БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА

1994

Според извештајот на Заводот за статистика на Република Македонија, заснован на  Пописот извршен во 1994 година од страна на Министерството за надворешни работи на Република Македонија, во Босна и Херцеговина живеат и работат вкупно 447 македонски државјани:

Македонци – 295

Албанци – 86

Турци – 13

Роми – 12

Власи –

Срби – 5

Други – 30

За подетални информации обратете се на книга 7 на Заводот за статистика, страна 96 до 106.

 


1991

 

Според резултатите од пописот спроведен во 1991 година од страна на Заводот за статистика на Босна и Херцеговина, во оваа држава живееле 1 596 иселеници од Македонија.

Податоците за бројот на македонските иселеници во Босна и Херцеговина можат да се најдат на WEB страницата на Заводот за статистика на Босна и Херцеговина http://www.fzs.ba