Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, z. Osman Shukriu e vizitoi edhe shkollën shqipe “Ismail Qemali” në Madison, ku u prit nga drejtori i shkollës shqipe, z. Ibrahim Çollaku dhe zëvendësi i tij, z. Krenare Lumani, ndërsa i dhuroi tekste shkollore për fëmijët. Në takim me udhëheqësin e shkollës, u bisedua për organizimin dhe funksionimin e shkollës shqipe “Ismail Qemali” dhe Agjencisë për Emigracion e Republikës së Maqedonisë së Veriut. #SHBA ... Види повеќеВиди помалку

Zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, z.Osman Shukriu është duke zhvilluar një vizitë pune në Çikago, SHBA. Ditën e djeshme, ai u takua me drejtoreshën e shkollës shkollës shqipe, znj. Qëndresa Brahimi dhe me kryetarin e Qendrës Kulturore Islamike Shqiptaro-Amerikane, z. Hasan Ramushi dhe me përfaqësues tjerë të qendrës. Gjatë këtij takimi të organizuar në ambientet e shkollës shqipe në Çikago, Zv.drejtori Shukuriu dhe përfaqësuesit e shkollës dhe të qendrës biseduan për projektet e realizuara nga Agjencioni për Emigracion dhe për kontributin e udhëheqësisë së shkollës pranë qendrës që japin në ruajtjen e gjuhës, kulturës dhe traditave shqiptare në diasporë. Ndërsa zëvendësdrejtori Shukriu u dhuroi fëmijëve të kësaj shkolle shqipe me mësim plotësues në Çikago tekste falas nga Agjencioni për Emigracion i Republikës së Maqedonisë së Veriut. #SHBA ... Види повеќеВиди помалку

#SHBASotë në shkollën ton kishim nderin dhe kënaqësin të presim për një vizit të shkurtër Zëvendësdrejtorin Z.Osman Shukriu nga Agjencia për Migracion e Maqedonisë së Veriut . ... Види повеќеВиди помалку

Sot në Kenosha të Wisconsinit, zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu ka realizuar takim me udhëheqësinë dhe Kryetarin e Qendrës Kulturore Islamike Shqiptare Amerikane, Nashid Idrizi. Në këtë takim zv. drejtori Shukri kryetarit të qendrës z. Idrizit i dhuroi tekste shkollore për fëmijët e mërgimtarëve dhe udhëzues ekonomik për mërgimtarët nga Agjencioni për Emigracion të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Gjatë këtij takimi gjithashtu, përfaqësuesit e qendrës islamike e njoftuan zv.drejtorin Shukriu për aktivitetet kulturore, arsimore dhe fetare në kuadër të qendrës në Kenosha të Wisconsin-it. Zëvendësdrejtori Shukriu u shperehu mirënjohje për punën që e bëjnë mërgimtarët tanë në ruajtjen e gjuhës shqipe dhe traditave shqiptare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. #SHBA ... Види повеќеВиди помалку

Sot në Kenosha të Wisconsinit, zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu ka realizuar takim me udhëheqësinë dhe  Kryetarin e Qendrës Kulturore Islamike Shqiptare Amerikane, Nashid Idrizi. Në këtë takim zv. drejtori Shukri kryetarit të qendrës z. Idrizit i dhuroi tekste shkollore për fëmijët e mërgimtarëve dhe udhëzues ekonomik  për mërgimtarët nga Agjencioni për Emigracion të Republikës së Maqedonisë së Veriut. Gjatë  këtij takimi gjithashtu,  përfaqësuesit e qendrës islamike e njoftuan zv.drejtorin Shukriu  për aktivitetet kulturore, arsimore dhe fetare në kuadër të qendrës në Kenosha të Wisconsin-it.  Zëvendësdrejtori Shukriu u shperehu mirënjohje për punën që e bëjnë mërgimtarët tanë në ruajtjen e gjuhës shqipe dhe traditave shqiptare në Shtetet e Bashkuara të Amerikës. #SHBAImage attachment

Zëvendësdrejtori i Agjencionit për Emigracion i Republikës së Maqedonisë së Veriut, Osman Shukriu sot ka zhvilluar një takim me biznismenin mërgimtarë nga Maqedonia e Veriut, Reshat Emini. Gjithashtu, zv. drejtori Shukriu e vizitoi sallonen për prerjen e flokëve të biznismenit Emimi në Çikago të Ilinoisit. Në sallon për prerjen e flokëve të biznismenit Reshati Emini, punojnë rreth 20 persona profesionist për prerjen e flokëve. Gjatë këtij takimit me biznismenin mërgimtarë u diskutua për punën dhe përvojat e tyre në mërgatë. Në fund të takimit me biznismenin mërgimtarë, z. Shukriu i bëri ftesë biznismenit mërgimtarë z. Eminin që të investon edhe në vendlindje. #SHBA ... Види повеќеВиди помалку

Më 22 janar 2020, zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu ka realizuar takim pune me përfaqësuesit e Qendrës Kulturore Islamike Shqiptare në Kenoshi të SHBA-së. Në takim zv. drejtori Shukriu me mërgimtarët u diskutua për projektet e realizuar nga Agjencioni për Emigracion. Gjatë këtij takimi gjithashtu, përfaqësuesit e qendrës islamike e njoftuan zv.drejtorin Shukriu për jetën fetare, kulturore si dhe për mbajtjen e mësimit plotësues në gjuhën shqipe në Kenoshi. Zëvendësdrejtori Shukriu i falenderoi për mikëpritjen dhe gatishmërinë për të bashkëpunuar. #SHBA ... Види повеќеВиди помалку

Më 22 janar 2020, zëvendësdrejtori i Agjencisë për Emigracion, Osman Shukriu ka realizuar takim pune me përfaqësuesit e Qendrës Kulturore Islamike Shqiptare në Kenoshi të SHBA-së. Në takim zv. drejtori Shukriu me mërgimtarët u diskutua për projektet e realizuar nga Agjencioni për Emigracion. Gjatë  këtij takimi gjithashtu, përfaqësuesit e qendrës islamike e njoftuan zv.drejtorin Shukriu për jetën fetare, kulturore si dhe për mbajtjen e mësimit plotësues në gjuhën shqipe në Kenoshi. Zëvendësdrejtori Shukriu i falenderoi për mikëpritjen dhe gatishmërinë për të bashkëpunuar. #SHBAImage attachment

#SHBANjë vizit e Parashkollorëve me Dr. Luan Elezi dhe Dr.Mario Ademaj , sotë në Klinik Falas që u organizua nga Shoqata USKANA këtu në Chicago, Faleminderit për përgjigjet dhe mikpritjen.!! ... Види повеќеВиди помалку

#SHBASot në Garfield Nju Xhersi , komuniteti Shqipëtar emëroi parkun e Qytetit “NËNË TEREZA” , gjatë ceremonisë të pranishëm ishin Ambasadorja e Kosovës në Washington Dc znj.Vlora Citaku , zonja Ambasadore Teuta Sahatqija , Zv Ambasadroi i Shqipërisë z.Armand Shandro. Nënë Tereza është figurë e mirënjohur ndërkombëtare dhe ne si popull jemi krenarë që i përket kombësisë tonë. I pranishëm në Ceremonin gjithashtu ishte edhe Kryetari i Qendrës Kulturore Shqiptaro Amerikane z.Burim Zhuta , i cili na përfaqëson denjësisht në cdo ngjarje të rëndësishme për Komunitetin tonë. ... Види повеќеВиди помалку

#SHBASotë ishte një sukses i arritur , këto Fëmijë na befasojnë çdo ditë dhe më shumë ,I falemenderojmë të gjithë pjesmarësit , ju faleminderit për përkrahjen tuaj # Fesata e 28 Nëntorit # Shkolla Shqipe # Të ruajmë Kulturën , Traditat dhe Festat tona # 🇦🇱🇦🇱🙏🏼🙏🏼👏🏼👏🏼 ... Види повеќеВиди помалку

#SHBAImage attachment

#SHBAN J O F T I M
Me rastin e festave të nëntorit dhe të fundvitit, kryesia dhe kryetari i Qendrës Kulturore Shqiptaro – Amerikane në Riverdell të Nju Xherzit, ka paraparë disa aktivitete kulturore dhe shkencore, për të cilat anëtarët e Qendrës do të informohen me kohë. Kështu më 22 nëntor 2019, ora 19, do të përkujtohet viti jubilar i 110 vjetorit të Abetares së parë pas Kongresit. Kjo tryezë e rrumbullakët do të mbahet në lokalet e bibliotekës së re të Qendrës. Më 22 nëntor të vitit 1908 përfundoi punimet me sukses Kongresi Historik i Manastirit. Dita përfundimtare e Kongresit të Manastirit, 22 Nëntori është shpallur festë zyrtare për shqiptarët në Maqedoni. Mësuesja e Popullit Parashqevi Qiriazi, shkroi dhe botoi Abetaren e parë më 1909, disa muaj pas Kongresit të Manastirit. Viti 2019, është vit jubilar i 110 vjetorit të botimit të Abetares, e cila u botua në Manastir më 1909.
Për Abetaren e Parashqevi Qiriazit do të flasë prof. dr.Bexhet Asani, i cili ka mbi tridhjetë vjet që merret me Kongresin e Manastirit si dhe me veprimtarinë e familjes së Qiriazëve, kontribues të shquar për kulturën, arsimin dhe historinë shqiptare.
Pjesëmarrësit do të kenë rastin ta shikojnë nga afër Abetaren 110 vjeçare. Ne struganët duhet të krenohemi se origjinali i Abetares (1909) së Parashqevi Qiriazit ruhet në Strugën tonë pitoreske. Abetare 1909 dhe Abetare 1911, të Parashqevi Qiriazit, gjenden në arkivin e studiuesit Bexhet Asani, i cili do të bëjë të mundur që disa kopje të abetareve të ruhen dhe në fondin e bibliotekës së Qendrës.
Këtë takim, këtë ngjarje të rëndësishëm historike, do ta përshëndesë kryetari i Qendrës Kulturore Shqiptaro – Amerikane z. Burim Zhuta, përgjegjësja për arsim znj. Gonxhe Meta, anëtarë të tjerë të Kryesisë dhe studiuesit pjesëmarrës në këtë ngjarje të rëndësishme kulturore.
Mirë se të vini…!

Me nderime
Burim Zhuta
Kryetar i Qendrës Kulturore Shqiptaro - Amerikan
... Види повеќеВиди помалку

#SHBA

#SHBASa Festa të bukura ka Kombi jonë, por më e bukura nga të gjitha është Dita e Pavarsisë . Ju ftojmë të merrni pjesë në Manifestimin tonë ku do të prezantojnë fëmijët e Shkollës Shqipe “ Kongresi i Manastirit” me një program shumë të bukur !

Ju Mirëpresim !!
... Види повеќеВиди помалку

#SHBA

#SHBASonte në Qendren Kulturore Shqiptaro Amerikane u mbajt evenimenti Sofra Shqiptare ! 🇦🇱 Faleminderit të gjithave për pjesëmarrjen 💃💃 Kaluam një natë të mrrekullueshme ! Mirë u takofshim në evenimentet e rradhës ! 🇦🇱🇺🇸 ... Види повеќеВиди помалку

#SHBASa kënaqësi kur shikon klasat tona të mbushura përplot me fëmijë 🙏🙏 “ Të mësojmë gjuhën Shqipe “. (Fotografi të bëra të Dielën) ... Види повеќеВиди помалку

Види повеќе