесниците имаа можност да се стекнат со теоретско знаење за ракометот и да остварат дружба со членовите на Женскиот ракометен клуб Стружанка, каде што присутните имаа можност да разговараат за ракометот и за здравиот живот. Во дискусијата децата од професионалните спортисти добија и неколку совети поврзани со ракометот. Слободното време учесниците го исполнија со спортување.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

07.08.19 - 19:56

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Sot në mengjesë, fëmijët e diasporës të ardhur nga vendet e ndryshme të botës e filluan me stërvitje në kampin sportiv 2019, Strugë. Në organizim të Agjencisë së Emigracionit, fëmijët e diasporës e filluan ditën e parë në kampin sportiv, ku do të kenë mundësi që të njihen me bukuritë dhe spotistët e Strugës. Në mes tjerash, fëmijët e diasporës në pesë ditët e ardhshme do të qëndrojnë bashkërisht me sportistët e Strugës, ku në mes veti do të kenë mundësi që të ndajnë përvojat dhe njohurit për jetën sportive dhe shëndetësore. Në ditën e parë të kampit sportiv, fëmijët e diasporës patën rast që të shoqërohen me sportistët e klubit futbollistik për femra "Struga". #NjoftimСо утринскиот тренинг на децата учесници од дијаспората на Спортскиот Камп 2019 година во Струга во организација на Агенцијата за иселеништво, започна првиот ден од Спортскиот камп, каде што деца од неколку земји од светот ќе имаат можност да ги запознаат убавините на Струга и воедно да се запознаат со спортистите од Струга, каде што заеднички во наредните пет дена ќе имаат можност да споделат искуства и знаења за спортот и здравиот живот. На првиот ден од Спортскиот Камп децата од дијаспората имаа можност да се дружат со членовите на Женскиот фудбалски клуб Струга.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

06.08.19 - 18:11

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Agjencioni për Emigracion për hërë të parë gjatë këtij viti hapi kampin sportiv për fëmijët e diasporës. Gjatë hapjes të kampit ka mbajtur fjalim drejtori i Agjencisë, z. Nikolla Shallvarinov, i cili i falenderoi për pjesmarrjen e fëmijëve të diasporës në Kampin sportiv. Z-ri Shallvarinovi, theksoi se me rëndësi të veçantë është realizimin e kësaj ngjarje, meqë përmes kampit sportiv fëmijët nga diaspora do të kenë mundësi, që para së gjithash duke u shoqëruar, bashkërishtë duke luajtur sport dhe në të njejtën kohë do të fitojnë njohuri nga sportistë profesionistë. Tredhjetë fëmijë nga gjithë diaspora në pesë ditët në vijim do të kenë mundësi të marrin njohuri themelore për basketëboll, voljeboll, futboll, ndërsa njëherish do të shoqerohen dhe bashkë do të punojnë me sportistët e Strugës. Në mes tjerash, Agjencioni për Emigracion i falenderoi klubin futbollistik Karaormanin nga Struga, klubin futbollistik për femrat AC Junajted, klubin e basketbollit për femrat Crni Drim, klubin e hendbollit për femrat Struzhanka. Një falenderim i veçantë i drejtohet klubit futbollistik Struga Trim Ilum, i cili i përgëzojë fëmijët me donacionin e dhënë për fëmijët e diasporës. Agjencioni për Emigracion në periudhën vijuese do te njofton opinionin për aktivitete si vijojnë në Kampin sportive. #NjoftimАгенцијата за иселеништво за првпат оваа година го отвори Спортскиот камп за децата од дијаспората. На отворањето свое обраќање имаше директорот на Агенцијата, г-дин Никола Шалваринов, кој се заблагодари за учеството на децата од дијаспората на Спортскиот камп. Г-дин Шалваринов истакна дека од особено значење е реализацијата на овој настан, бидејќи преку Спортскиот камп им се овозможува на децата од дијаспората пред сѐ да другаруваат, заеднички да спортуваат и да стекнат знаења пренесени од професионални спортисти. Триесет деца од целата дијаспора во наредните пет дена ќе имаат можност да се стекнат со основните знаења за кошарката, ракометот, фудбалот, а и воедно да другаруваат и соработуваат со спортисти од Струга. Воедно Агенцијата за иселеништво им се заблагодарува на: Фудбалски клуб Караорман од Струга, Женски фудбалски клуб АС Јунајтед, Женски кошарски клуб Црни Дрим од Струга, Женски ракоментен клуб Стружанка. Посебна благодарност до Фудбалскиот клуб Струга - Трим Иљум кои ги изненадија децата со донација на спортски ранци. Агенцијата за иселеништво во наредниот период ќе ја известува јавноста за следните активности на Спортскиот Камп.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

Agjencia për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut ju fton në HAPJEN SOLEMNE TË KAMPIT SPORTIV, ditën e hënë, më 5 gusht 2019, ora 20:00, në hotel Sulferino, Strugë.
#Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Agjencia për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut ju fton në HAPJEN SOLEMNE TË KAMPIT SPORTIV, ditën e hënë, më 5 gusht 2019, ora 20:00, në hotel Sulferino, Strugë.
#Njoftim

Zv/drejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu, në manifestimi tradicional “FESTA E MËRGIMTARËVE”, f. Rashçe.
Në manifestim tradicional “Festa e Mërgimtarëve”, mbajtur në fshatin Rashçe të Komunës së Sarajit, me këtë rast, mori pjesë edhe Zv/drejtori i Agjencisë së Emigracionit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Osman Shukriu. Në këtë mbrëmje festive para mërgimtarëve pati rastin që të mbajë fjalim edhe Zv/drejtorit Shukriu, ku fillimisht i përshëndeti mërgimtarët dhe banorët e këtij rajoni për mirëseardhjen në vendlindje dhe për takimet e mrekullueshme që po kushtoni mërgimtarëve tanë, në mes tjerash zëvendësdrejtori Shukriu, tha se të gjithë mërgimtarët duhet të pajisen me dokumente të udhëtimit dhe njëherit i porositi mërgimtarët që t'i regjistrojnë fëmijët e posalindur në Maqedoninë e Veriut dhe në fund mërgimtarëve ju dëshiroj pushim të këndshëm me familjet e juaja. Në këtë manifestim tradicional morën pjesë shumë shoqëri kultorore artistike nga vendi, Shqipëria, Kosova, Bosnja e Hercegovina dhe Greqia. Në këtë manifestim interpretuan edhe artistë të muzikës dhe mysafiri special, i ftuar nga ansambli i këngëve dhe valleve SHKA “Duflla”-Raçe, këngëtari i mirënjohur Ilir Shaqiri, që e begatojë ketë takim me mërgimtarët. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Koncert madhështor për mërgimtarët. #Njoftim

03.08.19 - 13:29

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Agjencioni për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut ju fton të merrni pjesë në hapjen solemne të kampit sportiv, dita e hënë, më 5 gusht 2019, ora 20:00, në hotelin Sulferino, Strugë. #Njoftim#Соопштенија ... Види повеќеВиди помалку

Agjencioni për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut ju fton të merrni pjesë në hapjen solemne të kampit sportiv, dita e hënë, më 5 gusht 2019, ora 20:00, në hotelin Sulferino, Strugë. #Njoftim
#NJOFTIM

KAMP SPORTIV VEROR-STRUGA 2019

Të nderuar,

Agjencioni për Emigracion në pajtim të kompetencës ligjore të saj, kujdeset për mërgimtarët dhe organizatat e mërgimtarëve në mbarë botën.

Në kuadër të Programit vjetor për punën e saj, për vitin 2019, Agjencioni për Emigracion ka planifikuar edhe Kampin e Sportit dhe shoqërim në mes sportistëve nga Struga dhe fëmijëve të mërgimtarëve tanë - Struga 2019.

Kampi do të mbahet prej më 5 -10.08.2019, në Strugë. Vendosja e fëmijëve do të bëhet në Hotel me pansion të plotë dhe me ushqim të shëndetshëm (gjithsejt pesë, tre të rregullta dhe dy ndërmjet ushqime), ndërsa shpenzimet do t’i mbulon Agjencia për Emigracion.
Udhëtimin deri në Strugë është në organizim të prindërve.

Shpresojmë që fëmijët tanë nga mërgata me kënaqësi do të marrin pjesë aktive në këtë Kamp.
... Види повеќеВиди помалку

26.07.19 - 23:11

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Sot përfundoi me sukses Shkolla Verore 2019 me 50 fëmijë pjesëmarrës nga diaspora, ky aktivitet i organizuar nga Agjencioni për Emigracion i Republikës së Maqedonisë së Veriut. Shkolla Verore është mbajtur prej datës 20 deri më 26 korrik 2019, në Ohër. Në të morën pjesë fëmijët nga Austria, Suedia, Gjermania, Danimarka, Zvicra dhe Kroacia.Децата учесници од дијаспората на Летната школа, во позитивна атмосфера, поддржани од наставниците, преку забава и интеракција, ги реализираа предвидените активности. По завршувањето на редовната настава, децата својата креативност имаа можност да ја искажат преку изработката на традиционалното големо сликарско платно, кое е препознатливо за Летната школа. По ова имаа можност да го посетат Заливот на коските во Охридското Езеро, кое археолошко наоѓалиште на праисториската наколна населба. Отткако учесниците ја завршија наставата предвидена за Летната школа 2019 година и ги посетија предвидените знаменитости во Охрид, од страна на директорот на Агенцијата г-дин Никола Шалваринов им беа врачени благодарности на сите партиципиенти во Летната школа, во знак на благодарност за учеството. Настанот беше заокружен со забава. Во продолжение дел од атмосферата. ... Види повеќеВиди помалку

Takimet e Gërçarit –Prespë 2019 Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Osman Shukriu, mori pjesë në manifestimin tradicional “Takimet e Gërçarit”, që mbahet tradicionalisht në fshatin Gërçar të Prespës.
Zv/drejtori Shukriu, fillimisht i ka përshëndetur mërgimtarët dhe banorët e këtij rajoni për mirëseardhje në vendlindje dhe tha, mërgimtarët duhet t’i ruajnë traditat tona kulturore, gjuhën shqipe dhe lidhjet me vendin amë.
Ky manifestim tradicional mbahet vetëm për mërgimtarët tanë që jetojnë dhe punojnë në SHBA, Australi dhe Evropë.
Në pjesën kulturor artistike u prezentuan nga këshilli organizativ i manifestimit me recitale, këngë dhe valle tradicionale prespare. Manifestimi me mërgimtarët u përmbyll në një atmosferë tejet festive. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

24.07.19 - 11:39

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Vazhdojnë aktivitetet e fëmijëve nga diaspora të Shkollës Verore 2019. Fëmijët filluan edhe zyrtarisht me realizimin e programit të mësimit të paraparë në Shkollën Verore.
Përmes edukimit dhe qasjes argëtuese, fëmijët gjatë kësaj periudhe, paten mundësi që të fitojnë njohuri të shumta dhe që ishin të paraparë për mësim argëtues, ndërsa edhe nga ana e mësuesve që janë të obliguara për realizimin e programit.
Fëmijët që janë vizitorë të Shkollës Verore 2019, pas mësimit të rregullt, kanë mundësinë që kohën e lire t’a plotësojnë me vizitën e puntorisë së krijimtarisë që përkushtohen në punimin e bukurisë së Ohrit, i cili ishte organizuar dhe u realizua me mbështetjen e Puntorisë për punimi filigramit apo për bukuritë e Ohrit.
Fëmijët e Shkollës Verore paten rast që të dëgjojnë, por edhe të shohin se si po punohet filigrami i bukurisë së Ohrit dhe të njihen me disa nga fshehtësitë e kësaj punëtorie.
Përveç programit të rregullt, fëmijët e diasporës do të kenë aktivitete të lira, ku do të kenë mundësinë që të njihen me disa nga bukuritë e Ohrit, për informacionet më të hollësishme Agjencioni për Emigracioni, në periudhën e ardhshme në vijim do të njoftojë publikun.Продолжуваат активностите на децата од дијаспората на Летната школа 2019 година. Децата започнаа со реализација на официјалната програма за изучување, предвидена за Летната школа.
Преку едукативен начин и забавен пристап, децата имаа можат во изминатиот период да се стекнат со голем број на знаења предвидени во наставата, а пресени од страна на наставниците кои се задолжени за реализација програмата.
По редовната, предвидена настава, децата посетители на Летната школа 2019 година, имаа можност слободното време да го исполнат со посета на креативна работилница посветена на изработката на Охридскиот бисер, која беше организирана и реализирана со поддршка на Работилницата за изработка на Охридски бисер- Филеви.
Децата од Летната Школа имаа можност да слушнат, но и да погледнат како се изработува Охридскиот бисер и да се запознаат со дел од тајните на оваа работилница.
Покрај редовната програма, децата од дијаспората ќе имаат и слободни активности, каде што ќе можат да ги запознаат дел од убавините на Охрид, за кои подетално Агенцијата за иселеништво во наредниот период ќе ја извести јавноста.
... Види повеќеВиди помалку

Më 23 korrik 2019, (e martë), në sheshin e Kumanovës do të mbahet manifestimi “Mërgimtarë, vendlindja ju mirëpret”.#Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Më 23 korrik 2019, (e martë), në sheshin e Kumanovës do të mbahet manifestimi “Mërgimtarë, vendlindja ju mirëpret”.#Njoftim

22.07.19 - 15:21

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Në periudhën prej 19 deri më 21.07.2019, në Qendrën e Kongresit në Ohër, u mbajt Forumi me mësuesit, të cilët realizojnë mësimin e gjuhës maqedonase dhe shqipe në mërgatë. Forumi u organizua nga Agjencioni për Emigracion.
Në këtë Forum morrën pjesë 12 mësues nga diaspora.
1. Ana Smilevska - Berlin (Gjermani)
2. Irena Pavllovska - Melbourne (Australi)
3. Liljana Llazareski - Pançevë (Serbi)
4. Snezhana Aleksiç Stanojlloviq - Novi Sad (Serbi)
5. Biser Filipovski - Mainz, Frankfurt (Gjermani)
6. Despina Velinska - Zagreb (Kroaci)
7. Mirjana Stojçevska - Melbourne (Australi)
8. Ana Timovska - Lokarno (Zvicër)
9. Nevzat Ibishi - Kopenhagë (Danimarkë)
10. Sabri Ibishi – Kopenhagë (Danimarkë)
11. Fatmir Shabani - Osllo (Norvegji)

Në ditën e parë të punës nga ana e mësuesve pati prezantim për gjendjen e mësimit të gjuhës amtare në diasporë (anët pozitive, mangësitë dhe vështirësitë që i hasin ato gjatë procesit edukativo arsimore) në prani të drejtorit të Agjencisë së Emigracionit, Nikolla Shallvarinov, udhëheqëse e njësisë për kulturë, Dora Angellova, përfaqësuese nga Ministria e Arsimit dhe Shkencës, këshilltarë nga Byroja e Zhvillimit të Arsimit.

Në ditën e dytë të Forumit, u realizua trajnimi për mësuesit me temën: "Planifikimi dhe realizimi i mësimit të gjuhës amtare dhe trashëgimisë kulturore të Republikës së Maqedonisë së Veriut për arsimimin e fëmijëve nga diaspora"
Trajnimi i përbëre prej 3 sesioneve të cilët ishin kushtuar për aspekte të ndryshme të mësimdhënies aktive me prezantim të metodave dhe teknikave më bashkokohore, si dhe sesioni i kushtuar në udhëzime konkrete për planifikimin e mësimit sipas programit që u dedikohet për fëmijët nga diapora, i përgatituar nga Byroja e Zhvillimit të Arsimit. Në të gjitha këto sesionet: (1. mësimi interaktiv, metodat aktive në mësim, 2. Kreativiteti në mësim dhe promovimi i metodave bashkokohore për mësim aktiv, 3. mendimi kritik në mësim, si aspekti i mësimit interaktiv, 4. rekomandimet dhe udhëzimet për realizimin e programit mësimor të gjuhës amtare për fëmijët nga diaspora), pjesëmarrësit duke i konkretizuar metodat dhe teknikat me shembuj, arriten të fitojnë njohuri të reja në drejtim të zgjerimit të kompetencave të tyre profesionale.

Në ditën e fundit të Forumit, mësuesit sollën konkluzat dhe sugjerimet, i cili si dokument zyrtar do të përcillet në institucionet përkatëse.
Trajnimi u përfundua me dhënien e Çertifikatave nga Byroja e Zhvillimit të Arsimit dhe Agjencia për Emigracion. #NjoftimВо периодот 19 - 21.07.2019 година во Конгресниот центар во Охрид се одржа Форум на наставници кои реализираат настава по македонски/албански јазик во иселеништвото. Форумот се одржа во организација на Агенцијата за иселеништво.

На овој Форум зедоа учество 12 наставници од дијаспората:
1. Ана Смилевска - Берлин (Германија)
2. Ирена Павловска - Мелбурн (Австралија)
3. Лилјана Лазарески - Панчево (Србија)
4. Снежана Алексиќ Станојловиќ - Нови Сад (Србија)
5. Бисера Филиповски - Мајнц, Франкфурт (Германија)
6. Деспина Велинска - Загреб (Хрватска)
7. Мирјана Стојчевска - Мелбурн (Австралија)
8. Ана Тимовска - Локарно (Швајцарија)
9. Невзат Ибиши - Копенхаген (Данска)
10. Сабри Ибиши - Копенхаген (Данска)
11. Фатмир Шабани - Осло (Норвешка)

Првиот работен ден наставниците имаа излагања за состојбата на наставата по мајчин јазик во дијаспората (позитивните страни, недостатоците и потешкотиите со кои се соочуваат во својата воспитно-образовна работа) во присуство на директорот на Агенцијата за иселеништво, Никола Шалваринов, раководител на одделението за култура, Дора Ангелова, претставник од Министерството за образование и наука, советници од Бирото за развој на образованието.

Вториот ден во рамките на Форумот се реализираше обука за наставниците на тема: „Планирање и реализација на наставата по мајчин јазик и културно наследство на Република Северна Македонија за образование на децата од дијаспората“
Обуката се состоеше од 3 сесии кои беа посветени на различни аспекти од активната настава со презентација на современи методи и техники како и една сесија посветена на конкретни насоки за планирањето на наставата според програмата наменета за децата од дијаспората изработена во Бирото за развој на образованието. Во сите сесии: (1. интерактивно учење, активни методи во наставата; 2. креативност во наставата и промовирање современи методи за активно учење; 3. критичко размислување во наставата како аспект на интерактивно учење; 4. препораки и насоки за реализација на Наставната програма по мајчин јазик за децата од дијаспората) учесниците преку конкретизација на методите и техниките со примери стекнуваа нови знаења кои беа во насока на проширување на нивните професионални компетенции.

Последниот ден од Форумот наставниците на средба донесоа заклучоци и предлози кои како официјален документ ќе бидат проследени до соодветни институции.
Обуката беше завршена со доделување на Сертификати од страна на Бирото за развој на образованието и Агенцијата за иселеништво.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

21.07.19 - 13:39

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Hapja e shkollës verore tradicionale për mësim të gjuhës amtare për fëmijët nga diaspora, që kanë prejardhje nga Republika e Maqedonisë së Veriut, që është nën organizim të Agjencisë së Emigracionit #NjoftimОтворена традиционалната Летна школа по мајчин јазик за децата од дијаспората, по потекло од Република Северна Македонија, во организација на Агенцијата за иселеништво.

Во наредните седум дена, 50 деца од Шведска, Германија, Австрија, Данска, Хрватска, Швајцарија и други земји ќе имаат можност заедно да учат и другаруваат и одблиску да ја запознат македонската историја, традиција, култура и јазик, пренесена од едукаторите на Летната школа.

Пред присутните се обратија директорот на Агенијата за иселеништво, г-дин Никола Шалваринов, кој се заблагодари пред присутните и посочи дека Агенцијата за иселеништво е посветена на реализацијата на проекти кои имаат за цел да ги доближат иселениците до Република Северна Македонија.

На свеченото отворање на Летната школа, свое обраќање имаше и министерот задолжен за дијаспора, г-дин Едмонд Адеми, кој посочи дека ваквите проекти треба да продолжат и во иднина, бидејќи се мост помеѓу земјата и иселениците.

Агенцијата за иселеништво и во наредниот период ќе известува за активностите посветени на иселениците.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

Në Ohër, zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu ka realizuar takim me mësuesit shqiptarë nga Danimarka dhe Norvegjia.#Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Agjencia për Emigracion, në Ohër, prej dje ka filluar të realizon Forumin me mësuesit e diasporës. Në këto tre ditët në vijim, mësuesit do të kenë mundësi të japin informata në mes veti dhe në ketë forum do të informohen mësuesit për mënyrën e realizimit të mësimit me fëmijët e mërgimtarëve në ato vende të tyre ku jetojnë. Qëllimi kryesor për realizmin e Forumit me mësuesit është përmirësimin e mësimit në diasporë si dhe zgjidhja e përbashkët të ideve për promovimin e gjuhës, kulturës dhe traditave në mërgatë. Drejtori i Agjencisë së Emigracionit Nikolla Shallvarinov, i falenderoi për pjesëmarrjen duke theksuar se Agjencioni për Emigracion për herë të parë organizon Forum me mësuesit që edhe në të ardhmen do të vazhdojë në relizimin e këtij projekti në bazë të nevojave të mësuesve në diasporë. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Takimi i zv. drejtorit të Agjencisë për Emigracion z. Osman Shukriu me mërgimtarët nga Maqedonia e Veriut në Kenerikë, SHBA. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Takimi i zv. drejtorit të Agjencisë për Emigracion z. Osman Shukriu me mërgimtarët nga Maqedonia e Veriut në Kenerikë, SHBA. #Njoftim

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion Osman Shukriu, në kabinetin e tij priti nënkryetarin e shoqërisë kulturo- artistike Duflla nga Rashçja e Shkupit, Xhevit Kovaçi dhe koreografin Rexhep Haxhiu. Gjatë këtij takimit zv.drejtori Shukriu i njoftoj përfaqësuesit e shoqërisë kulturore artistike Duflla për punën dhe aktivitetet e Agjencionit, si dhe për mbështetjen kulturore të mërgimtarëve në diasporë. Nënkryetari i SHKA “Duflla” z.Kovaçi, theksoi për të arriturat e SHKA "Duflla" dhe njëkohësisht e ftoi zv.drejtorin Shukriu për pjesëmarrjen në festivalin kulturor për mërgimtarët, i cili do të mbahet prej më 2-4 gusht 2019, në Rashçe të Shkupit. Zëvendësdrejtori Shukriu i falenderoi për vizitën dhe tha se Agjencioni për Emigracion është i hapur për bashkëpunim me të gjithë shoqëritë kulturore artistike në Maqedoninë e Veriut dhe në mërgatë, të cilët promovojnë traditën, gjuhën, kulturën shqiptare në vend dhe diasporë. ... Види повеќеВиди помалку

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion Osman Shukriu, në kabinetin e tij priti nënkryetarin e shoqërisë kulturo- artistike Duflla nga Rashçja e Shkupit, Xhevit Kovaçi dhe koreografin Rexhep Haxhiu. Gjatë këtij takimit zv.drejtori Shukriu i njoftoj përfaqësuesit e shoqërisë kulturore artistike Duflla për punën dhe aktivitetet e Agjencionit, si dhe për mbështetjen kulturore të mërgimtarëve në diasporë. Nënkryetari i SHKA “Duflla” z.Kovaçi, theksoi për të arriturat e SHKA Duflla dhe njëkohësisht e ftoi zv.drejtorin Shukriu për pjesëmarrjen në festivalin kulturor për mërgimtarët, i cili do të mbahet prej më 2-4 gusht 2019, në Rashçe të Shkupit. Zëvendësdrejtori Shukriu i falenderoi për vizitën dhe tha se Agjencioni për Emigracion është i hapur për bashkëpunim me të gjithë shoqëritë kulturore artistike në Maqedoninë e Veriut dhe në mërgatë, të cilët promovojnë traditën, gjuhën, kulturën shqiptare në vend dhe diasporë.

Në rajonin e Kushadasit të Republikës së Turqisë, u promovua kultura maqedonase para shumë turistëve nga e mbarë bota. SHKA "Jane Sandaski" nga Negotina para publikut u prezentuan me disa këngë dhe valle popullore maqedonase, që me atë paraqesin kulturën dhe traditat maqedonase. Delegacioni qeveritar i udhëhequr nga drejtori Nikolla Shallvarinov mori pjesë në këtë manifestim kulturor dhe ju dha mbështetjen e tij për këtë promovim.#Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Gjatë vizitës disa ditësh në Republikën e Turqisë nga delegacioni qeveritar, Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov, u takua me Kryetarin e Komunës së Karaxhasi, Republika e Turqisë, z-ri Ahmet Soley. Drejtori Shallvarinov i falënderoi për pritjen dhe theksoi se më paraqet nder të veçantë dhe kënaqësi që isha mysafir në këtë rajon, ku kishte një numër të madh të maqedonasve. Kryetari i komunës Karaxhasi i falenderoi për vizitën. Në takim u bisedua për bashkëpunimin në të ardhmen dhe promovimin e historisë, traditës, kulturës dhe gjuhës maqedonase, si një shenjë të përkrahjes të të gjithë mërgimtarëve nga vendi amë në Komunën tuaj. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Gjatë vizitës disa ditësh në Republikën e Turqisë nga delegacioni qeveritar, Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov, u takua me Kryetarin e Komunës së Karaxhasi, Republika e Turqisë, z-ri Ahmet Soley. Drejtori Shallvarinov i falënderoi për pritjen dhe theksoi se më paraqet nder të veçantë dhe kënaqësi që isha mysafir në këtë rajon, ku kishte një numër të madh të maqedonasve. Kryetari i komunës Karaxhasi i falenderoi për vizitën. Në takim u bisedua për bashkëpunimin në të ardhmen dhe promovimin e historisë, traditës, kulturës dhe gjuhës maqedonase, si një shenjë të përkrahjes të të gjithë mërgimtarëve nga vendi amë në Komunën tuaj. #Njoftim

Drejtori Nikolla Shallvarinov në vendin Çeshetepe, ka vizituar mërgimtarët dhe organizatat e mërgimtarëve të cilët jetojnë dhe veprojnë në rrethinën e Komunës së Ajdenit. Ngjarje ishte përkushtuar në promovimin e kulturës maqedonase nëpërmjet shfaqjeve folkolorike të disa shoqërive folkolorike. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Drejtori Nikolla Shallvarinov në vendin Çeshetepe, ka vizituar mërgimtarët dhe organizatat e mërgimtarëve të cilët jetojnë dhe veprojnë në rrethinën e Komunës së Ajdenit. Ngjarje ishte përkushtuar në promovimin e kulturës maqedonase nëpërmjet shfaqjeve folkolorike të disa shoqërive folkolorike. #NjoftimImage attachment
Види повеќе