#АмерикаМАКЕДОНСКО УЧИЛИШТЕ “Св. НАУМ” од Chicago
10 S. 330 Route 83, Willowbrook, IL, 60527

Распишува КОНКУРС за детска творба на тема:
“ЗИМА – радост за секое дете”

Творбите да бидат од типот постер – комбинација од цртеж или слика со пишан текст (поезија или проза), исклучиво на кирилично писмо на Македонски јазик. Постерите може да бидат изработени рачно на хартија или компјутерски во дигитална форма. Право на учество имаат не само учениците од Св. Наум и од Chicago, туку сите деца од Македонската дијаспора.
Конкурсот е отворен заклучно до 15 Декември 2019 година.

Творбите може да бидат доставени лично во училиштето Св. Наум за време на неделните часови од 10:30 до 12:15 или да бидат пратени во дигитална форма по е-маил: saintnaum2012@gmail.com. Творбите да бидат проследени со податоци за авторот: име, презиме, возраст, е-маил, телефон, адреса.

Делата ќе бидат објавени анонимно на Facebook страницата Saint Naum Macedonian School и ќе бидат отворени за гласање во периодот од 16-21 Декември 2019 година. За најдобрите 3 дела, кои ќе бидат избрани според бројот на гласови (Like-ови) собрани на Facebook страницата, ќе следат награди. Наградите ќе бидат доделени за време на Празничната приредба на 22 Декември во црквата Св. Кирил и Методиј (10 S. 330 Route 83, Willowbrook, IL, 60527), додека за победниците што не се од Chicago, ќе бидат испорачани по пошта. СИТЕ ДЕЛА ќе бидат објавени во наредниот број на Macedonian Social, заедно со име на авторот.

За дополнителни информации, обратете се по е-маил на: saintnaum2012@gmail.com.
... Види повеќеВиди помалку

#Америка

#АмерикаFinally we received our Championship Trophy

****** MUSL 2019 CHAMPIONS ******

🏆🏆🏆- FK VARDAR -🏆🏆🏆

Photo: FK Vardar Manager/Head Coach Borce Bob Kosteski and MUSL Vice-president Tracee Senter
... Види повеќеВиди помалку

#АмерикаImage attachmentImage attachment
Види повеќе