Më 26 qershor 2019, në ambientet e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Zagreb, do të promovohet libri me poezi "Mëkati i Trëndafilit" të poetit mërgimtar nga Maqedonia e Veriut, z.Amr Kadriju. #Evropë ... Види повеќеВиди помалку

Më 26 qershor 2019, në ambientet e Këshillit Kombëtar Shqiptar në Zagreb, do të promovohet libri me poezi Mëkati i Trëndafilit të poetit mërgimtar nga Maqedonia e Veriut, z.Amr Kadriju. #Evropë
#Evropë

Në prefekturën e Zagrebit të Kroacisë, në mbledhje konstituive është zgjedhur kryetar i këshillit për pakicën kombëtare shqiptare z. Memetali Zenuni. Ky këshill është një organ i rëndësishëm për komunitetin shqiptar, ku do të përfaqësojë interesat e komuniteti shqiptarë në Zagreb. #Evropë ... Види повеќеВиди помалку

Në prefekturën e Zagrebit të Kroacisë, në mbledhje konstituive është zgjedhur kryetar i këshillit për pakicën kombëtare shqiptare z. Memetali Zenuni. Ky këshill është një organ i rëndësishëm për komunitetin shqiptar, ku do të përfaqësojë interesat e komuniteti shqiptarë në Zagreb. #EvropëImage attachmentImage attachment

10.06.19 - 16:45

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#Evropë20 Vjetori i Shoqatës
Manifestimi i 13-t
Albumi 1/5

Vërtet kemi kaluar çaste të paharrueshme dje ne Manifestimin e 13-t me Mysafir nga Amerika, Gjermania dhe nga Uskane jonë e dashur , u kënaqëm dhe u qmallëm me njeri tjetrin ashtu siç e din vetë Cërvicasit! Urime 20 Vjetorin 1999 - 2019
... Види повеќеВиди помалку

20.05.19 - 18:24

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#Evropë+++ Shkëndija
🇦🇱️

Urime Kampion - KF Shkëndija mbi të gjitha!

Të nderuar drejtues, futbollistë, shtab teknik të KF Shkëndija Tetovë dhe natyrisht ju Ballistë.

Më lejoni që në emrin tim personal dhe të klubit tonë aq sa modest por me shumë ambicie të ju urroj për fitimin e titullit dhe trofeun Kampion për stinorin 2018/19.

Poashtu ju urroj suksese në kualifikimet e Ligës së Kampionëve me shpresën dhe dëshirën që pjesëmarrja e juaj në garën elite të futbollit evropian të jetë e suksesshme.

Të fala sportive dhe shumë respekt

Fatmir Osmani
Kryetar i FC Tetova Basel

🇨🇭️

KF Shkëndija Tetovë mazedonischer Meister 18/19

Im Namen des gesamten Vereins und auch ganz persönlich gratuliere ich der Vereinsführung, der Spieler und dem gesamten Verein sehr herzlich zur mazedonischen Meisterschaft.

Mit dem zweiten Titel in Folge hat KF Shkëndija seine herausragende Stellung im mazedonischen Fussball einmal mehr eindrucksvoll bestätigt.

Ich wünsche KF Shkëndija viel Erfolg bei der Qualifikationsrunden der Champions League.

sportliche Grüsse
Fatmir Osmani
Präsident des FC Tetova Basel

#shkëndija #kuqezi #kampion #tetova
... Види повеќеВиди помалку

#EvropëImage attachmentImage attachment

15.05.19 - 16:03

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#EvropëNe iftar tek Bürgermeister i Vjenes ... Види повеќеВиди помалку

Dy kanditate shqiptarë në Belgjikë. Bardhyl Alia dhe bashkëshortja e tij Arlinda nga Gostivari do të garojnë në kuadër të zgjedhjeve lokale, nacionale dhe atyre evropiane, të cilët do të mbahen më 26 maj, ku të dy kandidatët shqiptarë do të garojnë si pjesë e Partisë Destexhe Belge .
Është nder dhe kënaqësi e çdo shqiptari kudo që ndodhet, në veçanti ndaj mërgimtarëve nga Maqedonia e Veriut, të cilët jetojnë në Belgjikë, të mbështesin kandidatët shqiptarë, duke e respektuar kombin shqiptar, vlerat dhe virtytet qytetëruese evropiane.
Suksese dhe ju prift e mbara! #Evropë
... Види повеќеВиди помалку

Dy kanditate shqiptarë në Belgjikë. Bardhyl Alia dhe bashkëshortja e tij Arlinda nga Gostivari do të garojnë në kuadër të zgjedhjeve lokale, nacionale dhe atyre evropiane, të cilët do të mbahen më 26 maj, ku të dy kandidatët shqiptarë do të garojnë si pjesë e Partisë Destexhe Belge .
Është nder dhe kënaqësi e çdo shqiptari kudo që ndodhet, në veçanti ndaj mërgimtarëve nga Maqedonia e Veriut, të cilët jetojnë në Belgjikë, të mbështesin kandidatët shqiptarë, duke e respektuar kombin shqiptar, vlerat dhe virtytet qytetëruese evropiane.
Suksese dhe ju prift e mbara! #EvropëImage attachment

 

Коментирај на Facebook

Suksese🍀🍀

Sukseseeeeee 🙏🙏🙏🙏

suksese

Suksese 😘Linda dhe Bardhyl.

Suksese Arlinda

Suksese Arlinda ❤

Suksese Bardhyl dheArlinda!Ju priftë e mbara!Krenohemi me ju!👏👏

Krenohemi ne ju ju prifte e mbara

Arlinda, gjithmonë më rri para syve të mendjes qëndrimi yt! Je e veçantë në llojin tënd. E kam ndjerë thellë në veten time se ti duhet të japësh nga vetja yte për njerëzimin. Ti do, mundesh dhe do t'ia dalësh. Vetëm përpara dhe mos ndalo asnjëherë!

Ju prifte e mbara!

+ Види повеќе коментари

#Evropë

18.04.19 - 14:46

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#EvropëNë mbështetje të shqiptares nga Shkupi Habibe Duraki për në Parlamentin e Mbretërisë së Belgjikës.

Po ndaj me ju, mike dhe miq të dashur, një lajm vërtetë mbresëlënës. Zonja Habibe Duraki është një vajzë e re me origjinë nga Shkupi, por që jeton në Bruksel. Iku nga vëndlindja një fëmijë i vogël dhe u rrit, u edukua, mori arsimin e lartë, u punësua dhe ndërtoi një familje të mrekullueshme, me tre fëmijë si yje, në Mbretërinë e Belgjikës, në këtë vend aq të dashur për cilindo shqiptar, sa me të drejtë gjithësejcili prej tyre, nëse ka jetuar aty, qoftë edhe sadopak, e konsideron si Atdheun e tij të dytë.
E kemi njohur familjerisht, sepse kemi jetuar në një fqinjësi shumë të mirë në Belgjikë, së bashku, Familjen "Duraki", përveçse ishim me kombësi shqiptare. Një familje model, me edukatë shëmbullore, tepër të virtytshëm të gjithë pjesëtarët e familjes. Mirësia, atdhedashuria, humamizmi, solidariteti shëmbullor, shenjtëria që i jepnin kombësisë së tyre shqiptare, mirënjohja pa kufi për Mbretërinë e Belgjikës që i futi në gjirin e ngrohtë të vet, ishin dhe kanë mbetur vlerat sinjifikative të gjithë Familjes "Duraki", por posaçërisht të bijës së kësaj familje, Habibe Duraki.
Habibe Duraki; vitin e kaluar n'a bëri të gjithë ne shqiptarëve krenarë, sepse ishte më e votuara në zgjedhjet për pushtetin vendor në komunën Evere, më e madhja e kryeqytetit të Belgjikës dhe të BE, Brukselit. Ajo është zgjedhur Nënkryetare e Komunës Evere, në Bruksel, duke u evidentuar si shqiparja e parë më e votuara dhe me postin më të lartë në Belgjikë.
Në zgjedhjet e 26 majit 2019 për Parlamentin e Belgjikës, shqiptarja jonë Habibe Duraki është kandidate për deputete. Është në nderin e çdo shqiptari, të kudondodhur, posaçërisht e të gjithë shqiptarëve që jetojnë në Belgjikë, që t'a mbështesin me të gjitha mundësitë dhe mjetet kandidaturën e saj, duke respektuar kështu vetveten tonë, kombësinë tonë, emrin e shqiptarit, personifikimin tonë me vlera dhe virtyte qytetëruese evropiane. Suksese dhe dalshi faqebardhë vajza jonë, motra jonë, bija jonë, shkupiania jonë, shqiptarja jonë, duke u bërë pjesë e Parlamentit të Belgjikës dhe duke n'a lumturuar të gjithëve si shqiptarë që jemi.
... Види повеќеВиди помалку

12.04.19 - 6:37

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

Shoqata Zajazi në Zvicër zgjodhi Kryesin e re dhe Kuvendin e ri për periudhën e ardhëshme katër vjeçare 2019 - 2023.
Kryetar i Shoqatës Zajazi u rizgjodhë Gëzim Ramazani për një mandat të dytë katër vjeçar.
Kuvendin e ri të Shoqatës Zajazi e përbëjnë 10 anëtar. #EvropëMe përforcime të reja - drejt një të ardhëme më të ndritur

Me Motton „Cdo sfide i përgjigjemi me profesionalitet“ Antarësia e Shoqatës Zajazi zgjodhi Kryesin e re dhe Kuvendin e ri për periudhën e ardhëshme katër vjeqare 2019 - 2023.

Kryesia e deritanishme vëndoj theks të veqant tekë të arriturat dhe sfidat e kësaj Shoqate, që sot gëzon një posicion tepër lakmues, duke mos harruar që tek Kryesia dhe Kuvendi i ri të përciellin këshillat rrënjësore për të vazhduar suksesin, për ta ruajtur unitetin dhe për të mbrojtur autenticitetin e ketijë instuticioni me peshë të veqantë për Diasporën Kërcovare.

Me përgjegjësin më të madhe pranuan detyrat duke premtuar përkushtimin më të sinqert këto Antarë të Kryesis:
- Burim Nuredini
- Muamet Sejdini
- Naser Ademi
- Ruzhdi Abazi
- Shaban Asani
- Shukri Sadiku
- Alban Ademi
- Ylber Xheladini
- Jetmir Arifi
- Lutfi Alimi
- Arben Murati
- Argjent Saliu

Kryetar i Shoqatës Zajazi u rizgjodhë Gëzim Ramazani për një mandat të dytë katër vjeqar.
Kuvendi i ri i Shoqatës Zajazi do të përbëhet nga 10 Antarë.

Shfrytëzojm rastin që Antaret e Kryesis së deritanishme Munir Mehdiun, Mefail Eminin, Jetmir Jusufin dhe Bashkim Shahinin ti falenderojm për kontributin e palodhur dhe dëshirin e një bashkpunimi të mëtutjeshëm, të cilët për angazhime personale në të ardhmen e afërt janë të reservuar në kohë.

Me këtë përpërje të re Kryesie i shikojm syqelur sfidat që do naj sjellë koha.

Ne e dimë synimin - por kurr nuk harrojm nga u nisëm
Për sa të ketë Zajaz ...
Kryesia e Shoqatës Zajazi
... Види повеќеВиди помалку

06.04.19 - 19:55

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#EvropëNjë barazim e pa merituar!

Nerashté,Ballerup zhvilloi ndeshjen e parë i sezonit me një barazim. Kjo lojë është në favor të Nerashtit, po lojtarët tonë nuk e realizoi në momentet të mira.

Lojtarët tonë e merituar një fitore!

Golashënueset:
Malik Angello ⚽️

Lojtari e lojës:
Elham Qamili

Loja e ardhshëm është kundër Vallensbæk IF me daten 13 pril 2019 ne ora 10:00!
Forza Nerasht🇦🇱💪🏼

Nerashté,Ballerup tager et enkelt point!

Nerashté,Ballerup spillede idag deres første sæsonkamp mod Brøndbyernes IF. Kampen var klart til Nerashtés fordel men spildte chancer og mangel på kejst, gav os kun et enkelt point !

Mål:
Malik Angello

Kampens spiller:
Elham Qamili

Næste kamp er mod Vallensbæk IF lørdag den 13 april 2019 kl 10:00.
Forza Nerashté 🇦🇱⚽️

Kampens sponsor:
Renofix Danmark
Kolonial 2100
Armando's
Shoqata shqiptare Nerashti - Danimark
ELVAL RENGØRING

Macron Store Copenhagen
... Види повеќеВиди помалку

#Evropë

06.04.19 - 19:26

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#Evropë🇦🇱️│Tregojmë Moral!

Fitimi e tretë radhazi, kesaj radhe me përmbysje.

FC TETOVA BASEL fiton 3:1 kundër VfR Kleinhüningen pasi të njejtit ishin të parët që kaluan në avantazh me 0:1.

Me këtë lojë spektakulare është e qartë se ne jemi një nga më të mirët në Ligë.

Përpara Tetovë!

🇨🇭️│Moral bewiesen!

Dritter Sieg in Folge, dieses Mal sogar nach 0:1 Rückstand.

FC TETOVA BASEL gewinnt 3:1 gegen VfR Kleinhüningen nach 0:1-Rückstand.

Damit ist klar, dass wir zu den Besten der Liga gehören.

Vorwärts Tetova!
... Види повеќеВиди помалку

22.03.19 - 23:47

Agjencia për Emigracion е Republikës së Maqedonisë së Veriut

#EvropëNjë delegacion nga BFI e RMV vizitoi Kryesinë e ALKIG-ut

Më 22.03.2019 kryesia e ALKIG-ut e udhëhequr nga Vahidin ef. Beluli priti një delegacion nga Bashkësia Fetare Islame e RMV i përbërë nga Irsal ef. Jakupi-sekretar gjeneral i BFI, Prof. Dr. Qani ef. Nesimi-mufti i Muftinisë së Tetovës dhe Dr. Selver Xhemaili-drejtorë në sektorin për diasporë pranë BFI.
Takimi u zhvillua në lokalet e ALKIG në Vjenë ku u bisedua për çështje të rëndësishme që kanë të bëjnë në lidhje me organizimin dhe zhvillimin e jetës fetare në Austri dhe në Vendëlindje. Në veçanti biseda u përqëndrua mbi zhvillimin e procesit edukativo-arsimor dhe fetar në RMV. Dy palët u shprehën të kënaqur nga bashkëpunimi i deritanishëm duke shprehur dëshirë që ky bashkëpunim të thellohet edhe më tepër.
... Види повеќеВиди помалку

Kryesia e Shoqatës Atdhetare "ILIRIDA", Foligno - Organizon rihapjen e Shkollës Shqipe me Mësim Plotësues në Gjuhën Shqipe në shkollën fillore SPORTELLA MARINI, Foligno, të shtunën me 23 Mars!
Ju mirëpresim të shtunën me 23 Mars në orën 17.00!
Urime dhe suksese Foligno , Itali #Evropë
... Види повеќеВиди помалку

Kryesia e Shoqatës Atdhetare ILIRIDA, Foligno - Organizon rihapjen e Shkollës Shqipe me Mësim Plotësues në Gjuhën Shqipe në shkollën fillore SPORTELLA MARINI, Foligno, të shtunën me 23 Mars! 
Ju mirëpresim të shtunën me 23 Mars në orën 17.00! 
Urime dhe suksese Foligno , Itali #Evropë

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion z. Osman Shukriu priti në një takim z. Ardian Hoxha, mesuesi i gjuhës shqipe në Hamburg të Gjermanisë. Gjatë këtij takim me mësuesin u diskutua për punën e tij me fëmijët e mërgimtarëve në Hamburg. Në këtë takim, z. Shukriu theksoi se edhe gjatë këtij viti Agjencioni për Emigracion, ka paraparë që të realizojë këto projekte për fëmijët e mërgimtarëve, si dhe për forumin me mësuesit e diasporës. Projektet në fajlë do të realizohen kah fundi i muajit korrik dhe në fillim të mujit gusht në qytetin e Ohrit dhe Strugës . Agjencioni për Emigracion edhe në të ardhmen do të vazhdojë të japë mbështetje dhe bashkëpunim me mërgimtarët dhe organizatat e mërgimtarëve në diasporë. #Evropë ... Види повеќеВиди помалку

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion z. Osman Shukriu priti në një takim z. Ardian Hoxha, mesuesi i gjuhës shqipe në Hamburg të Gjermanisë. Gjatë këtij takim me mësuesin u diskutua për punën e tij me fëmijët e mërgimtarëve në Hamburg. Në këtë takim, z. Shukriu theksoi se edhe gjatë këtij viti Agjencioni për Emigracion, ka paraparë që të realizojë këto projekte për fëmijët e mërgimtarëve, si dhe për forumin me mësuesit e diasporës. Projektet në fajlë do të realizohen kah fundi i muajit korrik dhe në fillim të mujit gusht në qytetin e Ohrit dhe Strugës . Agjencioni për Emigracion edhe në të ardhmen do të vazhdojë të japë mbështetje dhe bashkëpunim me mërgimtarët dhe organizatat e mërgimtarëve në diasporë. #Evropë

 

Коментирај на Facebook

Përshëdetje të përzemërta për kolegun tonë z.Ardian Hoxha, për punën e palodhshme të tij për ngritjen e dashurisë ndaj vendlindjes dhe gjuhës amëtare tek fëmijët në diasporë

Пофалби до колегата Ардиан Хоџа за неговиот професионален ангажман.

Vizitë e përbashkët në Panairin Ndërkombëtar për Turizëm Place2Go në Zagreb të Kroacisë. Delegacioni i Agjencisë për Emigracion i kryesuar nga drejtori Nikolla Shallvarinov, i shoqëruar nga përfaqësuesit e Këshillit të pakicës kombëtare maqedonase për qytetin e Zagrebit, Kishës Ortodokse Maqedonase në Kroaci, Shoqatës Kroate Maqedone, Komunitetit maqedonas në Kroaci, Ezerki & 7/8 dhe përfaqësues nga Ambasada e Maqedonisë së Veriut në Kroaci, të cilët e kanë vizituar panairin ndërkombëtar për turizëm në Zagreb, ku këtë vit shteti ynë është si një vend partner. #Evropë ... Види повеќеВиди помалку

Vizitë e përbashkët në Panairin Ndërkombëtar për Turizëm Place2Go në Zagreb të Kroacisë. Delegacioni i Agjencisë për Emigracion i kryesuar nga drejtori Nikolla Shallvarinov, i shoqëruar nga përfaqësuesit e Këshillit të pakicës kombëtare maqedonase për qytetin e Zagrebit, Kishës Ortodokse Maqedonase në Kroaci, Shoqatës Kroate Maqedone, Komunitetit maqedonas në Kroaci, Ezerki & 7/8 dhe përfaqësues nga Ambasada e Maqedonisë së Veriut në Kroaci, të cilët e kanë vizituar panairin ndërkombëtar për turizëm në Zagreb, ku këtë vit shteti ynë është si një vend partner. #EvropëImage attachmentImage attachment

Në Universitetin e Korçës “Fan Noli” do të hapet drejtimi i mësimit të gjuhës maqedonase.

Në këtë drejtim, ambasadori i Republikës së Maqedonisë së Veriut në Tiranë, Danço Markovski, ka realizuar takim me rektorin e universitetit “Kliment Ohridski”- Manastir, Sasho Korunovski, dhe rektorit të universitetit “Fan Noli”, Ali Jashari, më 4 mars të këtij viti, nga ku janë iniciuar dy propozime konkrete:
– Hapja e mësimit të gjuhës maqedonase, dhe
– Organizim i përbashkët në testimin e njohjes së gjuhës maqedonase dhe dhënien e certifikatave për studentë të interesuar.
Rektori Ali Jashari ka vlerësuar lartë bashkëpunimin mes universiteteve dhe idenë për t’u mësuar gjuha maqedonase. Jashari porositi që të merren masat e duhura që të nisë menjëherë realizimi i kësaj ideje. Ai ka kërkuar që në të ardhmen të organizohet takim me homologun e tij, në Manastir ose në Korçë, për të nënshkruar memorandum bashkëpunimi dhe të definohen kushtet dhe mënyra e punës. Jashari është pajtuar edhe me propozimin e organizimit të testimit së gjuhës maqedonase, si dhe për mundësinë e njohjes së diplomave. #Evropë
... Види повеќеВиди помалку

Në Universitetin e Korçës “Fan Noli” do të hapet drejtimi i mësimit të gjuhës maqedonase. 

Në këtë drejtim, ambasadori i Republikës së Maqedonisë së Veriut në Tiranë, Danço Markovski, ka realizuar takim me rektorin e universitetit “Kliment Ohridski”- Manastir, Sasho Korunovski, dhe rektorit të universitetit “Fan Noli”, Ali Jashari, më 4 mars të këtij viti, nga ku janë iniciuar dy propozime konkrete:
– Hapja e mësimit të gjuhës maqedonase, dhe
– Organizim i përbashkët në testimin e njohjes së gjuhës maqedonase dhe dhënien e certifikatave për studentë të interesuar. 
Rektori Ali Jashari ka vlerësuar lartë bashkëpunimin mes universiteteve dhe idenë për t’u mësuar gjuha maqedonase. Jashari porositi që të merren masat e duhura që të nisë menjëherë realizimi i kësaj ideje. Ai ka kërkuar që në të ardhmen të organizohet takim me homologun e tij, në Manastir ose në Korçë, për të nënshkruar memorandum bashkëpunimi dhe të definohen kushtet dhe mënyra e punës. Jashari është pajtuar edhe me propozimin e organizimit të testimit së gjuhës maqedonase, si dhe për mundësinë e njohjes së diplomave. #Evropë

Banorët e Skudrinjes në qendër të vëmendjes në karnevalin tradicional në Itali.
#Evropë
gostivarpress.mk/zhitelite-na-skudrine-vo-tsentarot-na-vnimanieto-na-traditsionalen-karneval-vo-i...
... Види повеќеВиди помалку

Види повеќе