NJOFTIM PËR VOTIM NË ZGEDHJET E ARDHËSHME PRESIDENCIALE

Ju njoftojm se Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut shpalli zgjedhje për Kryetarin e Republikës së Maqedonisë së Veriut, të cilat do të mbahen më 21 prill 2019. Kërkesë për regjistrim, plotësim ose fshirjen e të dhënave në fleta të veçanta të Listës zgjedhore dhe shqyrtim publike, shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët janë me punë të përkohshme ose qëndrim jashtë vendit duhet të aplikojnë me postë elektronike deri në KSHZ, në periudhën prej më 23 shkurt deri më 14 mars të vitit 2019.

https://dijaspora.sec.mk/?fbclid=IwAR2VvlxrUeWqO6RY5Qxmu3MpTQnzz7MwDCW-ben40o3hQlIM0oycokglyJU

Të drejtë vote kanë të gjithë shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut, të cilët përkohësisht qëndrojnë më shumë se 3 muaj jashtë vendit ose janë me punë ose qëndrim të përkohshëm më shumë se 1 (një) vit jashtë vendit, (në përputhje sipas evidentimit nga autoriteti kompetent, të cilët prej datës 08 shkurt deri më 14 mars 2019, kanë dorëzuar fletëparaqitje për votim dhe janë regjistruar në fleta të veçantë të Listës zgjedhore), zgjedhjet do të mbahen më 20.04.2019, nga ora 07:00 deri në 19:00, në ambientet e Përfaqësive Diplomatike Konsullore të Republikës së Maqedonisë së Veriut jashtë vendit, përkatësisht në zyrat konsullore.

Kalendari i afateve:

http://www.sec.mk/thirrje-per-aplikim-per-kandidatet-e-interesuar-per-te-qene-bashkepunetore-te-grupit-per-edukim-ne-kshz-2/?lang=sq

Shtetasit  e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët janë me punë ose qëndrim të përkohshëm jashtë vendit mund të kryejnë shqyrtim publike në Listën zgjedhore, në periudhën prej datës 23 shkurt deri më 15 mars  2019, nga ora 00:00 deri në 24:00, në përputhje me llogaritjen e kohës të vendit përkatës.

Kontrollo a jeni në listën zgjedhore:

https://izbirackispisok.gov.mk/?fbclid=IwAR0aMsolacE-bFiBvG5Esz3JxWUBQgO430gs3wfyPrvOE71qKE6dzUwS1sQ

Prej ditës së shpalljes së zgjedhjeve dhe deri në mbarim të shqyrtimit publike, shtetasit e Republikës së Maqedonisë së Veriut të cilët janë me punë ose qëndrim të përkohshëm mund të dorëzojnë fletëparaqitje për votim të shkruar me dorë ose dërguar me post elektronike, me të cilat janë paraqitur për votim, në periudhën prej 8 shkurt deri më 14 mars 2019.

Fletëparaqitje për votim:

https://drive.google.com/file/d/1EWK1hWpq7oCo95jaHFFJDLhb4ZYTIXP8/view?fbclid=IwAR1lZWgMZXOVIDT_-Wv1xKX2Ip-mvkWbNRwC7MM0Ukt4uebJ-KfaKjrQfAQ

Nëse nuk keni dorëzuar fletëparaqitje për votim nuk do të mundeni të realizoni të drejtën e votës.

#Njoftim

THIRRJE PUBLIKE për paraqitjen dhe shqyrtimin në Listën zgjedhore për votim jashtë vendit për Zgjedhjen e Kryetarit të Republikës së Maqedonisë, 21 prill 2019 jashtë vendit.

#Njoftim

http://www.sec.mk/thirrje-per-aplikim-per-kandidatet-e-interesuar-per-te-qene-bashkepunetore-te-grupit-per-edukim-ne-kshz-2-2-2-2-2-2/?lang=sq&fbclid=IwAR1xtpecjCc_KS0SpHfzlBdpidNZKixCNxUTlsLg

ZGJEDHJET PRESIDENCIALE 2019-Formualri nr.30 #Njoftim

http://www.sec.mk/thirrje-per-aplikim-per-kandidatet-e-interesuar-per-te-qene-bashkepunetore-te-grupit-per-edukim-ne-kshz-2-2-2-2/?lang=sq

#Njoftim

Të nderuar!

Ju njoftojmë se Shkolla Verore e gjuhës amtare që i dedikohet fëmijëve të diasporës, me qëllim të mësimit të gjuhës amtare të cilën Agjencioni për Emigracion organizon për çdo vit, mësimi do të mbahet prej më 22-28 korrik të vitit 2019. Vendosja do të bëhet në hotel në Ohër.

Shkolla verore i dedikohet fëmijëve të diasporës. Fëmijët të jenë të moshës prej 12-16 vjeç.
Mësimi i gjuhës amtare në këtë shkollë do të zhvillohet një here në ditë, paradite në kohëzgjatje prej një orë e gjysëm. Nxënësit do të jenë të ndarë në dy grupe dhe ato në grupin fillestar dhe të avancuar.

Përveç mësimi klasik të gjuhës do të mbahet edhe puntori edukative, aktivitete sportive, ekskurzione dhe vizita të vendeve të cilët janë interes të fëmijëve në qytet.
Udhëtimi deri në Ohër do të jetë në organizim të prindërve.

Në “Shkollën Verore” mund të marrin pjesë të gjithë të interesuarit, pa selektim paraprak. Nxënësit duhet të jenë të moshës prej 12-16 vjeç.

Ju lutemi për pjesëmarrjen tuaj të paraqiteni në internet adresën e Agjencisë për Emigracion: info@minisel.gov.mk

Për informatat më të hollësishme për programin dhe akomodimin do të ju informojmë në vijim.

#Njoftim

#Njoftim

Të nderuar,

Me ftesë të Dioqezës Evropiane dhe Lartësisë së Tij, Mitropoliti i Evropës z. Pimen, Këshillit të kishës ortodokse maqedonase, "Shën. Klimentit të Ohrit ”- Ljubljan dhe me ftesë të Mitko Gazinkovski, nga 24.01.2020 deri më 27.01.2020, Drejtori i Agjencisë për Emigracion, z. Nikolla Shallvarinov do të realizoi një vizitë pune në Republikën e Sllovenisë. Drejtori i Agjencisë, z. Nikolla Shallvarinov, do të jetë pjesë e aktit solemn të shenjtërimit të kapelës dhe pagëzimit të Kishës së Shën Klimentit të Ohrit – Ljubljana, më 26.01.2020. Gjatë kësaj vizite, Drejtori Shallarinov do të ketë mundësi që të takohet me mërgimtarët dhe organizatat e mërgimtarëve. Gjithashtu, në ditën e parë të vizitës së punës, drejtori Shallvarinov do të realizojë një takim me Drejtorin e shkollës fillore Bençiça-Brkina Hrpelje Shkolla Fillore, z. Sebastian Mavriç nga Kozina. Kjo shkollë fillore ka një numër të madh të fëmijëve të mërgimtarëve që mësojnë gjuhën maqedonase. Në të njëjtën ditë, Drejtori i Agjencisë së Emigracionit, z. Nikolla Shallvarinov, do të takohet me Igor Velov, këshilltarin shtetëror dhe anëtar i këshillit drejtues “SHKM Kirili dhe Metodi në Kranj”. Më 25.01.2020, nga ora 10 deri më 12, në Hotel City Hotel Ljubljana, Dalmatinova Street 15, Ljubljana, 1000 Slloveni, Drejtori Shallvarinov do të ketë takim me mërgimtarët.
Personi kontaktus:
Biljana Kostova
075 217 205 #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Të nderuar,

Me ftesë të Dioqezës Evropiane dhe Lartësisë së Tij, Mitropoliti i Evropës z. Pimen, Këshillit të kishës ortodokse maqedonase, Shën. Klimentit të Ohrit ”- Ljubljan dhe me ftesë të Mitko Gazinkovski, nga 24.01.2020 deri më 27.01.2020, Drejtori i Agjencisë për Emigracion, z. Nikolla Shallvarinov do të realizoi një vizitë pune në Republikën e Sllovenisë. Drejtori i Agjencisë, z. Nikolla Shallvarinov, do të jetë pjesë e aktit solemn të shenjtërimit të kapelës dhe pagëzimit të Kishës së Shën Klimentit të Ohrit – Ljubljana, më 26.01.2020. Gjatë kësaj vizite, Drejtori Shallarinov do të ketë mundësi që të takohet me mërgimtarët dhe organizatat e mërgimtarëve. Gjithashtu, në ditën e parë të vizitës së punës, drejtori Shallvarinov do të realizojë një takim me Drejtorin e shkollës fillore Bençiça-Brkina Hrpelje Shkolla Fillore, z. Sebastian Mavriç nga Kozina. Kjo shkollë fillore ka një numër të madh të fëmijëve të mërgimtarëve që mësojnë gjuhën maqedonase. Në të njëjtën ditë, Drejtori i Agjencisë së Emigracionit, z. Nikolla Shallvarinov, do të takohet me Igor Velov, këshilltarin shtetëror dhe anëtar i këshillit drejtues “SHKM Kirili dhe Metodi në Kranj”. Më 25.01.2020, nga ora 10 deri më 12, në Hotel City Hotel Ljubljana, Dalmatinova Street 15, Ljubljana, 1000 Slloveni, Drejtori Shallvarinov do të ketë takim me mërgimtarët.
Personi kontaktus:
Biljana Kostova
075 217 205 #Njoftim

Zëvendësdrejtori i Аgjencisë për Emigracion, Osman Shukriu në takim me mërgimtarët në SHBA.
Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu nga 21 deri më 31 janar 2020, do t’i vizitojë shoqatat e mërgimtarëve në Çikago, Milvoki, Medison dhe Detroit të SHBA-së. Shukriu, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të realizojë takim edhe me përfaqësuesit e shkollave shqipe në SHBA, ku do të ju dërgojë libra për fëmijë dhe udhëzues ekonomik për mërgimtarët. Gjatë këtyre takimeve me mërgimtarët, zëvendësdrejtori Shukriu do t’i njoftojë mërgimtarët për kompetencat e Agjencisë, aktivitetet dhe programin e vitit 2020 dhe do të njoftohet me organizimin e aktiviteteve dhe nevojave të shoqatave të mërgimtarëve në diasporë. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Zëvendësdrejtori i Аgjencisë për Emigracion, Osman Shukriu në takim me mërgimtarët në SHBA.
Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu nga 21 deri më 31 janar 2020, do t’i vizitojë shoqatat e mërgimtarëve në Çikago, Milvoki, Medison dhe Detroit të SHBA-së. Shukriu, në Shtetet e Bashkuara të Amerikës do të realizojë takim edhe me përfaqësuesit e shkollave shqipe në SHBA, ku do të ju dërgojë libra për fëmijë dhe udhëzues ekonomik për mërgimtarët. Gjatë këtyre takimeve me mërgimtarët, zëvendësdrejtori Shukriu do t’i njoftojë mërgimtarët për kompetencat e Agjencisë, aktivitetet dhe programin e vitit 2020 dhe do të njoftohet me organizimin e aktiviteteve dhe nevojave të shoqatave të mërgimtarëve në diasporë. #Njoftim

Në Prespë, Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu ka relizuar takim me Kryetarin e Rrjetit të diasporës, Nazar Mehmeti dhe personalitet të tjera nga diaspora. Me këtë rast, zëvendësdrejtori i Emigracionit, Shukriu, u shtroi një drekë për udhëheqësinë e rrjetit dhe për të gjithë mërgimtarët e Prespës në Pretor. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Në ditën e fundit të vitit 2019, në hapësirat e Agjencisë për Emigracion u dhanë pako edukative për fëmijët të vegjël mërgimtarë nga Hamburg i Gjermanisë.
#Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Në ditën e fundit të vitit 2019, në hapësirat e Agjencisë për Emigracion u dhanë pako edukative për fëmijët të vegjël mërgimtarë nga Hamburg i Gjermanisë. 
#NjoftimImage attachmentImage attachment

Agjencia për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut ju uron shëndet, fat dhe mirëqenie në Vitin e Ri.
#Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Agjencia për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut ju uron shëndet, fat dhe mirëqenie në Vitin e Ri. 
#Njoftim

Të dashur fëmijë,

Është nder dhe kënaqësi t'ju ftojmë në miqësinë e Vitit të Ri në hapësirat e Agjencisë për Emigracion të Republikës së Maqedonisë së Veriut, rr. Maqedonia nr. 19, çdo ditë pune nga data 20.12.2019 deri më 31.12.2019, nga ora 11:00 deri në 13:00. Kjo miqësi e Vitit të Ri u dedikohet të gjithë brezave të rinj të mërgimtarëve nga Republika e Maqedonisë së Veriut, të cilët e vizitojnë vendin gjatë kësaj periudhe. Në këtë takim, brezi më i ri i mërgimtarëve tanë do të kenë mundësi të marrin nga një dhuratë të Vitit të Ri. Agjencia e Emigracion për Republikës së Maqedonisë së Veriut është e hapur për bashkëpunim me të gjithë individët dhe grupet e mërgimtarëve që merren me promovimin e historisë, kulturës, arsimit dhe gjuhës në diasporë. Së bashku të ndajmë magjinë e Vitit të Ri! #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Të dashur fëmijë,                        

Është nder dhe kënaqësi tju ftojmë në miqësinë e Vitit të Ri në hapësirat e Agjencisë për Emigracion të Republikës së Maqedonisë së Veriut, rr. Maqedonia nr. 19, çdo ditë pune nga data 20.12.2019 deri më 31.12.2019, nga ora 11:00 deri në 13:00. Kjo miqësi e Vitit të Ri u dedikohet të gjithë brezave të rinj të mërgimtarëve nga Republika e Maqedonisë së Veriut, të cilët e vizitojnë vendin gjatë kësaj periudhe. Në këtë takim, brezi më i ri i mërgimtarëve tanë do të kenë mundësi të marrin nga një dhuratë të Vitit të Ri. Agjencia e Emigracion për Republikës së Maqedonisë së Veriut është e hapur për bashkëpunim me të gjithë individët dhe grupet e mërgimtarëve që merren me promovimin e historisë, kulturës, arsimit dhe gjuhës në diasporë.                                 Së bashku të ndajmë magjinë e Vitit të Ri! #Njoftim

Shqiptarët festojnë së bashku në Velika Goricë të Zagrebit

Me rastin e festave të fundvitit (Festa e Flamurit, Krishtlindjet, Viti i Ri), në emër të Kryetarit të Keshilit të Pakicës Kombëtare Shqiptare për Prefekturën e Zagrebit, Memetali Zenuni, Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut pranoj ftesën për mbrëmjen festive të organizuar me 10 dhjetor 2019, e cila u mbajt në Sallën e Qendrës Kulturore të Velika Goricës, me një program të pasur kulturor artistik të realizuar nga Qendra Kulturore e Femijëve të Shkodrës dhe SHKA “Shqiptarët e Kroacisë”. Shqiptarët e Maqedonisë së Veriut në mërgatë, mbrojnë rrënjët, vlerësojnë atdheun dhe kontribuojnë në ruajtjen e gjuhës, kulturës dhe traditave shqiptare në gjitha vendet ku ata punojnë dhe veprojnë. Por, mërgimtarët tanë kanë treguar se vlerësojnë vendin e origjinës dhe gjithashtu vendin ku ata punojnë e konsiderojnë atdheun e tyre të dytë, në të cilin krijuan ekzistencën e tyre. Shqiptarët e Velika Goricës janë veçanërisht të njohur për manifestimet kombëtare të kryesuar nga kryetari i Këshillit Kombëtar i Pakicave Shqiptare, Memetali Zenuni, i cili rregullisht i fton përfaqësuesit të popullit kroat dhe shoqëritë kulturore artistike në manifestimet shqiptare, duke dëshiruar që të njohin kulturën dhe traditën shqiptare. Në këtë manifestim morën pjesë Ambasadori i Republikës së Maqedonisë së Veriut në Kroaci, Nazif Xhaferi, Ambasadori i Republikës së Kosovës, Gëzim Kasapolli, Ambasadori i Republikës së Shqipërisë, Riza Poda, Presidenti i Kordinimit të Këshillave dhe Përfaqësuesve të Pakicave Kombëtare të Prefekturës së Zagrebit, Franjo Vondracek, Kryetarja e Shoqatës Joqeveritare “22 Nëntori”, Sibella Alimovska, Gazetari i Televizionit Shtetëror të Maqedonisë së Veriut, Shaban Dalipi, Inspektori shtetëror në Ministrinë e Transportit dhe Lidhjeve në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Taxhedin Selimi, Kryetari i Gjykatës Themelore në Tetovë, Asan Asani, Ndihmës ministri i MPB-së në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Ibrahim Beqiri, Profesori universitar pranë UEJL-it, Bekim Nuhiu, Kryetari i Këshillit Kombëtar të Pakicave Shqiptare të qytetit të Zagrebit, Shuip Ziberi, si përfaqësues i Agjencionit për Emigracion në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Nusret Kovaçi dhe përfaqësues të Këshillit të Pakicës Kombëtare Shqiptare të qytetit të Zagrebit, Këshillit të Pakicës Kombëtar Shqiptare të qytetit të Velika Goricës, Komuniteti i Shqiptarëve të Prefekturës së Zagrebit si dhe përfaqësues të Qytetit të Velika Goricës. Pas programit festiv, u shtrua një darkë për të gjithë mysafirët e manifestimit. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

NJË BOTIM NË GJUHËN MAQEDONASE Në kuadër të Revistës “Branuvanja” (Vala) e cila botohet në Strugë, në mbështetje të Ministrisë së Kulturës së Maqedonisë dhe në kujdesin e kryeredaktorit të saj Petko Shipinkarovski, u botua libri studimor i prof. dr. Bexhet Asanit “Lirika popullore shqiptare në Maqedoni” 2019, në gjuhën maqedonase. Libri ka 300 faqe dhe është i ilustruar me disa fotografi etnografike të kostumeve kombëtare shqiptare. Me këtë rast falënderoj shkrimtarin Petko Shipinkarovski dhe i uroj suksese të mëtejme!

EDNO IZDANIE NA MAKEDONSKI JAZIK
Spisanieto “Branuvanja” od Struga, i glavniot urednik g. Petko Shipinkarovski, so srestva od Ministerstvo za Kultura na Republika S. Makedonija, go objavi nauçnata kniga na prof. dr. Bexhet Asani “Narodnata lirika na albancite vo Makedonija” 2019 na makedonski jazik. Nauçnata studija “Narodnata lirika na albancite vo Makedonija” ima 300 strani, e ilustrirana so nekolku etnografski fotografii od albanskata narodna nosija.
Vi blagodaram pisatele Petko Shipinkarovski, i vi pozheluvam golem uspeh vo vasheto tvoreshtvo! #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

NJË BOTIM NË GJUHËN MAQEDONASE     Në kuadër të Revistës “Branuvanja” (Vala) e cila botohet në Strugë, në mbështetje të Ministrisë së Kulturës së Maqedonisë dhe në kujdesin e kryeredaktorit të saj Petko Shipinkarovski, u botua libri studimor i prof. dr. Bexhet Asanit “Lirika popullore shqiptare në Maqedoni” 2019, në gjuhën maqedonase. Libri ka 300 faqe dhe është i ilustruar me disa fotografi etnografike të kostumeve kombëtare shqiptare. Me këtë rast falënderoj shkrimtarin Petko Shipinkarovski dhe i uroj suksese të mëtejme!

 EDNO IZDANIE NA MAKEDONSKI JAZIK
Spisanieto “Branuvanja” od Struga, i glavniot urednik g. Petko Shipinkarovski, so srestva od Ministerstvo za Kultura na Republika S. Makedonija, go objavi nauçnata kniga na prof. dr. Bexhet Asani “Narodnata lirika na albancite vo Makedonija” 2019 na makedonski jazik. Nauçnata studija “Narodnata lirika na albancite vo Makedonija” ima 300 strani, e ilustrirana so nekolku etnografski fotografii od albanskata narodna nosija. 
 Vi blagodaram pisatele Petko Shipinkarovski, i vi pozheluvam golem uspeh vo vasheto tvoreshtvo! #NjoftimImage attachment

Agjencia për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut ua uron të gjithë shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut dhe diasporë 22 nëntorin, Ditën e Alfabetit Shqip.
#Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Agjencia për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut ua uron të gjithë shqiptarëve në Maqedoninë e Veriut dhe diasporë 22 nëntorin, Ditën e Alfabetit Shqip.
#Njoftim

Në organizim të Agjencisë së Emigracionit nga 1-3 nëntor 2019, do të realizohet Konferencë rajonale.
#Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

 

Коментирај на Facebook

pse mungon Shqipëria dhe Kosova

27.09.19 - 10:23

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#NjoftimMbreme në Bernë në takime me përfaqësuses të diasporës nga qyteti i Bernit dhe rrethinës saj. Ndërtojmë ura bashkëpunimi dhe komunikim në interes të bashkëqytetarëve tanë. 🇲🇰🇨🇭

Синоќа во Берн на средби со претставници на здруженија на нашата дијаспора во Берн и околината на Берн.
Градиме мостови на соработка, и комуникација во интерес на нашите сограѓани. 🇲🇰🇨🇭
... Види повеќеВиди помалку

Më 24 shtator 2019, Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov ka relaizuar takim me z. Jumni Selmani, mërgimtarin nga fshati Pallaticë e Tetovës në Zvicër .
Tani më katër vite me radhe, z. Selmani është pronari i Restorantit Rosli në Bubikon, dhe tani është duke jetuar në Cyrih për 33 vite. Restoranti i tij është i vizituar nga qytetarët zviceran, si një vend ku takohen dhe shoqërohen edhe mërgimtarët nga Republika e Maqedonisë së Veriut, në mes tjersh, restoranti i tij është frekuentuar nga shumë njerëz, si rezultat i cilësisë së lartë të ushqimit.
Z. Selmani i ka ndihmuar çdokujt që ka pasur nevojë për ndihmë në vendlindje, ai ka ndërtuar një shtëpi në Tetovë, ku po planifikon të kthehet pas daljes në pension.
Drejtori Shallvarinov, ka falenderuar për takimin dhe i ka uruar z. Selmanin për suksesin e arritur. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Më 24 shtator 2019, Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov ka relaizuar takim me z. Jumni Selmani, mërgimtarin nga fshati Pallaticë e Tetovës në Zvicër . 
Tani më katër vite me radhe, z. Selmani është pronari i Restorantit Rosli në Bubikon, dhe tani është duke jetuar në Cyrih për 33 vite. Restoranti i tij është i vizituar nga qytetarët zviceran, si një vend ku takohen dhe shoqërohen edhe mërgimtarët nga Republika e Maqedonisë së Veriut, në mes tjersh, restoranti i tij është frekuentuar nga shumë njerëz, si rezultat i cilësisë së lartë të ushqimit.
Z. Selmani i ka ndihmuar çdokujt që ka pasur nevojë për ndihmë në vendlindje, ai ka ndërtuar një shtëpi në Tetovë, ku po planifikon të kthehet pas daljes në pension.
Drejtori Shallvarinov, ka falenderuar për takimin dhe i ka uruar z. Selmanin për suksesin e arritur. #Njoftim

Vizitë në Konfederatën Zvicerane

Më 21 shtator 2019, drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov ka ralizuar takim me përfaqësuesit e Qendrës Islamike Hëna e Re në Burgdorf të Zvicrës. Në një atmosferë pozitive u realizua takimi me përfaqësuesit e qendrës, ku patën rast që të ndjekin pikat e rendit të ditës nga delegacioni i Agjencisë, ku dhe përfaqësuesit shprehen interes për vizitën. Njëherit përfaqësuesit e xhamisë e njoftuan delegacionin e Agjencisë për aktivitete fetare dhe mbajtjen e mësimit plotësues në gjuhës shqipe.
Drejtori i falënderoi për pritjen dhe u bëri ftesë për të vizituar në zyrat e Agjencisë së Emigracionit në Shkup. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Vizitë në Konfederatën Zvicerane 

Më 21 shtator 2019, drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov ka ralizuar takim me përfaqësuesit e Qendrës Islamike Hëna e Re në Burgdorf të Zvicrës. Në një atmosferë pozitive u realizua takimi me përfaqësuesit e qendrës, ku patën rast që të ndjekin pikat e rendit të ditës nga delegacioni i Agjencisë, ku dhe përfaqësuesit shprehen interes për vizitën. Njëherit përfaqësuesit e xhamisë e njoftuan delegacionin e Agjencisë për aktivitete fetare dhe mbajtjen e mësimit plotësues në gjuhës shqipe.
Drejtori i falënderoi për pritjen dhe u bëri ftesë për të vizituar në zyrat e Agjencisë së Emigracionit në Shkup. #Njoftim

23.09.19 - 15:44

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Vizitë në Konfederatën Zvicerane

Më 20 shtator 2019, Drejtori i Agjencisë së Emigracionit, Nikolla Shallvarinov, filloi me vizitën e organizatave të mërgimtarëve në Konfederatën Zvicerane në Burgdorf, ku ka zhvilluar takim pune me përfaqësuesit e shoqatës maqedonase të Mak-Mel në Burgdorf, FC "Maqedonia" nga Berni dhe me Organizatën e grave nga Maqedonia në Zvicër.
Gjatë takimit, Drejtori Shallvarinov i informoi pjesëmarrësit për programin e punës së Agjencisë për Emigracionin dhe për qëllimin e turneut në Zvicër.
Pjesëmarrësit me kënaqësi të madhe prezantuan aktivitetet e tyre, kryesisht për ruajtjen e gjuhës, kulturës dhe traditës maqedonase. Gjatë këtij takimit, përfaqësuesit e mërgimtarëve propozuan ide për shqyrtim e tyre në programin e ardhshëm të Agjencisë së Emigracionit, si dhe për mënyrat tjera për tejkalimin e problemeve me të cilët ballafaqohen ata në mërgatë.
Për këte arsye mërgimtarët tanë, gëzojnë një përkrahje të fuqishme nga autoritetet zviceran në promovimin e atdheut dhe identitetit të tyre, duke organizuar manifestime multikulturore, organizatat tona në Zvicër kanë nevojë vetëm për materiale promovuese me të cilët do të paraqesin veçoritë dhe vlerat maqedonase para nacionaliteteve tjera. Githashtu, ne takim të pranishmit theksuan se kanë nevojë vetëm për mbështetje logjistike në ekskursione tematike që është me interes mjaft të madhe nga populli zviceran për njohjen e vendit tonë.
Anëtarët e të tri organizatave theksuan se kjo vizitë është rëndësishme sepse pas një kohe të gjatë, po vizitohen dhe u dëgjuan nga një institucion i vendit amë, i cili është përgjegjës për emigracionin.
Drejtori Shallvarinov shprehu mirënjohjen të madhe për mundësinë e mbajtjes së takimit, me shpresë për përmirësimin e mëtutjeshëm të komunikimit dhe bashkëpunimit të ndërsjellë në të gjitha fushat. #NjoftimПосета на Швајцарската конфедерација 20-ти Септември

Посетата на иселеничките организации во Швајцарската конфедерација од страна на директорот на Агенцијата за иселеништво започнаа во Бургдорф на 20 септември, каде се одржа работна средба со претставници на Македонско друштво Мак-мел, Бургдорф, ФК „Македонија" од Берн и Организцијата на жените од Македонија во Швајцарија.
На средбата директорот Шалваринов ги информира присутните за Програмата на работа на Агенцијата за иселеништво и за целта на Турнејата низ Швајцарија.
Присутните со големо задоволство ги презентираа своите активности претежно во насока на чување на македонската култура, јазик и традиција. Истовремено предложија нови идеи и согледувања за идната програма на Агенцијата за иселеништво, како и начините како да се надминат проблемите со кои се среќаваат.
Поради силната подддршка која ја добиваат нашите иселеници од швајцарските власти во насока на промовирање на својата татковина и идентитет преку организирање на мултикултурни манифестации, организациите имаат потреба од промотивен материјал со кој ќе се претстават пред другите националности и ќе ги презентираат македонските вредности и посебности. Исто така присутните истакнаа дека потребата од логистичка поддршка на тематски екскурзии е доста голема бидејќи самиот швајцарски народ има голем интерес да се запознаат со македонските знаменитости.
Членовите на трите организации истакнаа дека е од големо значење оваа посета бидејќи после долго време работа за првпат се посетени и слушнати од институција од матичната држава која е задолжена за иселеништвото.
Директорот Шалваринов искажа голема благодарност за можноста за остварување на средбата, со надеж за натамошна унапредена комуникација и взаемна соработка во сите области.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

17.09.19 - 14:13

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Vizita e Konfederatës Zvicerane
Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov, në shoqërim të udhëheqëses të Sektorit për mirëmbajtjen dhe përparimin e lidhjeve me mërgimtarët, Biljana Kostova, do të realizojnë vizita dhe takime me individët dhe organizatat e mërgimtarëve në Zvicër, në periudhën nga data 20 deri më 27 shtator 2019.
Qllimi i vizitës është prezantimi i Programit për punë gjatë vitit 2019/20 të Agjencisë së Emigracionit dhe thirrje për propozimet dhe kërkesat tuaja sipas nevojave të krijimit të progameve për në të ardhmen në kuadër të kompenecave ligjore. #NjoftimПосета на Швајцарска Конфедерација
Директорот на Агенцијата за иселеништво, Никола Шалваринов, во придружба на раководителот на Сектор за одржување и унапредување на врските со иселениците, Билјана Костова, ќе остварат посети и работни средби со индивидуалци и иселенички организации во Швајцарија, во периодот од 20-27 септември 2019 година.
Посетата е со цел презентирање на Програмата за работа 2019/20 година на Агенцијата за иселеништво и повик за ваши предлози и барања според потребите, за понатамошно креирање на програмите во рамки на законските надлежности.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

Vizita e Konfederatës Zvicerane
Drejtori i Agjencisë për Emigracion, Nikolla Shallvarinov, në shoqërim të udhëheqëses të Sektorit për mirëmbajtjen dhe përparimin e lidhjeve me mërgimtarët, Biljana Kostova, do të realizojnë vizita dhe takime me individët dhe organizatat e mërgimtarëve në Zvicër, në periudhën nga data 20 deri më 27 shtator 2019. 
Qllimi i vizitës është prezantimi i Programit për punë gjatë vitit 2019/20 të Agjencisë së Emigracionit dhe thirrje për propozimet dhe kërkesat tuaja sipas nevojave të krijimit të progameve për në të ardhmen në kuadër të kompenecave ligjore. #NjoftimImage attachment

08.09.19 - 10:14

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Gëzuar ditën e pavarësisë! #NjoftimЧестит ден на независноста!
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

Gëzuar ditën e pavarësisë! #Njoftim

22.08.19 - 14:39

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Suzana Gjorushevska, poete mërgimtare në Geteborg të Suedisë është fituese e çmimit “Stojan Hristov” për poezi më të mirë nga diaspora në Mbërmjet Strugane të Poezisë për vitin 2019, me librin “Gërvishjet e shpirtit” #NjoftimДобитник на наградата „Стојан Христов”, награда за најдобра поезија од дијаспората на Струшките вечери на поезијата за 2019 година е Сузана Ѓорушевка, иселеник од Гетеборг, Шведска, за нејзината книга „Гребнатини на душата". Таа е родена во Скопје 1963 година, а со пишување се занимава од нејзиното најрано детство.
Пишува пoезија и проза, на македонски и шведски јазик. Се занимава со ликовна уметност, изработува модерни слики и икони.
Има објавено три книги: „Вистина на сеќавањето и иднината”, „Пред вратата на сонот” и „Лажната сенка на тагата”, воедно е учесник и во книгата со Групна автори, „Симфонија на срцето 2” и „Симфонија на срцето 3”. Сузана Ѓорушевска е член на поетското друштво „Дениција” во Гетеборг, Шведска.
#Соопштенија
... Види повеќеВиди помалку

Suzana Gjorushevska, poete mërgimtare në Geteborg të Suedisë është fituese e çmimit “Stojan Hristov” për poezi më të mirë nga diaspora në Mbërmjet Strugane të Poezisë për vitin 2019, me librin “Gërvishjet e shpirtit” #NjoftimImage attachmentImage attachment

SHKA "Duflla”-Raçe për Festën e mërgimtarëve e nderoi me mirënjohje, zëvendësdrejtorin e Agjencisë për Emigracion, z.Osman Shukriu. Me këtë rast, në Festën e mërgimtarëve z. Shukriu mori pjesë dhe mbajti fjalim para mërgimtarëve. Përfaqësusi i SHKA“Duflla”, z.Rexhep Haxhiu, në hapësirat e Agjencisë, ndau mirënjohje zëvendësdrejtorit Shukriu për kontributin, përkrahjen dhe mbëshetjen e dhënë në realizimin e Festës të mërgimtarëve në fshatin Rashçe të Komunës së Sarajit. Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, z.Osman Shukriu, falenderoi përfaqësuesin e Shoqërisë Kulturore Artistike “Duflla” për vlerësimin e traguar, duke shtuar se Agjencioni për Emigracion edhe në të ardhmen do të jep mbështetje në idetë dhe vlerat që janë në interes mërgimtarëve tanë kudo janë në vend dhe jashtë vendit. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

SHKA Duflla”-Raçe për Festën e mërgimtarëve e nderoi me mirënjohje, zëvendësdrejtorin e Agjencisë për Emigracion, z.Osman Shukriu. Me këtë rast, në Festën e mërgimtarëve z. Shukriu mori pjesë dhe mbajti fjalim para mërgimtarëve. Përfaqësusi i SHKA“Duflla”, z.Rexhep Haxhiu, në hapësirat e Agjencisë, ndau mirënjohje zëvendësdrejtorit Shukriu për kontributin, përkrahjen dhe mbëshetjen e dhënë në realizimin e Festës të mërgimtarëve në fshatin Rashçe të Komunës së Sarajit.  Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, z.Osman Shukriu, falenderoi përfaqësuesin e Shoqërisë Kulturore Artistike “Duflla” për vlerësimin e traguar, duke shtuar se Agjencioni për Emigracion edhe në të ardhmen do të jep mbështetje në idetë dhe vlerat që janë në interes mërgimtarëve tanë kudo janë në vend dhe jashtë vendit. #Njoftim

Takimi i zv. Drejtorit për Emigracion Shukriu me mërgimtarët nga Australia

Më 14.08.2019, zëvendësdrejtori i Agjencisë së Emigracionit, z. Osman Shukriu, ka realizuar takim me mërgimtarët tanë, të cilët jetojnë dhe veprojnë në Australi. Gjatë takimit me mërgimtarët u bisedua për çështje të rëndësishme që kanë të bëjnë në lidhje me organizimin dhe zhvillimin e jetës kulturore, arsimore dhe ekonomike në Australi dhe në vendëlindje. Në veçanti biseda u përqëndrua për kontributin dhe investimin e mërgimtarëve në vend tonë. Dy palët u shprehën të kënaqur nga bashkëpunimi i deritanishëm duke shprehur dëshirë që ky bashkëpunim të thellohet edhe më tepër. #Njoftim
... Види повеќеВиди помалку

Takimi i zv. Drejtorit për Emigracion Shukriu me mërgimtarët nga Australia 

Më 14.08.2019, zëvendësdrejtori i Agjencisë së Emigracionit, z. Osman Shukriu, ka realizuar takim me mërgimtarët tanë, të cilët jetojnë dhe veprojnë në Australi. Gjatë takimit me mërgimtarët u bisedua për çështje të rëndësishme që kanë të bëjnë në lidhje me organizimin dhe zhvillimin e jetës kulturore, arsimore dhe ekonomike në Australi dhe në vendëlindje. Në veçanti biseda u përqëndrua për kontributin dhe investimin e mërgimtarëve në vend tonë. Dy palët u shprehën të kënaqur nga bashkëpunimi i deritanishëm duke shprehur dëshirë që ky bashkëpunim të thellohet edhe më tepër. #NjoftimImage attachment

Më datë 12.08.2019 (e martë), Agjencionin për Emigracion e vizitoi z-ri Zoran Velkov, kryetari i Shoqatës së qytetarëve "Ilinden" në Tuzlla, Bosnjë dhe Hercegovinë. Kjo ishte vizita e parë të përfaqësuesit të shoqatës në Agjenci. Takimi u realizua në një atmosferë konstruktive dhe treguan gadishmëri për bashkëpunim më të gjërë në të ardhmen. #Njoftim ... Види повеќеВиди помалку

Më datë 12.08.2019 (e martë), Agjencionin për Emigracion e vizitoi z-ri Zoran Velkov, kryetari i Shoqatës së qytetarëve Ilinden në Tuzlla, Bosnjë dhe Hercegovinë. Kjo ishte vizita e parë të përfaqësuesit të shoqatës në Agjenci. Takimi u realizua në një atmosferë konstruktive dhe treguan gadishmëri për bashkëpunim më të gjërë në të ardhmen. #Njoftim
Види повеќе