LAJME

Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov, në kabinetin e tij ka realizuar një takim pune me përfaqësuesit e organizatës të mërgimtarëve Ilinden të Rijekës. Në takim, drejtori Shallvarinov i njoftoi të pranishmit me punën e Agjencisë për Emigracion, si dhe për të gjitha projektet që janë realizuar deri më tani dhe projektet që do të realizohen në të ardhmen. Përfaqësuesit e organizatës u falënderuan për mikëpritjen dhe njëherit u theksua se është nder dhe kënaqësi që kishin mundësi të vizitojnë vendin dhe të njihen më për së afërmi me bukuritë e saja. Pjesëmarrësit e njoftuan drejtorin e Agjencionit për aktivitetet e organizatës. Drejtori Shallvarinov i falënderoi për vizitën dhe u shpreh se Agjencioni për Emigracion është i hapur për bashkëpunim me të gjithë mërgimtarët dhe organizatat e mërgimtarëve të cilët angazhohen për promovimin e gjuhës, kulturës, historisë dhe traditës maqedonase. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov, në kabinetin e tij ka realizuar një takim pune me përfaqësuesit e organizatës të mërgimtarëve Ilinden të Rijekës. Në takim, drejtori Shallvarinov i njoftoi të pranishmit me punën e Agjencisë për Emigracion, si dhe për të gjitha projektet që janë realizuar deri më tani dhe projektet që do të realizohen në të ardhmen. Përfaqësuesit e organizatës u falënderuan për mikëpritjen dhe njëherit u theksua se është nder dhe kënaqësi që kishin mundësi të vizitojnë vendin dhe të njihen më për së afërmi me bukuritë e saja. Pjesëmarrësit e njoftuan drejtorin e Agjencionit për aktivitetet e organizatës. Drejtori Shallvarinov i falënderoi për vizitën dhe u shpreh se Agjencioni për Emigracion është i hapur për bashkëpunim me të gjithë mërgimtarët dhe organizatat e mërgimtarëve të cilët angazhohen për promovimin e gjuhës, kulturës, historisë dhe traditës maqedonase. #NjoftimImage attachmentImage attachment

Më 26 qershor 2019, në ambientet e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Zagreb, do të promovohet libri me poezi "Mëkati i Trëndafilit" të poetit mërgimtar nga Maqedonia e Veriut, z.Amr Kadriju. #Evropë ... Види повеќеВиди помалку

Më 26 qershor 2019, në ambientet e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Zagreb, do të promovohet libri me poezi Mëkati i Trëndafilit të poetit mërgimtar nga Maqedonia e Veriut, z.Amr Kadriju. #Evropë
#Evropë

al.mrt.com.mk/node/66154?fbclid=IwAR2RjMdhr2uYOuSc-r672XPBYDz7qWxzyINdlLMU-ZpoUxWPYr98_3JwpU0

Shqiptarët e Ukrainës, nxënësit e Karakurtit vizitojnë Shkupin

Gjuha shqipe është ruajtur ndër shekuj, këtë e tregojnë jo vetëm arbëreshët e Italisë...
Gjuha shqipe është ruajtur ndër shekuj, këtë e tregojnë jo vetëm arbëreshët e Italisë, por edhe shqiptarët e Ukrainës, që për herë të parë opinioni i njohu pikërisht nga cikli i dokumentarëve në TVM 2 të autorit të ndjerë Sefer Musliu. Në fashatin Karakurt banojnë 2000 shqiptarë. Ruajnë gjuhën dhe zakonet e të parëve edhe sot.
"Unë mësoj gjuhën shqipe sepse babai dhe nëna janë shqiptarë dhe unë dua ta mbaj gjuhën shqipe"....
"Jam e gëzuar që jam shqiptare, shumë më pëlqen kjo gjuhë dhe flas shqip me nënën e babain dhe kam ardhur këtu sepse është shum mirë dhe dua këtu të qëndroj", thanë nxëxësit
Mësuesja Natalia Kirshova, ligjëron gjuhën shqipe në paralelen e hapur në Karakurt. Ajo ka organizuar edhe vizitën e nxënësve të sa në trojet shqiptare që nxënësit të mos harrojnë preardhjen, traditat dhe kulturën e vendit nga vijnë gjyshërit e tyre, bashkë me koleget e saj thonë se gjuha nuk mbrohet vetëm përmes komunikimit në shtëpi dhe orëve në këtë klasë, por kërkojnë përpilimin e një fjalori që do të krahasonte dialektin karakurt me gjuhën standarde shqipe.
"Nëse nuk e mësojmë gjuhën shqipe tani në shkollë do harrohet. Unë kam dëshirë ta mbrojmë, ta ruajmë prandaj kisha iniciativë 5 vjet më parë të shkoj në Shqipëri. Ne vetëm e dëgjojmë dhe nuk e shkruajmë, nuk mund të mbijetojë gjuha e pashkruar, prandaj kur e mësojmë tani duhet të shkruajmë ato fjalë që nuk i dimë i shkruajmë, pastaj mund t’i përdorim dhe t'i krahasojmë, a janë në gjuhën letrare e cilat janë në dialekt dhe c’ka kemi marë nga gjuha letrare", tha Natalia Kirshova, mësuese e gjuhës shqipe .
"Ta mbush edhe më shumë me fjalë këtë fjalor dhe do punoj të mledh kuvende që janë nga i tërë fshati të gjthë fjalët t’i mbledh", tha Svetlana Basistea, mësuese .
Nxënësit vizituan Muzeun e Nënës Terezë dhe Agjencinë për Emigracion.
"Kemi komunikim në kontinutet dhe botojmë doracak libra me ilustrime në gjuhën shqipe të cilat janë ndihmë për mërgimtarët e etnisë shqiptare që e kanë preardhejn nga RMV. Fëmijëve iu dhuruam libra të përkthyera, ilustrime në gjuhën shqipe me qëllim të ruajtjes së kulturës dhe identitetit të shtetit tonë", tha Nikolla Shallvarinov, drejtori i Agjencisë për Emigracion i RMV-së.
Nxënësit nuk duan ta harrojnë origjinën e tyre dhe librave iu gëzuan më së shumti nxënësit pasi për tejmas do të vazhdojnë të mësojnë gjuhën e nënës.
... Види повеќеВиди помалку

http://al.mrt.com.mk/node/66154?fbclid=IwAR2RjMdhr2uYOuSc-r672XPBYDz7qWxzyINdlLMU-ZpoUxWPYr98_3JwpU0

Shqiptarët e Ukrainës, nxënësit e Karakurtit vizitojnë Shkupin

Gjuha shqipe është ruajtur ndër shekuj, këtë e tregojnë jo vetëm arbëreshët e Italisë...
Gjuha shqipe është ruajtur ndër shekuj, këtë e tregojnë jo vetëm arbëreshët e Italisë, por edhe shqiptarët e Ukrainës, që për herë të parë opinioni i njohu pikërisht nga cikli i dokumentarëve në TVM 2 të autorit të ndjerë Sefer Musliu. Në fashatin Karakurt banojnë 2000 shqiptarë. Ruajnë gjuhën dhe zakonet e të parëve edhe sot. 
 Unë mësoj gjuhën shqipe sepse babai dhe nëna janë shqiptarë dhe unë dua ta mbaj gjuhën shqipe....
 Jam e gëzuar që jam shqiptare, shumë më pëlqen kjo gjuhë dhe flas shqip me nënën e babain dhe kam ardhur këtu sepse është shum mirë dhe dua këtu të qëndroj, thanë nxëxësit
 Mësuesja Natalia Kirshova, ligjëron gjuhën shqipe në paralelen e hapur në Karakurt. Ajo ka organizuar edhe vizitën e nxënësve të sa në trojet shqiptare që nxënësit të mos harrojnë preardhjen, traditat dhe kulturën e vendit nga vijnë gjyshërit e tyre, bashkë me koleget e saj thonë se gjuha nuk mbrohet vetëm përmes komunikimit në shtëpi dhe orëve në këtë klasë, por kërkojnë përpilimin e një fjalori që do të krahasonte dialektin karakurt me gjuhën standarde shqipe.
 Nëse nuk e mësojmë gjuhën shqipe tani në shkollë do harrohet. Unë kam dëshirë ta mbrojmë, ta ruajmë prandaj kisha iniciativë 5 vjet më parë të shkoj në Shqipëri. Ne vetëm e dëgjojmë dhe nuk e shkruajmë, nuk mund të mbijetojë gjuha e pashkruar, prandaj kur e mësojmë tani duhet të shkruajmë ato fjalë që nuk i dimë i shkruajmë, pastaj mund t’i përdorim dhe ti krahasojmë, a janë në gjuhën letrare e cilat janë në dialekt dhe c’ka kemi marë nga gjuha letrare, tha Natalia Kirshova, mësuese e gjuhës shqipe .
 Ta mbush edhe më shumë me fjalë këtë fjalor dhe do punoj të mledh kuvende që janë nga i tërë fshati të gjthë fjalët t’i mbledh, tha Svetlana Basistea, mësuese .
 Nxënësit vizituan Muzeun e Nënës Terezë dhe Agjencinë për Emigracion.
 Kemi komunikim në kontinutet dhe botojmë doracak libra me ilustrime në gjuhën shqipe të cilat janë ndihmë për mërgimtarët e etnisë shqiptare që e kanë preardhejn nga RMV. Fëmijëve iu dhuruam libra të përkthyera, ilustrime në gjuhën shqipe me qëllim të ruajtjes së kulturës dhe identitetit të shtetit tonë, tha Nikolla Shallvarinov, drejtori i Agjencisë për Emigracion i RMV-së.
Nxënësit nuk duan ta harrojnë origjinën e tyre dhe librave iu gëzuan më së shumti nxënësit pasi për tejmas do të vazhdojnë të mësojnë gjuhën e nënës.

Në prefekturën e Zagrebit të Kroacisë, në mbledhje konstituive është zgjedhur kryetar i këshillit për pakicën kombëtare shqiptare z. Memetali Zenuni. Ky këshill është një organ i rëndësishëm për komunitetin shqiptar, ku do të përfaqësojë interesat e komuniteti shqiptarë në Zagreb. #Evropë ... Види повеќеВиди помалку

Në prefekturën e Zagrebit të Kroacisë, në mbledhje konstituive është zgjedhur kryetar i këshillit për pakicën kombëtare shqiptare z. Memetali Zenuni. Ky këshill është një organ i rëndësishëm për komunitetin shqiptar, ku do të përfaqësojë interesat e komuniteti shqiptarë në Zagreb. #EvropëImage attachmentImage attachment

10.06.19 - 16:45

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#Evropë20 Vjetori i Shoqatës
Manifestimi i 13-t
Albumi 1/5

Vërtet kemi kaluar çaste të paharrueshme dje ne Manifestimin e 13-t me Mysafir nga Amerika, Gjermania dhe nga Uskane jonë e dashur , u kënaqëm dhe u qmallëm me njeri tjetrin ashtu siç e din vetë Cërvicasit! Urime 20 Vjetorin 1999 - 2019
... Види повеќеВиди помалку

Agjencioni për Emigracion i Republikës së Maqedonisë së Veriut të gjithë besimtarëve të konfesionit islam ua uron Fitër Bajramin, duke ju dëshiruar që gëzimin e kësaj feste ta ndani me familjet dhe miqtë Tuaj në paqe, mirëqenie dhe mirëkuptim të ndërsjellë ndërmjet të gjithë qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut. ... Види повеќеВиди помалку

Agjencioni për Emigracion i Republikës së Maqedonisë së Veriut të gjithë besimtarëve të konfesionit islam ua uron Fitër Bajramin, duke ju dëshiruar që gëzimin e kësaj feste ta ndani me familjet dhe miqtë Tuaj në paqe, mirëqenie dhe mirëkuptim të ndërsjellë ndërmjet të gjithë qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut.

20.05.19 - 18:44

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#SHBABashkatdhetarë të nderuar!
Ju njoftojmë se këtë të Diel ( 26.Maj. 2019) në Qendrën Kulturore Shqipre Amerikane do bëhet përfundimi i vitit shkollorë i Shkollës Shqipe në DFW.
Ju lutemi që të jeni pjesmarrës të këtij programi festiv ku së bashku të ndajmë krenarinë dhe suksesin e arritur nga fëmijët tanë.

Ceremonia përmbyllëse do filloj nga ora 11:00 duke zgjatur 45 minuta.
Mëpastaj fëmijët do të argëtohen me lojëra të ndryshme(bowling, tic-tac-toe basketboll, “bouncy house)që do jen të siguruara enkas për ta.

Gjithashtu do ketë akullore, lëngje dhe gjëra ushqimore(të tavolinës), nxënësve do u dhurohet nga një bluzë(falas) me emrin “Shkolla Shqipe DFW 2019”.
Bluza do ketë edhe për të rritur(për gra dhe burra)me në çmim modest.
Ashtu siç e filluam hapjen e shkollës me festë ta mbyllim me festë!
Ju faleminderit dhe mirëupafshim!

Please join us to celebrate the end of the 1st year of Shkolla Shqipe DFW. We hope to see you all there as we gather and show the kids how proud we are of them. The ceremony will begin at 11am and will last about 45 minutes with the remaining time left for kids to hang out and play with the games that will be provided (bouncy houses, basketball arcade, bowling, tic-tac-toe,etc). We'll have snacks, drinks, and ice cream available. We will also have the newly made Shkolla Shqipe T-Shirts available for parents to purchase.
... Види повеќеВиди помалку

#SHBA

20.05.19 - 18:24

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#Evropë+++ Shkëndija
🇦🇱️

Urime Kampion - KF Shkëndija mbi të gjitha!

Të nderuar drejtues, futbollistë, shtab teknik të KF Shkëndija Tetovë dhe natyrisht ju Ballistë.

Më lejoni që në emrin tim personal dhe të klubit tonë aq sa modest por me shumë ambicie të ju urroj për fitimin e titullit dhe trofeun Kampion për stinorin 2018/19.

Poashtu ju urroj suksese në kualifikimet e Ligës së Kampionëve me shpresën dhe dëshirën që pjesëmarrja e juaj në garën elite të futbollit evropian të jetë e suksesshme.

Të fala sportive dhe shumë respekt

Fatmir Osmani
Kryetar i FC Tetova Basel

🇨🇭️

KF Shkëndija Tetovë mazedonischer Meister 18/19

Im Namen des gesamten Vereins und auch ganz persönlich gratuliere ich der Vereinsführung, der Spieler und dem gesamten Verein sehr herzlich zur mazedonischen Meisterschaft.

Mit dem zweiten Titel in Folge hat KF Shkëndija seine herausragende Stellung im mazedonischen Fussball einmal mehr eindrucksvoll bestätigt.

Ich wünsche KF Shkëndija viel Erfolg bei der Qualifikationsrunden der Champions League.

sportliche Grüsse
Fatmir Osmani
Präsident des FC Tetova Basel

#shkëndija #kuqezi #kampion #tetova
... Види повеќеВиди помалку

#EvropëImage attachmentImage attachment

20.05.19 - 13:48

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Fëmijët e Qendrës Kulturore Shqiptaro-Amerikane në Riverdale, New York, në "TWLA Children’s Day Festival". #SHBAFëmijët e Qendrës sonë duke na përfaqësuar në një festival në Nju Jork 🇦🇱🇺🇸The TWLA Children’s Day Festival 🇦🇱🇦🇱🇦🇱🇦🇱 ... Види повеќеВиди помалку

15.05.19 - 16:03

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#EvropëNe iftar tek Bürgermeister i Vjenes ... Види повеќеВиди помалку

13.05.19 - 15:21

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Universiteti ‘Nënë Tereza’ në Shkup zhvilloi Konferencën shkencore 'Migrimi, mobiliteti dhe mirëqenia sociale në kontekstin e integrimit euro-atlantik'

Shkup, 11.05.2019 Universiteti ‘Nënë Tereza’ në Shkup zhvilloi Konferencën shkencore 'Migrimi, mobiliteti dhe mirëqenia sociale në kontekstin e integrimit euro-atlantik' në të cilën kontribut të tyre dhanë ekspertë nga vendi, Austria, Gjermania, Spanja, Irani, Kosova, Shqipëria dhe Turqia.

Hapjen e konferencës shkencore e bënë rektori i UNT-së, Prof. Dr. Aziz Pollozhani dhe Ministri i Arsimit dhe Shkencës Prof. Dr. Arbër Ademi. Fjalime rasti gjatë hapjes kishin edhe drejtori i Agjencisë së migrimit të Maqedonisë së Veriut, Nikolla Shalvarinov, drejtori i Qendrës për menaxhim me kriza, ambasador Agron Buxhaku dhe rektori i Universitetit të Gjakovës Shaban Buza.

Gjatë fjalës së mirëseardhjes para të pranishmëve, rektori Pollozhani tha se fenomeni i migrimeve po vazhdon, ndërsa të rinjtë duke kërkuar mundësi më të mira gjithnjë e më shumë po bëjnë lëvizje duke shkaktuar “Fenomenin e rrjedhjes së trurit”. Kjo ka sjellë një nevojë serioze për një qasje thelbësisht shkencore në studimin e këtyre fenomeneve. Pollozhani njoftioi se UNT ka bërë studim me studentë të tre univerziteteve, të UNT-së, USHT-së dhe UEJL-it, dhe përmes këtij studimi është arritur deri tek përgjigjet dhe arsyet më të shumta se pse të rinjtë marrin vendim për të lëshuar vendin, duke shtuar se ky studim rasti do të jep kontribut në parandalimin e këtij fenomeni, dhe i njejti si dhe tezat e të pranishmëve tjerë në këtë Konferencë shkencore do të botohen në revistën shkencore ‘Revista e Evropës Juglindore për Zhvillimin e Qëndrueshëm’ (SEEJSD), një revistë vjetore që botohet nga Universiteti "Nënë Tereza" në Shkup.

Ministri i Arsimit dhe Shkencës Prof. Dr. Arbër Ademi në fjalimin e tij informoi për masat e vazhdueshme që ndërmerr qeveria për parandalimin e këtij fenomeni, duke u ofruar të rinjve mundësi të shumta për të ndërtuar të ardhmen në vendlindje.

Profesori nga Universiteti i Vjenës dhe anëtar i Akademisë së Shkencave të Austrisë Robert Pichler, në gjuhën shqipe të rrjedhshme ligjëroi mbi ‘Politikat e migrimit në BE dhe sfidat e sigurisë’, profesori turk Jusuf Adigyzel mbi ‘Migrimin e parregullt në Turqi, si një portë drejt Evropës’, ndërsa kandidatja për PhD në Gjermani me origjinë nga Irani Khorshid Khodabakhshreshad prezentoi "Ne dhe të tjerët" (We and Others) në fushën e mbështetjes së refugjatëve.

Sfida e radikalizimit midis migrantëve dhe refugjatëve, ishte temë për të cilën foli Ivana Popçev, ndërsa profesoresha nga Shqipëria Olta Qejvani diskutoi për ndikimin e vendimmarrjes së BE-së mbi migracionin në rajon. Jonida Begaj nga Universiteti 'Marin Barleti' në Tiranë kishte temën ‘Analiza krahasuese e marrëveshjeve të asocimit si një instrument ligjor dhe politik i integrimit evropian’, ndërsa Maria de Benito Rodriguez nga Spanja foli për Rolin e Misionit të OSBE-së gjatë krizave të migrimit.

Prorektori i UNT-së, Prof. Dr. Rizvan Sulejmani prezantoi rezultatet nga sondazhi i kryer në tre universitete lidhur me migrimin, ndërsa profesori i programit media dhe kominikim interkulturorë në UNT Agron Kurtishi për mbulimin mediatik të emigrantëve në Maqedoni.

#UNT #migration
... Види повеќеВиди помалку

THIRRJE PUBLIKE

Të nderuar!
Në pajtim me kompetencat për ndihmën në zhvillimin kulturor të mërgimtarëve, nëpërmjet përfshirjes në Programin e mbrëmjeve strugane të poezisë, ku për çdo vit Agjencioni për Emigracion e ndan çmimin “Stojan Hristov” për poetët mërgimtarë.
Për këtë arsye, Ju lutemi që t'i njoftoni anëtarët e organizatave tuaj të cilët merren me shkrimin e veprave letrare dhe të cilët kanë të botuar libër, përmbledhje poezish, të paraqiten në Agjencinë për Emigracion.
Llibrat me të cilët do të konkuroni do të vlerësohen nga ana e jurisë profesionale pranë Mrëmbjeve strugane të poezisë, ndërsa çmimin për poetët mërgimtarë nga Maqedonia e Veriut do të ndan Agjencioni për Emigracion.
Në pajtim me Vendimin e jurisë çmimin “Stojan Hristov” ndahet për librat e publikuara në mes dy edicioneve të Mbërmjeve strugane të poezisë.
Poetët e interesuar, veprat e tyre duhet t’i dërgojnë në Agjencinë për Emigracion deri më 20 korrik 2019.
Falemenderit paraprakisht për bashkëpunimin e Juaj.
... Види повеќеВиди помалку

THIRRJE PUBLIKE

Të nderuar!
Në pajtim me kompetencat për ndihmën në zhvillimin kulturor të mërgimtarëve, nëpërmjet përfshirjes në Programin e mbrëmjeve strugane të poezisë, ku për çdo vit Agjencioni për Emigracion e ndan çmimin “Stojan Hristov” për poetët mërgimtarë. 
Për këtë arsye, Ju lutemi që ti njoftoni anëtarët e organizatave tuaj të cilët merren me shkrimin e veprave letrare dhe të cilët kanë të botuar libër, përmbledhje poezish, të paraqiten në Agjencinë për Emigracion. 
Llibrat me të cilët do të konkuroni do të vlerësohen nga ana e jurisë profesionale pranë Mrëmbjeve strugane të poezisë, ndërsa çmimin për poetët mërgimtarë nga Maqedonia e Veriut do të ndan Agjencioni për Emigracion. 
Në pajtim me Vendimin e jurisë çmimin “Stojan Hristov” ndahet për librat e publikuara në mes dy edicioneve të Mbërmjeve strugane të poezisë. 
Poetët e interesuar, veprat e tyre duhet t’i dërgojnë në Agjencinë për Emigracion deri më 20 korrik 2019. 
Falemenderit paraprakisht për bashkëpunimin e Juaj.

Në ambientet e Agjencisë për Emigracion, drejtori Nikolla Shallvarinov pati një takim pune me z.Turgut Gjulmush, kryetar i Shoqatës së emigrantëve nga Maqedonia Veriut në qytetin Ajdin të Republikës sëTurqisë. Në këtë takim u bisedua për aktivitetet e kaluara dhe të ardhshme të Agjencisë së Emigracionit, si dhe bashkëpunimin e ardhshëm me këtë shoqatë. Z. Gjulmush në këtë takim drejtorit Shallvarinov i dhuroi një pllakë në shenjë falenderimi për pritjen dhe fillimin e bashkëpunimit. Drejtori i Agjencisë e falënderoi për vizitën dhe thekësoi se dhe në të ardhmen Agjencia dhe Shoqata do të realizojnë bashkëpunim të përbashkët dhe projekte të cilët do të jenë të rëndësishme për të dy vendet tona. ... Види повеќеВиди помалку

Në ambientet e Agjencisë për Emigracion, drejtori Nikolla Shallvarinov pati një takim pune me z.Turgut Gjulmush, kryetar i Shoqatës së emigrantëve nga Maqedonia Veriut në qytetin Ajdin të Republikës sëTurqisë. Në këtë takim u bisedua për aktivitetet e kaluara dhe të ardhshme të Agjencisë së Emigracionit, si dhe bashkëpunimin e ardhshëm me këtë shoqatë. Z. Gjulmush në këtë takim drejtorit Shallvarinov i dhuroi një pllakë në shenjë falenderimi për pritjen dhe fillimin e bashkëpunimit. Drejtori i Agjencisë e falënderoi për vizitën dhe thekësoi se dhe në të ardhmen Agjencia dhe Shoqata do të realizojnë bashkëpunim të përbashkët dhe projekte të cilët do të jenë të rëndësishme për të dy vendet tona.

Të nderuar,
Agjencia për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut të gjithë qytetarëve të fesë islame iu uron muajin e shenjtë të Ramazanit, le të shërbej ky muaj për përforcimin e respektit dhe solidaritetit ndërmjet gjithë qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Të nderuar,
Agjencia për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut të gjithë qytetarëve të fesë islame iu uron muajin e shenjtë të Ramazanit, le të shërbej ky muaj për përforcimin e respektit dhe solidaritetit ndërmjet gjithë qytetarëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut. #Njoftim

Agjencia për Emigracion uron festën e 1 Majit-Dita e punëtorëve! #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Agjencia për Emigracion uron festën e 1 Majit-Dita e punëtorëve! #Njoftim

Intervistë e Drejtorit të Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov për gazetën Hrvatski zbor. Në intervistë drejtori ka folur për aktivitetet e realizuara të Agjencisë për Emigracion, por edhe për të gjitha planet dhe projektet e ardhshme që do të realizohen, si dhe për bashkëpunimin ndërmjet Republikës së Kroacisë dhe Republikës së Maqedonisë së Veriut. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

25.04.19 - 7:15

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Grupi i valleve të shoqatës kulturore Iliria gjatë një aktiviteti kulturor në Koper, Slloveni. ... Види повеќеВиди помалку

Grupi i valleve të shoqatës kulturore Iliria gjatë një aktiviteti kulturor në Koper, Slloveni.

Dy kanditate shqiptarë në Belgjikë. Bardhyl Alia dhe bashkëshortja e tij Arlinda nga Gostivari do të garojnë në kuadër të zgjedhjeve lokale, nacionale dhe atyre evropiane, të cilët do të mbahen më 26 maj, ku të dy kandidatët shqiptarë do të garojnë si pjesë e Partisë Destexhe Belge .
Është nder dhe kënaqësi e çdo shqiptari kudo që ndodhet, në veçanti ndaj mërgimtarëve nga Maqedonia e Veriut, të cilët jetojnë në Belgjikë, të mbështesin kandidatët shqiptarë, duke e respektuar kombin shqiptar, vlerat dhe virtytet qytetëruese evropiane.
Suksese dhe ju prift e mbara! #Evropë
... Види повеќеВиди помалку

Dy kanditate shqiptarë në Belgjikë. Bardhyl Alia dhe bashkëshortja e tij Arlinda nga Gostivari do të garojnë në kuadër të zgjedhjeve lokale, nacionale dhe atyre evropiane, të cilët do të mbahen më 26 maj, ku të dy kandidatët shqiptarë do të garojnë si pjesë e Partisë Destexhe Belge .
Është nder dhe kënaqësi e çdo shqiptari kudo që ndodhet, në veçanti ndaj mërgimtarëve nga Maqedonia e Veriut, të cilët jetojnë në Belgjikë, të mbështesin kandidatët shqiptarë, duke e respektuar kombin shqiptar, vlerat dhe virtytet qytetëruese evropiane.
Suksese dhe ju prift e mbara! #EvropëImage attachment

 

Коментирај на Facebook

Suksese🍀🍀

Sukseseeeeee 🙏🙏🙏🙏

suksese

Suksese 😘Linda dhe Bardhyl.

Suksese Arlinda

Suksese Arlinda ❤

Suksese Bardhyl dheArlinda!Ju priftë e mbara!Krenohemi me ju!👏👏

Krenohemi ne ju ju prifte e mbara

Arlinda, gjithmonë më rri para syve të mendjes qëndrimi yt! Je e veçantë në llojin tënd. E kam ndjerë thellë në veten time se ti duhet të japësh nga vetja yte për njerëzimin. Ti do, mundesh dhe do t'ia dalësh. Vetëm përpara dhe mos ndalo asnjëherë!

Ju prifte e mbara!

+ Види повеќе коментари

24.04.19 - 11:08

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Qendra Kulturore Shqiptare Amerikane në Texas, SHBA, organizoi piknikun pranveror me diasporën shqiptare. #SHBAPhotos from our Spring Picnic in Grapevine, TX
Foto nga Pikniku Pranverorë në Grapevine, TX
... Види повеќеВиди помалку

#Evropë

18.04.19 - 14:46

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#EvropëNë mbështetje të shqiptares nga Shkupi Habibe Duraki për në Parlamentin e Mbretërisë së Belgjikës.

Po ndaj me ju, mike dhe miq të dashur, një lajm vërtetë mbresëlënës. Zonja Habibe Duraki është një vajzë e re me origjinë nga Shkupi, por që jeton në Bruksel. Iku nga vëndlindja një fëmijë i vogël dhe u rrit, u edukua, mori arsimin e lartë, u punësua dhe ndërtoi një familje të mrekullueshme, me tre fëmijë si yje, në Mbretërinë e Belgjikës, në këtë vend aq të dashur për cilindo shqiptar, sa me të drejtë gjithësejcili prej tyre, nëse ka jetuar aty, qoftë edhe sadopak, e konsideron si Atdheun e tij të dytë.
E kemi njohur familjerisht, sepse kemi jetuar në një fqinjësi shumë të mirë në Belgjikë, së bashku, Familjen "Duraki", përveçse ishim me kombësi shqiptare. Një familje model, me edukatë shëmbullore, tepër të virtytshëm të gjithë pjesëtarët e familjes. Mirësia, atdhedashuria, humamizmi, solidariteti shëmbullor, shenjtëria që i jepnin kombësisë së tyre shqiptare, mirënjohja pa kufi për Mbretërinë e Belgjikës që i futi në gjirin e ngrohtë të vet, ishin dhe kanë mbetur vlerat sinjifikative të gjithë Familjes "Duraki", por posaçërisht të bijës së kësaj familje, Habibe Duraki.
Habibe Duraki; vitin e kaluar n'a bëri të gjithë ne shqiptarëve krenarë, sepse ishte më e votuara në zgjedhjet për pushtetin vendor në komunën Evere, më e madhja e kryeqytetit të Belgjikës dhe të BE, Brukselit. Ajo është zgjedhur Nënkryetare e Komunës Evere, në Bruksel, duke u evidentuar si shqiparja e parë më e votuara dhe me postin më të lartë në Belgjikë.
Në zgjedhjet e 26 majit 2019 për Parlamentin e Belgjikës, shqiptarja jonë Habibe Duraki është kandidate për deputete. Është në nderin e çdo shqiptari, të kudondodhur, posaçërisht e të gjithë shqiptarëve që jetojnë në Belgjikë, që t'a mbështesin me të gjitha mundësitë dhe mjetet kandidaturën e saj, duke respektuar kështu vetveten tonë, kombësinë tonë, emrin e shqiptarit, personifikimin tonë me vlera dhe virtyte qytetëruese evropiane. Suksese dhe dalshi faqebardhë vajza jonë, motra jonë, bija jonë, shkupiania jonë, shqiptarja jonë, duke u bërë pjesë e Parlamentit të Belgjikës dhe duke n'a lumturuar të gjithëve si shqiptarë që jemi.
... Види повеќеВиди помалку

12.04.19 - 6:37

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Shoqata Zajazi në Zvicër zgjodhi Kryesin e re dhe Kuvendin e ri për periudhën e ardhëshme katër vjeçare 2019 - 2023.
Kryetar i Shoqatës Zajazi u rizgjodhë Gëzim Ramazani për një mandat të dytë katër vjeçar.
Kuvendin e ri të Shoqatës Zajazi e përbëjnë 10 anëtar. #EvropëMe përforcime të reja - drejt një të ardhëme më të ndritur

Me Motton „Cdo sfide i përgjigjemi me profesionalitet“ Antarësia e Shoqatës Zajazi zgjodhi Kryesin e re dhe Kuvendin e ri për periudhën e ardhëshme katër vjeqare 2019 - 2023.

Kryesia e deritanishme vëndoj theks të veqant tekë të arriturat dhe sfidat e kësaj Shoqate, që sot gëzon një posicion tepër lakmues, duke mos harruar që tek Kryesia dhe Kuvendi i ri të përciellin këshillat rrënjësore për të vazhduar suksesin, për ta ruajtur unitetin dhe për të mbrojtur autenticitetin e ketijë instuticioni me peshë të veqantë për Diasporën Kërcovare.

Me përgjegjësin më të madhe pranuan detyrat duke premtuar përkushtimin më të sinqert këto Antarë të Kryesis:
- Burim Nuredini
- Muamet Sejdini
- Naser Ademi
- Ruzhdi Abazi
- Shaban Asani
- Shukri Sadiku
- Alban Ademi
- Ylber Xheladini
- Jetmir Arifi
- Lutfi Alimi
- Arben Murati
- Argjent Saliu

Kryetar i Shoqatës Zajazi u rizgjodhë Gëzim Ramazani për një mandat të dytë katër vjeqar.
Kuvendi i ri i Shoqatës Zajazi do të përbëhet nga 10 Antarë.

Shfrytëzojm rastin që Antaret e Kryesis së deritanishme Munir Mehdiun, Mefail Eminin, Jetmir Jusufin dhe Bashkim Shahinin ti falenderojm për kontributin e palodhur dhe dëshirin e një bashkpunimi të mëtutjeshëm, të cilët për angazhime personale në të ardhmen e afërt janë të reservuar në kohë.

Me këtë përpërje të re Kryesie i shikojm syqelur sfidat që do naj sjellë koha.

Ne e dimë synimin - por kurr nuk harrojm nga u nisëm
Për sa të ketë Zajaz ...
Kryesia e Shoqatës Zajazi
... Види повеќеВиди помалку

11.04.19 - 16:15

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Gjuha amtare në një mjedis nderkulturor.

Sot me 5 Prill isha i ftuar në cilësinë e kryetarit të shoqatës Iliria në një panel me temën e sipershkruar. Në këtë panel ishin te pranishëm pos drejtorit dhe disa punonjëseve të Shkollës fillore të koprit edhe pjesëtarët e shumë shoqatave kulturore që veprojnë në Kopër, Ishin, Shoqsta Kroate Istra, Shoqata Boshnjake Behar, Shoqata Msqedonase Koco Racin, Shoqata Srbe Kolo si dhe unë Heset Ahmeti nga Shoqata Iliria e Koprit.
Gjat tre orëve sa zgjati ky tskim u bisedua për problemet e nxënësve në integrimin e tyre në rrethin e ri pas emigrimit. Këtu u fol shumë për rëndësinë e mësimit të gjuhës amtare të fëmijëve të të gjithë etnive. Unanimisht u pajtuan të gjithë që ishin të pranishëm segjuha amtare duhet të mësohet doemos pasi që sjo vetëm lehtëson pas njohjes së saj mësimin më të leht të gjuhes sllovene. Në fund u tregua një interesim i jashtëzakonshëm për të bashkëpunuar në të ardhmen në qëllim të arritjes së sukseseve të përbashkëta.
... Види повеќеВиди помалку

Në ambientet e Agjencisë për Emigracion, drejtori Nikolla Shallvarinov realizoi një takim me përfaqësuesit e Bordit drejtues të SHQPNM "Goce Dellçev" të rrethit Pçinski, Vranje dhe përfaqësues të studentëve të qeverisë. Në këtë takim, kryetari i shoqatës z. Pece Risteski e falënderoi drejtorin për pritjen dhe mbështetjen e përgjithshme që e jep Agjencioni për Emigracion për të gjithë mërgimtarët dhe njëherit e njoftoi drejtorin Shallvarinov me studentët e pranishëm. Gjatë këtij takim u bisedua për aktivitetet e shoqatës në Republikën e Serbisë, si dhe në bashkëpunimin dhe mbështetjen e studentëve. Drejtori Shallvarinov i falënderoi pjesëmarrësit për vizitën dhe uroi studentëve për angazhimin dhe përkushtimin e tyre ndaj studimeve, duke theksuar se bashkëpunimi do të vazhdojë edhe në të ardhmen. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Në ambientet e Agjencisë për Emigracion, drejtori Nikolla Shallvarinov realizoi një takim me përfaqësuesit e Bordit drejtues të SHQPNM Goce Dellçev të rrethit Pçinski, Vranje dhe përfaqësues të studentëve të qeverisë. Në këtë takim, kryetari i shoqatës z. Pece Risteski e falënderoi drejtorin për pritjen dhe mbështetjen e përgjithshme që e jep Agjencioni për Emigracion për të gjithë mërgimtarët dhe njëherit e njoftoi drejtorin Shallvarinov me studentët e pranishëm. Gjatë këtij takim u bisedua për aktivitetet e shoqatës në Republikën e Serbisë, si dhe në bashkëpunimin dhe mbështetjen e studentëve. Drejtori Shallvarinov i falënderoi pjesëmarrësit për vizitën dhe uroi studentëve për angazhimin dhe përkushtimin e tyre ndaj studimeve, duke theksuar se bashkëpunimi do të vazhdojë edhe në të ardhmen. #NjoftimImage attachment

06.04.19 - 19:55

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#EvropëNjë barazim e pa merituar!

Nerashté,Ballerup zhvilloi ndeshjen e parë i sezonit me një barazim. Kjo lojë është në favor të Nerashtit, po lojtarët tonë nuk e realizoi në momentet të mira.

Lojtarët tonë e merituar një fitore!

Golashënueset:
Malik Angello ⚽️

Lojtari e lojës:
Elham Qamili

Loja e ardhshëm është kundër Vallensbæk IF me daten 13 pril 2019 ne ora 10:00!
Forza Nerasht🇦🇱💪🏼

Nerashté,Ballerup tager et enkelt point!

Nerashté,Ballerup spillede idag deres første sæsonkamp mod Brøndbyernes IF. Kampen var klart til Nerashtés fordel men spildte chancer og mangel på kejst, gav os kun et enkelt point !

Mål:
Malik Angello

Kampens spiller:
Elham Qamili

Næste kamp er mod Vallensbæk IF lørdag den 13 april 2019 kl 10:00.
Forza Nerashté 🇦🇱⚽️

Kampens sponsor:
Renofix Danmark
Kolonial 2100
Armando's
Shoqata shqiptare Nerashti - Danimark
ELVAL RENGØRING

Macron Store Copenhagen
... Види повеќеВиди помалку

#Evropë

06.04.19 - 19:26

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#Evropë🇦🇱️│Tregojmë Moral!

Fitimi e tretë radhazi, kesaj radhe me përmbysje.

FC TETOVA BASEL fiton 3:1 kundër VfR Kleinhüningen pasi të njejtit ishin të parët që kaluan në avantazh me 0:1.

Me këtë lojë spektakulare është e qartë se ne jemi një nga më të mirët në Ligë.

Përpara Tetovë!

🇨🇭️│Moral bewiesen!

Dritter Sieg in Folge, dieses Mal sogar nach 0:1 Rückstand.

FC TETOVA BASEL gewinnt 3:1 gegen VfR Kleinhüningen nach 0:1-Rückstand.

Damit ist klar, dass wir zu den Besten der Liga gehören.

Vorwärts Tetova!
... Види повеќеВиди помалку

Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov ka realizuar takim me përfaqësuesit e Organizatës kroate maqedonase tangenta nga Shibeniku i Republikës së Kroacisë.
Me qëllim të avancimit të kulturës dhe bashkëpunimit ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të Republikës së Kroacisë, gjegjësisht të qytetit të Shkupit dhe Shibenikut dhe të fushës së Zllarinskut, organizata kroate-maqedonase tangent do të vizitojë bukuritë e qytetit të Shkupit. Organizata kroato – maqedonase tangenta është themeluar nga Milena dhe Sasho Gjeorgjievski, të cilët e përfaqësojnë organizatën joqeveritare e cila gjendet në Shibenik të Republikës së Kroacisë, kjo organizatë merret me shumë aktivitete kulturore, artistike dhe shoqërore, si dhe me aktivitete që ka për qëllim avancimin e mëtutjeshëm dhe promovimin e relacioneve kroato - maqedonase. Qëllimi i këtij takimi është zhvillimi i bashkëpunimit kulturor ndërkombëtar, avancimin e jetës kulturore në qytetin e Shkupit, animimi i të rinjve dhe adhuruesëve të letërsisë. Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov i falenderoi pjesëmarrësit për vizitën, ndërsa kryetarit të organizatës z. Sasho Gjeorgjievski i uroi suksese në realizimin e aktiviteteve të shumta kulturore, në të cilët do të promovojnë gjuhën, kulturën dhe historinë e Maqedonisë jashtë vendit. Promovimi kulturor është një urë lidhëse në mes vendit të origjinës dhe vendit ku jetojnë të tanët.
... Види повеќеВиди помалку

Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov ka realizuar takim me përfaqësuesit e Organizatës kroate maqedonase tangenta nga Shibeniku i Republikës së Kroacisë.
Me qëllim të avancimit të kulturës dhe bashkëpunimit ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të Republikës së Kroacisë, gjegjësisht të qytetit të Shkupit dhe Shibenikut dhe të fushës së Zllarinskut, organizata kroate-maqedonase tangent do të vizitojë bukuritë e qytetit të Shkupit. Organizata kroato – maqedonase tangenta është themeluar nga Milena dhe Sasho Gjeorgjievski, të cilët e përfaqësojnë organizatën joqeveritare e cila gjendet në Shibenik të Republikës së Kroacisë, kjo organizatë merret me shumë aktivitete kulturore, artistike dhe shoqërore, si dhe me aktivitete që ka për qëllim avancimin e mëtutjeshëm dhe promovimin e relacioneve kroato - maqedonase. Qëllimi i këtij takimi është zhvillimi i bashkëpunimit kulturor ndërkombëtar, avancimin e jetës kulturore në qytetin e Shkupit, animimi i të rinjve dhe adhuruesëve të letërsisë. Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov i falenderoi pjesëmarrësit për vizitën, ndërsa kryetarit të organizatës z. Sasho Gjeorgjievski i uroi suksese në realizimin e aktiviteteve të shumta kulturore, në të cilët do të promovojnë gjuhën, kulturën dhe historinë e Maqedonisë jashtë vendit. Promovimi kulturor është një urë lidhëse në mes vendit të origjinës dhe vendit ku jetojnë të tanët.Image attachment

Prezantimi kulturor i poetëve kroatë në qytetin e Shkupit

Me qëllim të avancimit të kulturës dhe bashkëpunimit ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të Republikës së Kroacisë, gjegjësisht të qytetit të Shkupit dhe Shibenikut dhe të fushës së Zllarinskut, organizata kroate-maqedonase tangent do të vizitojë bukuritë e qytetit të Shkupit, në një periudhë prej tre ditësh, duke filluar nga data 5 prill 2019 deri më 8 prill 2019. Organizata kroato – maqedonase tangenta është themeluar nga Milena dhe Sasho Gjeorgjievski, të cilët e përfaqësojnë organizatën joqeveritare e cila gjendet në Shibenik të Republikës së Kroacisë, kjo organizatë merret me shumë aktivitete kulturore, artistike dhe shoqërore, si dhe me aktivitete që ka për qëllim avancimin e mëtutjeshëm dhe promovimin e relacioneve kroato - maqedonase. Qëllimi i këtij takimi është zhvillimi i bashkëpunimit kulturor ndërkombëtar, avancimin e jetës kulturore në qytetin e Shkupit, animimi i të rinjve dhe adhuruesëve të letërsisë. Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov me mbështetje për realizimin e kësaj vizite dhe do të realizojë takim me poetët kroatë. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Prezantimi kulturor i poetëve kroatë në qytetin e Shkupit

Me qëllim të avancimit të kulturës dhe bashkëpunimit ndërmjet Republikës së Maqedonisë së Veriut dhe të Republikës së Kroacisë, gjegjësisht të qytetit të Shkupit dhe Shibenikut dhe të fushës së Zllarinskut, organizata kroate-maqedonase tangent do të vizitojë bukuritë e qytetit të Shkupit, në një periudhë prej tre ditësh, duke filluar nga data 5 prill 2019 deri më 8 prill 2019. Organizata kroato – maqedonase tangenta është themeluar nga Milena dhe Sasho Gjeorgjievski, të cilët e përfaqësojnë organizatën joqeveritare e cila gjendet në Shibenik të Republikës së Kroacisë, kjo organizatë merret me shumë aktivitete kulturore, artistike dhe shoqërore, si dhe me aktivitete që ka për qëllim avancimin e mëtutjeshëm dhe promovimin e relacioneve kroato - maqedonase. Qëllimi i këtij takimi është zhvillimi i bashkëpunimit kulturor ndërkombëtar, avancimin e jetës kulturore në qytetin e Shkupit, animimi i të rinjve dhe adhuruesëve të letërsisë. Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov me mbështetje për realizimin e kësaj vizite dhe do të realizojë takim me poetët kroatë. #Njoftim

Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov, në ambientet e Agjencisë u takua me Todor Brdarski, mërgimtarë në Pullë, Republika e Kroacisë. Z. Brdarski i lindur në Sveti Nikollë, arsimin fillor e ka mbaruar në Sveti Nikollë dhe Shkup, dhe më pas ka diplomuar në Zagreb, ku merr titullin inxhinier i diplomuar i Biologjisë. Në takim, drejtori Shalvarinov pati rastin që të njihet me z.Brdaski për përvojën e tij të kaluar në mërgatë. Z. Shallvarinov, i falënderoi për vizitën dhe theksoi se edhe në të ardhmen do të vazhdojë bashkëpunimi me të gjithë mërgimtarët, dhe njëherit z. Brdarski me biografinë e tij të pasur që ka arritur me përvojën dhe mund të ketë ndikimin e tij frytëdhënës. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov, në ambientet e Agjencisë u takua me Todor Brdarski, mërgimtarë në Pullë, Republika e Kroacisë. Z. Brdarski i lindur në Sveti Nikollë, arsimin fillor e ka mbaruar në Sveti Nikollë dhe Shkup, dhe më pas ka diplomuar në Zagreb, ku merr titullin inxhinier i diplomuar i Biologjisë. Në takim, drejtori Shalvarinov pati rastin që të njihet me z.Brdaski për përvojën e tij të kaluar në mërgatë. Z. Shallvarinov, i falënderoi për vizitën dhe theksoi se edhe në të ardhmen do të vazhdojë bashkëpunimi me të gjithë mërgimtarët, dhe njëherit z. Brdarski me biografinë e tij të pasur që ka arritur me përvojën dhe mund të ketë ndikimin e tij frytëdhënës. #Njoftim

22.03.19 - 23:47

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#EvropëNjë delegacion nga BFI e RMV vizitoi Kryesinë e ALKIG-ut

Më 22.03.2019 kryesia e ALKIG-ut e udhëhequr nga Vahidin ef. Beluli priti një delegacion nga Bashkësia Fetare Islame e RMV i përbërë nga Irsal ef. Jakupi-sekretar gjeneral i BFI, Prof. Dr. Qani ef. Nesimi-mufti i Muftinisë së Tetovës dhe Dr. Selver Xhemaili-drejtorë në sektorin për diasporë pranë BFI.
Takimi u zhvillua në lokalet e ALKIG në Vjenë ku u bisedua për çështje të rëndësishme që kanë të bëjnë në lidhje me organizimin dhe zhvillimin e jetës fetare në Austri dhe në Vendëlindje. Në veçanti biseda u përqëndrua mbi zhvillimin e procesit edukativo-arsimor dhe fetar në RMV. Dy palët u shprehën të kënaqur nga bashkëpunimi i deritanishëm duke shprehur dëshirë që ky bashkëpunim të thellohet edhe më tepër.
... Види повеќеВиди помалку

Kryesia e Shoqatës Atdhetare "ILIRIDA", Foligno - Organizon rihapjen e Shkollës Shqipe me Mësim Plotësues në Gjuhën Shqipe në shkollën fillore SPORTELLA MARINI, Foligno, të shtunën me 23 Mars!
Ju mirëpresim të shtunën me 23 Mars në orën 17.00!
Urime dhe suksese Foligno , Itali #Evropë
... Види повеќеВиди помалку

Kryesia e Shoqatës Atdhetare ILIRIDA, Foligno - Organizon rihapjen e Shkollës Shqipe me Mësim Plotësues në Gjuhën Shqipe në shkollën fillore SPORTELLA MARINI, Foligno, të shtunën me 23 Mars! 
Ju mirëpresim të shtunën me 23 Mars në orën 17.00! 
Urime dhe suksese Foligno , Itali #Evropë

Në zgjedhje, nga jashtë vendit do të mund të votojnë gjithsej 1782 qytetarë.
Në zgjedhjet presidenciale 2019, të drejtën e tyre të votës, jashtë vendit, do të mund ta realizojnë gjithsejt 1.782 qytetarë në 32 Përfaqësi diplomatike – konsullare dhe zyra konsullare të Republikës së Maqedonisë së Veriut jashtë vendit, dhe atë në: Abu Dabi, Beograd, Berlin, Bernë, Bon, Bruksel, Budapest, Bukuresht, Uashington, Venecie, Vjenë, Detroid, Zagreb, Stamboll, Kanberrë, Kopenhagë, Londër, Lubjanë, Melburn, Munih, Nju-Jork, Osllo, Otavë, Paris, Pragë, Prishtinë, Romë, Sarajevë, Stokholm, Toronto, Hagë dhe Çikago.
Ky është konkludimi që e solli Komisioni shtetëror zgjedhor, në mbledhjen e vet të 25-të pas prëfundimit të afatit për parashtrim të paraqitjeve për votim në Përfaqësitë diplomatike – konsullare dhe zyret konsullare të Republikës së Maqedonisë së Veriut jashtë vendit, më datën 14 të këtij muaji. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Në zgjedhje, nga jashtë vendit do të mund të votojnë gjithsej 1782 qytetarë.
Në zgjedhjet presidenciale 2019, të drejtën e tyre të votës, jashtë vendit, do të mund ta realizojnë gjithsejt 1.782 qytetarë në 32 Përfaqësi diplomatike – konsullare dhe zyra konsullare të Republikës së Maqedonisë së Veriut jashtë vendit, dhe atë në: Abu Dabi, Beograd, Berlin, Bernë, Bon, Bruksel, Budapest, Bukuresht, Uashington, Venecie, Vjenë, Detroid, Zagreb, Stamboll, Kanberrë, Kopenhagë, Londër, Lubjanë, Melburn, Munih, Nju-Jork, Osllo, Otavë, Paris, Pragë, Prishtinë, Romë, Sarajevë, Stokholm, Toronto, Hagë dhe Çikago.
Ky është konkludimi që e solli Komisioni shtetëror zgjedhor, në mbledhjen e vet të 25-të pas prëfundimit të afatit për parashtrim të paraqitjeve për votim në Përfaqësitë diplomatike – konsullare dhe zyret konsullare të Republikës së Maqedonisë së Veriut jashtë vendit, më datën 14 të këtij muaji. #Njoftim

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion z. Osman Shukriu priti në një takim z. Ardian Hoxha, mesuesi i gjuhës shqipe në Hamburg të Gjermanisë. Gjatë këtij takim me mësuesin u diskutua për punën e tij me fëmijët e mërgimtarëve në Hamburg. Në këtë takim, z. Shukriu theksoi se edhe gjatë këtij viti Agjencioni për Emigracion, ka paraparë që të realizojë këto projekte për fëmijët e mërgimtarëve, si dhe për forumin me mësuesit e diasporës. Projektet në fajlë do të realizohen kah fundi i muajit korrik dhe në fillim të mujit gusht në qytetin e Ohrit dhe Strugës . Agjencioni për Emigracion edhe në të ardhmen do të vazhdojë të japë mbështetje dhe bashkëpunim me mërgimtarët dhe organizatat e mërgimtarëve në diasporë. #Evropë ... Види повеќеВиди помалку

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion z. Osman Shukriu priti në një takim z. Ardian Hoxha, mesuesi i gjuhës shqipe në Hamburg të Gjermanisë. Gjatë këtij takim me mësuesin u diskutua për punën e tij me fëmijët e mërgimtarëve në Hamburg. Në këtë takim, z. Shukriu theksoi se edhe gjatë këtij viti Agjencioni për Emigracion, ka paraparë që të realizojë këto projekte për fëmijët e mërgimtarëve, si dhe për forumin me mësuesit e diasporës. Projektet në fajlë do të realizohen kah fundi i muajit korrik dhe në fillim të mujit gusht në qytetin e Ohrit dhe Strugës . Agjencioni për Emigracion edhe në të ardhmen do të vazhdojë të japë mbështetje dhe bashkëpunim me mërgimtarët dhe organizatat e mërgimtarëve në diasporë. #Evropë

 

Коментирај на Facebook

Përshëdetje të përzemërta për kolegun tonë z.Ardian Hoxha, për punën e palodhshme të tij për ngritjen e dashurisë ndaj vendlindjes dhe gjuhës amëtare tek fëmijët në diasporë

Пофалби до колегата Ардиан Хоџа за неговиот професионален ангажман.

Vizitë e përbashkët në Panairin Ndërkombëtar për Turizëm Place2Go në Zagreb të Kroacisë. Delegacioni i Agjencisë për Emigracion i kryesuar nga drejtori Nikolla Shallvarinov, i shoqëruar nga përfaqësuesit e Këshillit të pakicës kombëtare maqedonase për qytetin e Zagrebit, Kishës Ortodokse Maqedonase në Kroaci, Shoqatës Kroate Maqedone, Komunitetit maqedonas në Kroaci, Ezerki & 7/8 dhe përfaqësues nga Ambasada e Maqedonisë së Veriut në Kroaci, të cilët e kanë vizituar panairin ndërkombëtar për turizëm në Zagreb, ku këtë vit shteti ynë është si një vend partner. #Evropë ... Види повеќеВиди помалку

Vizitë e përbashkët në Panairin Ndërkombëtar për Turizëm Place2Go në Zagreb të Kroacisë. Delegacioni i Agjencisë për Emigracion i kryesuar nga drejtori Nikolla Shallvarinov, i shoqëruar nga përfaqësuesit e Këshillit të pakicës kombëtare maqedonase për qytetin e Zagrebit, Kishës Ortodokse Maqedonase në Kroaci, Shoqatës Kroate Maqedone, Komunitetit maqedonas në Kroaci, Ezerki & 7/8 dhe përfaqësues nga Ambasada e Maqedonisë së Veriut në Kroaci, të cilët e kanë vizituar panairin ndërkombëtar për turizëm në Zagreb, ku këtë vit shteti ynë është si një vend partner. #EvropëImage attachmentImage attachment

Në ambientet e Agjencisë për Emigracion, drejtori Nikolla Shallvarinov pati një takim me Lupço Noçevski, profesor i vjetër nga Resnja. Z-ri Noçevski i cili aktualisht jeton në Melbourne. Në takim me drejtorin Shallvarinov u bisedua për punën e tij shumë dekadëshe në fushën muzikore dhe për jetën dhe funksionimin në Melbourne. #Australi ... Види повеќеВиди помалку

Në ambientet e Agjencisë për Emigracion, drejtori Nikolla Shallvarinov pati një takim me Lupço Noçevski, profesor i vjetër nga Resnja. Z-ri Noçevski i cili aktualisht jeton në Melbourne. Në takim me drejtorin Shallvarinov u bisedua për punën e tij shumë dekadëshe në fushën muzikore dhe për jetën dhe funksionimin në Melbourne. #Australi

Të nderuar,

Agjencioni për Emigracion në kuadër të kompetencave të sajë ligjore për zhvillimin kulturor të mërgimtarëve dhe mbështetjes në ruajtjen dhe kultivimin e gjuhës shqipe, planifikon të organizoj forum për mësuesit të cilët zhvillojnë mësim në mërgatë, prej datës 19 deri më 21 korrik të vitit 2019. Vendi ku do të mbahet forumi do të jetë në qytetin e Ohrit, harxhimet për akomodim do të mbulohen nga Agjencioni për Emigracion, kurse harxhimet rrugore deri në Ohër do të mbulohen nga vetë pjesëmarrësit.

Pas bashkëpunimit dhe komunikimit shumëvjeçar me mësuesit, është paraqitur nevoja për mbledhjen e mësuesve të cilët mbajnë mësim në mërgatë, përshkak të shkëmbimit të përvojave, prezantimin e ngjarjeve, paraqitja e problemeve para institucioneve kompetente, si dhe ndjekja e trajnimit për teknikat dhe qasjet më bashkëkohore në arsim.
Me këtë rast, ju ftojmë të paraqiteni për pjesëmarrje në forum, për akomudim do të ju informojmë në vijim

info@minisel.gov.mk, ose
nusret@minisel.gov.mk

Në vijim jua dërgojmë programin e cila mund të ndryshohet në pajtueshmëri me sugjerimet tuaja.

#Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Të nderuar, 

Agjencioni për Emigracion në kuadër të kompetencave të sajë ligjore për zhvillimin kulturor të mërgimtarëve dhe mbështetjes në ruajtjen dhe kultivimin e gjuhës shqipe, planifikon të organizoj forum për mësuesit të cilët zhvillojnë mësim në mërgatë, prej datës 19 deri më 21 korrik të vitit 2019. Vendi ku do të mbahet forumi do të jetë në qytetin e Ohrit, harxhimet për akomodim do të mbulohen nga Agjencioni për Emigracion, kurse harxhimet rrugore deri në Ohër do të mbulohen nga vetë pjesëmarrësit. 

Pas bashkëpunimit dhe komunikimit shumëvjeçar me mësuesit, është paraqitur nevoja për mbledhjen e mësuesve të cilët mbajnë mësim në mërgatë, përshkak të shkëmbimit të përvojave, prezantimin e ngjarjeve, paraqitja e problemeve para institucioneve kompetente, si dhe ndjekja e trajnimit për teknikat dhe qasjet më bashkëkohore në arsim. 
Me këtë rast, ju ftojmë të paraqiteni për pjesëmarrje në forum, për akomudim do të ju informojmë në vijim

info@minisel.gov.mk, ose
nusret@minisel.gov.mk 

Në vijim jua dërgojmë programin e cila mund të ndryshohet në pajtueshmëri me sugjerimet tuaja.

#NjoftimImage attachmentImage attachment

Gjatë vizitës në SHBA, zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu ka realizuar takim pune me përfaqësuesit e shkollës shqipe “Kongresi i Manastirit” në Berkley të Ilinoisit. Gjatë takimit zëvendësdrejtori Shukriu u prezantoj doracakun për mërgimtarët, librin me figura për fëmijët e mërgimtarëve, si dhe organizimin e shkollës verore në Maqedoni. Në takim me përfaqësuesit e shkollës shqipe "Kongresi i Manastirit", pranë shoqatës shqiptaro amerikane "PRESPA" në Çikago u bisedua për organizimin dhe funksionimin e shkollës shqipe në mërgatë. Gjithashtu, të dy palët u dakorduan për bashkëpunim në aktivitete të përbashkëta për shkollën shqipe në Berkley, të cilët aktivitete do të jenë në të mirën e mërgimtarëve tanë në #SHBA ... Види повеќеВиди помалку

Gjatë vizitës në SHBA, zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu ka realizuar takim pune me përfaqësuesit e shkollës shqipe “Kongresi i Manastirit” në Berkley të Ilinoisit. Gjatë takimit zëvendësdrejtori Shukriu u prezantoj doracakun për mërgimtarët, librin me figura për fëmijët e mërgimtarëve, si dhe organizimin e shkollës verore në Maqedoni. Në takim me përfaqësuesit e shkollës shqipe Kongresi i Manastirit, pranë shoqatës shqiptaro amerikane PRESPA në Çikago u bisedua për organizimin dhe funksionimin e shkollës shqipe në mërgatë. Gjithashtu, të dy palët u dakorduan për bashkëpunim në aktivitete të përbashkëta për shkollën shqipe në Berkley, të cilët aktivitete do të jenë në të mirën e mërgimtarëve tanë në #SHBAImage attachmentImage attachment

Të nderuar,

Ju njoftojmë se nesër më 12.03.2019 (e martë), ora 7:15, në emisionin e mëngjesit " E dua Maqedoninë", drejtori i Agjencisë, Nikolla Shallvarinov do të marrë pjesë në intervistë pune për aktivitetet e Agjencisë për Emigracion. Me respekt,

Agjencia për Migracion

#Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Të nderuar,                               

Ju njoftojmë se nesër më 12.03.2019 (e martë), ora 7:15, në emisionin e mëngjesit E dua Maqedoninë, drejtori i Agjencisë, Nikolla Shallvarinov do të marrë pjesë në intervistë pune për aktivitetet e Agjencisë për Emigracion.                               Me respekt,   
                               
Agjencia për Migracion                
    
 #Njoftim

Në Universitetin e Korçës “Fan Noli” do të hapet drejtimi i mësimit të gjuhës maqedonase.

Në këtë drejtim, ambasadori i Republikës së Maqedonisë së Veriut në Tiranë, Danço Markovski, ka realizuar takim me rektorin e universitetit “Kliment Ohridski”- Manastir, Sasho Korunovski, dhe rektorit të universitetit “Fan Noli”, Ali Jashari, më 4 mars të këtij viti, nga ku janë iniciuar dy propozime konkrete:
– Hapja e mësimit të gjuhës maqedonase, dhe
– Organizim i përbashkët në testimin e njohjes së gjuhës maqedonase dhe dhënien e certifikatave për studentë të interesuar.
Rektori Ali Jashari ka vlerësuar lartë bashkëpunimin mes universiteteve dhe idenë për t’u mësuar gjuha maqedonase. Jashari porositi që të merren masat e duhura që të nisë menjëherë realizimi i kësaj ideje. Ai ka kërkuar që në të ardhmen të organizohet takim me homologun e tij, në Manastir ose në Korçë, për të nënshkruar memorandum bashkëpunimi dhe të definohen kushtet dhe mënyra e punës. Jashari është pajtuar edhe me propozimin e organizimit të testimit së gjuhës maqedonase, si dhe për mundësinë e njohjes së diplomave. #Evropë
... Види повеќеВиди помалку

Në Universitetin e Korçës “Fan Noli” do të hapet drejtimi i mësimit të gjuhës maqedonase. 

Në këtë drejtim, ambasadori i Republikës së Maqedonisë së Veriut në Tiranë, Danço Markovski, ka realizuar takim me rektorin e universitetit “Kliment Ohridski”- Manastir, Sasho Korunovski, dhe rektorit të universitetit “Fan Noli”, Ali Jashari, më 4 mars të këtij viti, nga ku janë iniciuar dy propozime konkrete:
– Hapja e mësimit të gjuhës maqedonase, dhe
– Organizim i përbashkët në testimin e njohjes së gjuhës maqedonase dhe dhënien e certifikatave për studentë të interesuar. 
Rektori Ali Jashari ka vlerësuar lartë bashkëpunimin mes universiteteve dhe idenë për t’u mësuar gjuha maqedonase. Jashari porositi që të merren masat e duhura që të nisë menjëherë realizimi i kësaj ideje. Ai ka kërkuar që në të ardhmen të organizohet takim me homologun e tij, në Manastir ose në Korçë, për të nënshkruar memorandum bashkëpunimi dhe të definohen kushtet dhe mënyra e punës. Jashari është pajtuar edhe me propozimin e organizimit të testimit së gjuhës maqedonase, si dhe për mundësinë e njohjes së diplomave. #Evropë
Gëzuar 8 Marsin! #Njoftim

Gëzuar 7 Marsin - Dita e Mësuesit

Të nderuar mësues të Diasporës,
Ju, të nderuar mësues, që punoni e jetoni në Diasporë, jeni pjesë e rëndësishme jo vetëm e ruajtjes së identitetit gjuhësor, kulturor e kombëtar të fëmijëve tanë në mërgatë, por, përgjithësisht, e zhvillimit arsimor e kulturor të shqiptarëve në përgjithësi, si faktor shumë i rëndësishëm i krijimit të urave të bashkëpunimit me kombet e tjera.
GËZUAR 7 MARSIN – DITËN KOMBËTARE TË MËSUESIT!
Me respekt për punën e angazhimin tuaj, Zv. drejtori i Agjencisë për Emigracion të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Osman Shukriu , ju uron 7 Marsin – Ditën e Mësuesit! #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Gëzuar 7 Marsin - Dita e Mësuesit

Të nderuar mësues të Diasporës,
Ju, të nderuar mësues, që punoni e jetoni në Diasporë, jeni pjesë e rëndësishme jo vetëm e ruajtjes së identitetit gjuhësor, kulturor e kombëtar të fëmijëve tanë në mërgatë, por, përgjithësisht, e zhvillimit arsimor e kulturor të shqiptarëve në përgjithësi, si faktor shumë i rëndësishëm i krijimit të urave të bashkëpunimit me kombet e tjera. 
GËZUAR 7 MARSIN – DITËN KOMBËTARE TË MËSUESIT! 
Me respekt për punën e angazhimin tuaj, Zv. drejtori i Agjencisë për Emigracion të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Osman Shukriu , ju uron 7 Marsin – Ditën e Mësuesit! #Njoftim

 

Коментирај на Facebook

Faleminderojm per uratat.

06.03.19 - 12:49

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Strategjia Kombëtare për Bashkëpunim me Diasporën për periudhën e vitit 2019-2023.Од независноста до денес, ова се први вакви документи усвоени од страна на една Влада во насока на воспоставување на институционална соработка меѓу државата и дијаспората.

Дијаспората е дел од оваа држава и затоа ние и така ќе ја третираме. Промовираме еден нов концепт на соработка кој е дијаметрално спротивен на она што беше пракса досега.

Веруваме во институционална соработка, а не соработка по партиска основа со дијаспората. Само така можеме заеднички да чекориме напред!

Од денешната Прес конференција каде ја презентирав Националната стратегија за соработка со дијаспората, што Владата на Република Северна Македонија ја усвои на вчерашната 124 седница.
___

Që nga pavarësia e deri më sot, këto janë dokumentet e para të tilla të miratuara nga një qeveri në drejtim të vendosjes së bashkëpunimit institucional ndërmjet shtetit dhe diasporës.

Diaspora është pjesë e këtij vendi dhe për këtë arsye ne do ta trajtojmë atë si të tillë. Ne po promovojmë një koncept të ri të bashkëpunimit që është diametralisht i kundërt me atë që ka qenë praktikë deri më tani.

Ne besojmë në bashkëpunimin institucional, jo bashkëpunimin në baza partiake me diasporën. Vetëm në këtë mënyrë mund të ecim përpara së bashku.

Nga press konferenca e sotme ku prezantova Strategjinë shtetrore për bashkëpunim me diasporën, që dje në mbledhjen e 124-të e miratoi Qeveria e Republika e Maqedonisë së Veriut.
... Види повеќеВиди помалку

NJOFTIM PËR VOTIM NË ZGEDHJET E ARDHËSHME PRESIDENCIALE

Ju njoftojm se Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut shpalli zgjedhje për Kryetarin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, të cilat do të mbahen më 21 prill 2019. Kërkesë për regjistrim, plotësim ose fshirjen e të dhënave në fleta të veçanta të Listës zgjedhore dhe shqyrtim publike, shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët janë me punë të përkohshme ose qëndrim jashtë vendit duhet të aplikojnë me postë elektronike deri në KSHZ, në periudhën prej më 23 shkurt deri më 14 mars të vitit 2019.
dijaspora.sec.mk/?fbclid=IwAR2VvlxrUeWqO6RY5Qxmu3MpTQnzz7MwDCW-ben40o3hQlIM0oycokglyJU

Të drejtë vote kanë të gjithë shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut, të cilët përkohësisht qëndrojnë më shumë se 3 muaj jashtë vendit ose janë me punë ose qëndrim të përkohshëm më shumë se 1 (një) vit jashtë vendit, (në përputhje sipas evidentimit nga autoriteti kompetent, të cilët prej datës 08 shkurt deri më 14 mars 2019, kanë dorëzuar fletëparaqitje për votim dhe janë regjistruar në fleta të veçantë të Listës zgjedhore), zgjedhjet do të mbahen më 20.04.2019, nga ora 07:00 deri në 19:00, në ambientet e Përfaqësive Diplomatike Konsullore të Republikës së Maqedonisë së Veriut jashtë vendit, përkatësisht në zyrat konsullore.
Kalendari i afateve:
www.sec.mk/thirrje-per-aplikim-per-kandidatet-e-interesuar-per-te-qene-bashkepunetore-te-grupit-p...

Shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët janë me punë ose qëndrim të përkohshëm jashtë vendit mund të kryejnë shqyrtim publike në Listën zgjedhore, në periudhën prej datës 23 shkurt deri më 15 mars 2019, nga ora 00:00 deri në 24:00, në përputhje me llogaritjen e kohës të vendit përkatës.
Kontrollo a jeni në listën zgjedhore:
izbirackispisok.gov.mk/?fbclid=IwAR0aMsolacE-bFiBvG5Esz3JxWUBQgO430gs3wfyPrvOE71qKE6dzUwS1sQ

Prej ditës së shpalljes së zgjedhjeve dhe deri në mbarim të shqyrtimit publike, shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët janë me punë ose qëndrim të përkohshëm mund të dorëzojnë fletëparaqitje për votim të shkruar me dorë ose dërguar me post elektronike, me të cilat janë paraqitur për votim, në periudhën prej 8 shkurt deri më 14 mars 2019.
Fletëparaqitje për votim:

drive.google.com/file/d/1EWK1hWpq7oCo95jaHFFJDLhb4ZYTIXP8/view?fbclid=IwAR1lZWgMZXOVIDT_-Wv1xKX2I...
Nëse nuk keni dorëzuar fletëparaqitje për votim nuk do të mundeni të realizoni të drejtën e votës.
#Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

NJOFTIM PËR VOTIM NË ZGEDHJET E ARDHËSHME PRESIDENCIALE

Ju njoftojm se Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut shpalli zgjedhje për Kryetarin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, të cilat do të mbahen më 21 prill 2019. Kërkesë për regjistrim, plotësim ose fshirjen e të dhënave në fleta të veçanta të Listës zgjedhore dhe shqyrtim publike, shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët janë me punë të përkohshme ose qëndrim jashtë vendit duhet të aplikojnë me postë elektronike deri në KSHZ, në periudhën prej më 23 shkurt deri më 14 mars të vitit 2019.
https://dijaspora.sec.mk/?fbclid=IwAR2VvlxrUeWqO6RY5Qxmu3MpTQnzz7MwDCW-ben40o3hQlIM0oycokglyJU

Të drejtë vote kanë të gjithë shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut, të cilët përkohësisht qëndrojnë më shumë se 3 muaj jashtë vendit ose janë me punë ose qëndrim të përkohshëm më shumë se 1 (një) vit jashtë vendit, (në përputhje sipas evidentimit nga autoriteti kompetent, të cilët prej datës 08 shkurt deri më 14 mars 2019, kanë dorëzuar fletëparaqitje për votim dhe janë regjistruar në fleta të veçantë të Listës zgjedhore), zgjedhjet do të mbahen më 20.04.2019, nga ora 07:00 deri në 19:00, në ambientet e Përfaqësive Diplomatike Konsullore të Republikës së Maqedonisë së Veriut jashtë vendit, përkatësisht në zyrat konsullore.
Kalendari i afateve:
http://www.sec.mk/thirrje-per-aplikim-per-kandidatet-e-interesuar-per-te-qene-bashkepunetore-te-grupit-per-edukim-ne-kshz-2/?lang=sq

Shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët janë me punë ose qëndrim të përkohshëm jashtë vendit mund të kryejnë shqyrtim publike në Listën zgjedhore, në periudhën prej datës 23 shkurt deri më 15 mars 2019, nga ora 00:00 deri në 24:00, në përputhje me llogaritjen e kohës të vendit përkatës. 
Kontrollo a jeni në listën zgjedhore: 
https://izbirackispisok.gov.mk/?fbclid=IwAR0aMsolacE-bFiBvG5Esz3JxWUBQgO430gs3wfyPrvOE71qKE6dzUwS1sQ

Prej ditës së shpalljes së zgjedhjeve dhe deri në mbarim të shqyrtimit publike, shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët janë me punë ose qëndrim të përkohshëm mund të dorëzojnë fletëparaqitje për votim të shkruar me dorë ose dërguar me post elektronike, me të cilat janë paraqitur për votim, në periudhën prej 8 shkurt deri më 14 mars 2019. 
Fletëparaqitje për votim: 

https://drive.google.com/file/d/1EWK1hWpq7oCo95jaHFFJDLhb4ZYTIXP8/view?fbclid=IwAR1lZWgMZXOVIDT_-Wv1xKX2Ip-mvkWbNRwC7MM0Ukt4uebJ-KfaKjrQfAQ
Nëse nuk keni dorëzuar fletëparaqitje për votim nuk do të mundeni të realizoni të drejtën e votës.
#Njoftim
Види повеќе