Со поддршка на градот Запрешиќ во Република Хрватска, на ден 12.10.2018 година во 18 и 30 часот, ќе биде отворено македонско катче. Постоењето на ова катче е со цел промоција на македонската традиција, култура и јазик, преку промоција на македонската песна, проза и поезија.
На денот на отворањето на македонското катче, присутните ќе имаат можност да уживаат во звуците на преубавата музика во изведба на пејачката група „Езерки”. Организатори на овој настан се Македонско - хрватско друштво од Хрватска.
#Соопштениja #Европа
... Види повеќеВиди помалку

Со поддршка на градот Запрешиќ во Република Хрватска, на ден 12.10.2018 година во 18 и 30 часот, ќе биде отворено македонско катче. Постоењето на ова катче е со цел промоција на македонската традиција, култура и јазик, преку промоција на македонската песна, проза и поезија. 
На денот на отворањето на македонското катче, присутните ќе имаат можност да уживаат во звуците  на преубавата музика во изведба на пејачката група „Езерки”. Организатори на овој настан се Македонско - хрватско друштво од Хрватска.
#Соопштениja #Европа

Фарук Незири, иселеник бизнисмен од Македонија
Фарук Незири е по потекло од Чегране, Гостивар, а роден е во Бихач, Босна и Херцеговина. По завршување на средното образование, Незири се преселува во Италија и почнал да работи како готвач во ресторанот „La Filanda” во малиот град Асоло на провинцијата Монтова, Италија. Во 2013 година, бил избран за најдобар готвач во Италија, за подготовка на риба и морска храна. Во ресторанот „La Filanda”, каде работел Незири, го посетувале голем број познати личности од културата, бизнисот, уметноста и политиката во Италија. По седум години од неговото работење г-дин Незири започнува со пишувањето на книгата за специјалитети во гастрономијата, која ја промовира низ целиот свет. Во 2016 година Фарук Незири, кој воедно е иселеник од Македонија, од Италија се преселува во Грац, Република Австрија и одлучува во овој град да го отвори ресторанот „La Perla”. Со својата ексклузивна кујна успева да стане најпознатиот готвач во Австрија, но и во целиот свет.
#Европа
... Види повеќеВиди помалку

Фарук Незири, иселеник бизнисмен од Македонија
Фарук Незири е по потекло од Чегране, Гостивар, а роден е во Бихач, Босна и Херцеговина. По завршување на средното образование, Незири се преселува во Италија и почнал да работи како готвач во ресторанот „La Filanda” во малиот град Асоло на провинцијата Монтова, Италија. Во 2013 година, бил избран за најдобар готвач во Италија, за подготовка на риба и морска храна. Во ресторанот „La Filanda”, каде работел Незири, го посетувале голем број познати личности од културата, бизнисот, уметноста и политиката во Италија. По седум години од неговото работење г-дин Незири започнува со пишувањето на  книгата за специјалитети во гастрономијата, која ја промовира низ целиот свет. Во 2016 година Фарук Незири, кој воедно е иселеник од Македонија, од Италија се преселува во Грац, Република Австрија и одлучува во овој град да го отвори ресторанот „La Perla”. Со својата ексклузивна кујна успева да стане најпознатиот готвач во Австрија, но и во целиот свет.
#Европа

 

Коментирај на Facebook

Za podrşka na Mak. treba jaki, entelektualci. Znam nema da vi se dopadne ova şto go pişav no realnosta e bitna.

Mace da ne ti stana prijatel gotvacov pa sansi za mladi da vrabotuva

Браво. Што повеќе да се пишува за вакви успешни стории. Инспиративно!

BRAVO SEKOJA ČEST SAMO NAPRED I UŠTE POGOLEMI USPESI DA IMAŠ

Bravo sekoja cest

bravo

Sekoja cest

?

+ Види повеќе коментари

Види повеќе